Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motor montajı
arkadaşlardan gelen kıçtan takma motorların kısa uzun şaft ile ilgi yazılardan sonra elimdeki bir bilgiyi paylaşmak istedim çoğu kişi (benimde başıma geldi)ölçmeden tartmadan buna uzun şaft buna kısa şaft diyor halbuki işin teknik boyutu var
1.resimde motor kavitasyon plakası (ismi buymuş) teknenin en alt kımından 0-25 mm aşağıda olacak
2. resimde motorun tirim açılarına göre teknenin gidiş durumu
umarım faydası olur
kaynak yamaha motor klavuzu

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Dalış Eğitmeni
Bul
tesekkurler Hidir..
motorun tekneye uyumlu sekilde seyir etmesi icin montaj sekli cok onemli..
yukarida konuda gosterildigi gibi motorun tream`i yok ise,kendiniz motorun tekneye hangi durumda daha uygun olacagini denizde deneyerek ayarlaybilirsiniz..
ben mesela yeni aldigimda,fotoda gozuken demir cubugu bir delik yukari koydum..teknem burada daha guzel seyrediyor..
benim motordaki gibi ,diger motorlarda da bu secenek mevcut...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
çok doğrudur arkadaki deliklerden ayar yapılıyor .sürat yapmazsan sığ suda bile gidiliyor ben çok yaparım bunu çünkü çaok sığ yerler var bizim sahilde .Alkis paylaşım için teşekkürler hıdır Affet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Bunlar faydalı bilgiler Hıdır teşekkürler..
Konuyu uygun yere taşıdım ''sohbet'' konusunda kaybolmasın..
Bul
Lakerda yazdı:Bunlar faydalı bilgiler Hıdır teşekkürler..
Konuyu uygun yere taşıdım ''sohbet'' konusunda kaybolmasın..
teşekkür ederim Mehmet abi
Dalış Eğitmeni
Bul
hıdır paylaşım için teşekkürler.Alkis
Bul
Paylaşım için teşekkürler HıdırGulumse
Bornova - izmir
Bul
Teşekkürler Hıdır. Eğer trim ayarlarınız doğru değilse, tekne veya bot planing'e kalkmaz.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
bende bunu deneyerek ayarlıyorum,tekne yada motor değişmişse o zaman deneye deneye 5 dakika içinde en doğru şekle getirip devamlı o şekilde kullanıyorum.teşekkürler hıdır.
Bul
Hıdır teşekkürler, bu bilgiler çok faydalı vede teknesi boto olan kişilerin bunu bilmesinde yarar var..Alkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi