31-10-2006, 16:02
Bu hafta inşallah başıma bir mani gelmezse sevgili dostlarım ile beraber denizde olacağım. önce lüfer arkasından ad meyilli torik bakacağım olmazsa iri palamutlarda işimizi görür Torik lakerda yapacağım. kışlık.
iri boy toriklerden.
LAKERDA
torikleri temizliyoruz güzelce bu işlemi yaparken kafasından sonra yüzgeç boyundan itibaren 3 cm kalınlıkta takozlar olarak kestiniz. bağırsak ve kan olan her yeri en ufak kan kalmayacak şekilde temizliyoruz. balık soğuk bir suda 10-15 dakika kadar bekleyecek bir kaç kez suyunu değiştiriniz iliklerinin içinde bulunan kan uzun bir çöp vasıtasıyla temizlenecek. ama içinde hiçbirşey kalmayacak temizliğe dikkat bozulur balık. daha sonra suyun süzülmesi işin 1-2 saat bekletin. bir teneke içine 1-1,5 cm kalınlığında sofra tuz koyun ve üzerini tamamen tuz ile kaplayın. en üstüne bir tabak ve üstünede ağır bir taş koyun. lakerda olmaya hazır.
hazır olunca sirkede bekletin. ve derisini temizleyin. dilimlere ayırın Zeytinyağı ve limonla sıktıktan sonra yiyebilirsiniz.
sevgiler.
ÇİROZ
Mart- Nisan aylarından başlanarak Yağsız uskumrular geçiş mevsiminde tutulur. ve güneşin altına asılır güneşte kurutulur. yerken çirozların sırt kısmından başlayarak ezilir fazla değil. daha sonra derisi çıkartılır. ve suda süzdürülür daha sonra kemikleri çıkartılır ve didiklenerek yemeye hazır hale gelir. üzerine z.yağı ve dereotu konur. ve beklenir. sirke ile çok güzel olur..
sevgiler.
iri boy toriklerden.
LAKERDA
torikleri temizliyoruz güzelce bu işlemi yaparken kafasından sonra yüzgeç boyundan itibaren 3 cm kalınlıkta takozlar olarak kestiniz. bağırsak ve kan olan her yeri en ufak kan kalmayacak şekilde temizliyoruz. balık soğuk bir suda 10-15 dakika kadar bekleyecek bir kaç kez suyunu değiştiriniz iliklerinin içinde bulunan kan uzun bir çöp vasıtasıyla temizlenecek. ama içinde hiçbirşey kalmayacak temizliğe dikkat bozulur balık. daha sonra suyun süzülmesi işin 1-2 saat bekletin. bir teneke içine 1-1,5 cm kalınlığında sofra tuz koyun ve üzerini tamamen tuz ile kaplayın. en üstüne bir tabak ve üstünede ağır bir taş koyun. lakerda olmaya hazır.
hazır olunca sirkede bekletin. ve derisini temizleyin. dilimlere ayırın Zeytinyağı ve limonla sıktıktan sonra yiyebilirsiniz.
sevgiler.
ÇİROZ
Mart- Nisan aylarından başlanarak Yağsız uskumrular geçiş mevsiminde tutulur. ve güneşin altına asılır güneşte kurutulur. yerken çirozların sırt kısmından başlayarak ezilir fazla değil. daha sonra derisi çıkartılır. ve suda süzdürülür daha sonra kemikleri çıkartılır ve didiklenerek yemeye hazır hale gelir. üzerine z.yağı ve dereotu konur. ve beklenir. sirke ile çok güzel olur..
sevgiler.