Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Kayıt Tarihi: 21-12-2005
zaman zaman hem forumda hem hayatta karşılaştığım tavamı ızgaramı sorusunu birde burada tartışalım diye düşündüm,birde anket açtım.
bazı tanıdıklarım hamsiyi istavriti herzaman tavada yaparlar hatta çinekopu lüferi bile tavada yaparlar,
ben hamsiyi kesinlikle ızgara tercih edenlerdenim,hamsi tavada harika olur ama ızgaası değişik bi güzel vede sağlıklı olur.istavritinde ızgarasını tercih ederim oda lezzetli ve saglıklı olur.
sanırım büyük bir çogunluk tava seçiminde bulunacaktır sırf meraktan bu konuyu açtım bakalım sonuç ne çıkacak.
Yorumları: 491
Konuları: 36
Kayıt Tarihi: 24-01-2011
Bence ızgarayı çok severim ama bazen balığa ve ortama göre ızgara yapabimek mümkün olmuyor.
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Kayıt Tarihi: 01-01-2009
ben baligina gore degisir diyorum..
ornegin...tekir,barbunya ve bunun gibi ufak baliklar tavada guzel olur..
buyuk baliklar..izgarada guzel oldugunu dusunuyorum..
fakaaat
hangini tercih eder,ve zevkle yemek istersin derseniz
ben tavayi tercih ederim...

saglikli olmayabilir,zaten bu dunyada her sagliga dokunan sey,lezzetli degilmidir?
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
[/SIZE]
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Kayıt Tarihi: 13-05-2007
Buğulamayı unutmuşsun Nihat ??
Benim tercihim; hem damak tadıma ve sağlığıma uygun olanı ızgara.Fakat tercihim dedim,apartman hayatında mangal bahçe haricinde olmuyor,gril de gerçek ızgara gibi olmuyor.Zorunlu olarak bazan tavada bazan elektriklide yapıyoruz.Dışarıda yiyeceksem siparişim ızgara olur.
Ammaaa lüfer ve sarıkanat veya çinekop evde kesinlikle tavayı göremez..
Yorumları: 4,661
Konuları: 111
Kayıt Tarihi: 06-05-2006
çipura,levrek,sargoz gibi balıkları ızgarada severim.
hamsi ,sardalyayı ızgaraya yapıştığı için tavasını seviyorum.
balık olsunda,güneşte kurutulmuşu olsun
Yorumları: 72
Konuları: 11
Kayıt Tarihi: 08-06-2010
henüz gencim yagda kızartıp yiyorum tadını cıkarıyorum ilerde daha hafif yeriz
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
Kayıt Tarihi: 13-12-2006
bencede balığa göre değişir..faruk tekir barbun tavada demiş doğrudur ben tekiri mangal da yaptım ,arkadaşalar biz böyle lezztli bbalık yemedik..

,
anket itibarı ile cinsine,pişirmesine göre değişir..
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
**********
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Kayıt Tarihi: 01-07-2006
Bu husus farklı aksiyonlarıyla değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Öncelikle balığın cinsine göre tercih yapılırken, aynı balığın mevsimine göre lezzetinde değişiklik olmakta bu yüzden pişirilmeside değişkenlik arzetmeli. Bir diğer husus kişilerin damak tadıylada ilgili. Mesala ben KALAMAR ve LAOS'u kesinlikle şişte ızgarasını severim.

Eyvahhhh şimdi aklıma düştü ya. Tamam işte bu gece bu işin kaçarı kalmadı.
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Kayıt Tarihi: 26-03-2008
Yaa ben tatlısucuyum o yüzden tava dedim sonuç elbette ızgara çıkacak ama deniz balığıda ızgarada güzel olur tabeee
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Kayıt Tarihi: 21-02-2009
ızgara balık her zaman tercihimdir.Ancak tavanın dışında alternetif kabul etmeyen balıklarda olabiliyor mevsimine göre.Amaaan balık olsunda nasıl pişerse pişsin.Geçenlerde tavada bir deniz çipurası yaptım amanın böyle lezzet olamaz.Belkide çok özlemiştim balığı ve yakın arkadaşını mevsim salatasıyla.