Yorumları: 1,343
Konuları: 94
20-05-2011, 21:11
(Son Düzenleme: 20-05-2011, 21:47, Düzenleyen: Lakerda.)
vertial jigging yöntemiyle yapılan avlarımda en çok zorlandığım şey; fluoro carbon misinayla jige attığım düğümlerin patlamasıydı.evde yaptığım denemelerde 27 kg. çekerli misinalar 8 kg. kaldırırken düğümden patlıyordu.en sonunda bu yöntemle hallettim.
<iframe frameborder="0" width="480" height="360" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/x3a1ut"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x3a1ut_noeud-jigging-bas-de-ligne-fluoro-s_news" target="_blank">Noeud jigging bas de ligne fluoro solid ring</a> <i> <a href="http://www.dailymotion.com/www-jigging-fr" target="_blank">www-jigging-fr</a></i>
Dailymotion - Noeud jigging bas de ligne fluoro solid ring - une vidéo Haber
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Güzel bir şekli, paylaşım için teşekkürler..
Daha önce nasıl bir düğüm kullanıyordunuz ki 27 kg. çekerli misina 8 kg.da düğümden patlıyordu ? Çok büyük bir fark bu..
Florokarbon olsun monoflament olsun ne tür naylon misina kullanıyorsak düğüm yeri en zayıf nokta oluyor maalesef.Düğümü sıkmadan düğüm yerini ıslatmayı unutmayalım arkadaşlar..
Yorumları: 1,618
Konuları: 37
Düğüm nasıl patlıyor ? içinde dinamit fitili filanmı çıkıyor ? patladığı zaman inşallah etrafınada sıçrayıp zarar vermiyordur.
Arkadaşlar lütfen türkçemizi düzgün kullanalım.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
rapala düğümü-chain knot-klasik bağlama türlerinin hepsini denedim.dyneema larda problem çıkarmıyor.Florokarbon ve monoflament misinalarda düğüm yerinden patlıyor.denizde tabii suyun kaldırma kuvvetinden ve makinanın kalamasından faydalandığımızdan sorunun farkında olmuyoruz.ama evde direk ağırlık denememde hayalkırıklığına uğradım.sürekli düğümlerden patladığı için sorun misinada değil düğümde.
20-05-2011, 22:30
(Son Düzenleme: 20-05-2011, 22:36, Düzenleyen: ozoca51.)
turna yazdı:Düğüm nasıl patlıyor ? içinde dinamit fitili filanmı çıkıyor ? patladığı zaman inşallah etrafınada sıçrayıp zarar vermiyordur.
Mehmet abi; patlamak türkçe bir kelime.mecaz anlamda kullandığımın farkındayım.belkide ilkokul mezunu türkçe dersi görmemiş bir çobanım.balık tutma hobisi olan.
sizde soru işaretleriyle biten cümleden sonra küçük harflerle başlamışsınız diyebilirim.ama dememiş kabul edin.balık avı paylaşımına devam edelim.
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
turna yazdı:Düğüm nasıl patlıyor ? içinde dinamit fitili filanmı çıkıyor ? patladığı zaman inşallah etrafınada sıçrayıp zarar vermiyordur.
ozoca51 yazdı:Mehmet abi; patlamak türkçe bir kelime.mecaz anlamda kullandığımın farkındayım.belkide ilkokul mezunu türkçe dersi görmemiş bir çobanım.balık tutma hobisi olan.
sizde soru işaretleriyle biten cümleden sonra küçük harflerle başlamışsınız diyebilirim.ama dememiş kabul edin.balık avı paylaşımına devam edelim.
t
ansiyonu yukseltmeyin beyler..gerek yok...
burada hobimiz olan balikcilik konusunu konusuyoruz...
tartisilacak...bir konu varsa o da balikcilik uzerine olsun..
lutfen
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
[/SIZE]
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
''Düğüm patlaması'' veya ''düğümden patlama'' amatör balıkçılık terminolojisine yerleşmiş ve sıkça kullanılan
deyimlerdendir.
''Hava fena patladı'' , '' şu muhabir iyi haber patlattı'' vb. örneklerdeki patlamalarda aklımızdan dinamit fitili geçmiyor sanıyorum..
Türkçemizin düzgün kullanılması ikazınızı doğru buluyor ve sonuna kadar size katılıyorum.
Burada yazdıklarımda noktalama işaretlerine varıncaya kadar azami dikkati göstermeye çalışırım (çok acele ile yazmadıysam) .Ama lütfen eleştiri oklarınızı doğru hedefe nişanlayın.
(unutmadan ; ''
türkçemizi'' değil ''
Türkçemizi'' olacaktı galiba)
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
21-05-2011, 00:09
(Son Düzenleme: 21-05-2011, 00:27, Düzenleyen: ALTAYLI.)
Ozan, seni uğraştıran bu sorundan kurtulurken güzel bir paylaşıma imza atmışsın.

Teşekkürler. Bu arada 2000 yılında başımdan geçen bir fırdöndü patlaması olayım varki anlatmayayım çünkü abartıyorum zannedilir. Senin bu paylaşımın bana o günü hatırlattı. Her şeyde olduğu gibi balık avında da bilgi, birikim ve deneyim çok önemlidir. Hele düğümler ah be abicim
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
Sevgili Özgür,
Basit güzel bir düğümmüş. Birçok bağlantıda kullanılabilecek, kullanışlı.
Güzel paylaşım, teşekkür ederim.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Paylaşım için teşekkürler Özgür.Vertial jigging avlarında bol şanslar dilerim,rastgele
Bornova - izmir