Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarnıç Göleti/İzmir
Baktım forumda sarnıçla ilgili bir bilgi yok İzmirli arkadaşları bilgilendirmek istedim.71İzmirin Gaziemir ilçesine yeni bağlanan Sarnıç beldesine kurulan bu gölet belediyeye aittir.Konaktan tek otobüsle ulaşabilirsiniz ama 1-2km yürümeniz gerekiyor.Doğal ortamıda çok güzel.Denizin gün geçtikçe azalan balık durumundan şikayet edenlere şiddetle tavsiye ederim.Göletin etrafı dikenli tellerle çevrili ve giriş 5liradır.Gölette bol miktarda sazan ve kerevit vardır.Sazanları kilosu 3liraya eve götürebiliyorsunuz ama kerevitleri bilmiyorumGulumse
Bunlarda resimleri:
[Resim: sarn1tkk.jpg]
[Resim: sarn2tkk.jpg]
[Resim: sarn3tkk.jpg]
Yalnız burada balık tutmanın şiddetli kuralları var:
1)18 yaşının üzerinde olamayan giremez
2)İçeride alkol tüketilemez
3)İçeride mangal yakılamaz
birde balık tutmak yasaktır tabelası gördüm ama sezonluk veya şaka olduğunu düşünüyorumSiyirdim

Şimdi bu yazıları okudunuz içinizde bir ışık belirdi değil mi?Doğayla,yeşillikle başbaşa güzel zaman geçirmek içinize bir huzur verdi değil mi?
Durrrrrr...söndür o ışığı
Gölet şu anda balık avlamaya kapalı,hatta bu konuda bir anımda var:
Arkadaşımla bornovadan gaziemire giderken belediyenin otobüs şoförüne sorduk sarnıç göletine en yakın yer neresi diye?adamın bize verdiği cevap:
Ora nere ya ben 20senedir burada oturuyom daha öyle bişey durmadım.(yuh be abi bide belediyenin elemanı olucanWink)Neyse işte adam bizim için arabayı durdurdu falan bir servisçi arkadaşına sordu,arkadaşıda yolu tarif etti ve uzun bir yürüyüşten sonra vardık.Kapıda kulübenin dışında bir adam oturuyordu,yanına radyo koymuş vızıltılı şekilde trt-fm dinliyor.Arkasındada bi kulube,içinde 4-5tane en saldırganından köpek.Ama dayımın umrunda değilki köpekler geleni geçeni koşturuyorBobo.İşte o adam biz yaklaşırken bi tebessüm etti,noldu dayı diye sorduk:Adam demezmi siz geç kaldınız ramazanda kapandı bura diyeHi,e dedik belediyenin sitesinde 15nisana kadar açık yazıyor,tabi adamda emir kulu fazla çemkirmedik.Eve gider gitmez sarıldık dilekçelere ama cevap gelmedi.
İşte o haber:
http://www.gaziemir.bel.tr/manset.php?id=194
Bütün izmirlilerden internet üzerindende olsa dilekçe yazıp tekrar açtırmaya çalışmalarını rica ediyorum.
Bul
tolga bu konu hakkındaki kesin bilgileri net alabilirsen forum olarak dilekçeleri yazar göndeririz ama yasak zamanları ve kararları bulmak lazım.
Bul
Nihat abi bu konudaki en resmi ağız verdiğim linktir,bizzat belediyenin sitesi.Ben gittimde gördüm yazanların doğru olmadığını
Bul
evet habere göre 15 nisana kadar açık yazıyor enteresan.bir dilekçe yazıp buraya koyarmısın herkese iletelim emaillerle yardımcı olmaya çalışalım.sen işi kolaylaştır bizlere düğmeye basıp göndermek kalınca herkes bunu seve seve yapar.
Bul
yani yasak zamanlarda bölgesel olarak değişiklikler olabilir diyeceğim ama ,1,5aylık bir fark bozuyor olayı,1 mart nire 15 nisan nire,Türkiyede girişin paralı olduğu göletleri çok duydum ancak tuttuğun balığın kilosuna para verildiğini duymamıştım,aslında güzel bir uygulama ,hem sürdürülebilir av için destek olursun hemde otomatikman kendine bir limit koyabilirsin,beğenmediğin balığı daha büyüğünü tutunca geri salıp av zevkinin süresini gün içine yayabilirsin..,peaah ben gaziemirde otururken yoktu böle şeyler..Smile
Bul
evet aynen sen dilekçe nüshası yaz koy buraya hepimiz yollayalım tolga.
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Tatlı su av özlemini gidermek isteyenlere uygun yer.Burasını duydum fakat gitmedim,önce niçin kapatıldığını öğrenelim.Paylaşım için teşekkürler TolgaGulumse
Bornova - izmir
Bul
tolga haber başlığına sevindim bende buca'da oturuyorum yakın bana .dilekçe nüshası yaz koy buraya hepimiz yollayalımAlkis
Bul
İzmir'li arkadaşlarımız için çok güzel bir avlak yapılmış fakat böyle bir avlağı kapatarak insanları uzaklaştırmaya çalışmak çok yanlış. Hele birde belediyenin sitesinde açılışını duyurup ardından kapatması çok saçma bir davranış. Bizlerinde yardımımızın dokunabileceği bir konu olduğunda her zaman yanındayız. Dilekçe ise dilekçe yazar yollarız. Ama sen ilk önce gerekli kanallarla iletişime geçip nedenlerini öğrenmeye çalış.
Bul
bence güzel bir uygulama fazla balığı abartmadan ve büyük balığı bekleyerek iyi vakit geçirilebilir, ancak kapanış konusunun nedenini öğrenmek gerekli , belediye ile görüşme imkanı olsa net bir cevap alınabilir.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  izmir fuarı bucalıfikret 14 2,569 16-05-2014, 21:44
Son Yorum: polat_can
  uzun ahmet'in izmir sefası. yycolak 13 2,311 16-09-2012, 23:03
Son Yorum: tahsinmersin
  izmir'li arkadaşlar bucalıfikret 34 4,748 18-03-2012, 01:10
Son Yorum: polat_can
  14.İzmir kitap fuarı Bahadır Sarıca 9 1,869 21-04-2009, 11:48
Son Yorum: tatar35
  Ahmet (mariner8) Izmir`de Albatros-gr 79 7,900 20-04-2009, 12:04