Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
uzun olta için takım
teknede kullandığım uzun oltalarda eskiden misina bağlardık sonra çelik sonrada fırdöndüleri bulduk..
bazen fırdöndüyle bazende balık çok bolsa direk kancayı kancaya takarak av yapıyorum.bazen 2 bazen 3 kanca kullanıyorum çok nadir olsada izmarit canlısına tek kanca kuyruktan kullanıyorum.
birgün biryerde kullanmak gerekir diye pratik kanca bağlamayı paylaşmak istedim.
fırdöndüyü kancadan geçirmek için ısıtıp alt halkasını açıp geçirdikten sonra penseyle sıkıştırıyorum.
rastgele.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Paylaşım için teşekkürler dostum az kaldı Lüfer zamanına eline emeğine sağlık.76
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
Sevgili Nihat...

Bu yöntemi ben de uzun süre kullandım..Sen de bilirsin..Özellikle lüfer zarganaya, ortasından arkada kalan kalan bölümden saldırır.Genelde kuyruk önü veya anüs civarından...
Yani uzun oltanın son iki iğnesi ve gagalığının dışında kalan iğnelerin balık yakalamada çok fazla rolü yoktur.
Birbirine eklenmiş iğneler ,ancak ek noktalarından kırılmak şartı ile hareket edebilirler.Zarganayı canlı kullandığımız için hareket edebilme imkanının olması takımın verimini çok artıracaktır.
Benim bu konu kafama takıldığı için ,çok önce,her iki şekilde hazırlanmış oltaya takılan zarganaların ,su içinde nasıl hareket ettiğini dalarak su altında gözlemledim.
Senin önerdiğin takım ile çelik tel ile yapılan takımın ,motor ile çekilme esnasında ,gidişleri arasında ne kadar fark olduğunu herhalde dışarıdan bakarak ta görebilirsin.
Ayrıca canlı zarganaya taktığımız zorunlu üç iğneden fazlası hayvanı daha çabuk iş görmez hale getirmaktedir.
Ben kesinlikle çelik telin en incesi ile yapılan takımı tercih ederim.Eğer balık çok bol ve ne atarsan yiyorsa ,kaşıklı olan takıma fileto zargana olabilir..

Bu konuda benim fikrim böyle..Bir de düğüm konusunu çözebilsem...Happy
Rastgele...
Bul
nihat eline sağlıkAlkis rapaladan sonraki iğnelere yem takıyormusun ..
Bul
ahmet abi sadece ilk 4 resimdeki kancalar direk 30 numara misinaya bağlanıp gagalığa gidiyor diğer kaşıklı ve rapalalı takımlar fletoda kullanıyorum.
dediğne katılıyorum 2 kanca ve çelik en ideali ama balık bol olunca her attıgım zarganayla balık alayım diyorsam 3 kanca yapıp keyfime bakıyorum.Gulumse
Bul
bucalıfikret yazdı:nihat eline sağlıkAlkis rapaladan sonraki iğnelere yem takıyormusun ..
fikret abi rapala arkası fleto zargana takıp kullandım çok güzel hareket verdi ilk kez denedim tam avcı takım oldu ve bu şekilde çok güzel avlar yapacagımı tahmin ediyorum.
Bul
Paylaşım için teşekkürler Nihat.Birde zargana takılmış haliyle fotosu olursa tam olacakGulumsenede olsa bu takımı kullanmıyorum.Rastgele.
Bornova - izmir
Bul
vay canina cok pratik bir cozum....tesekkurler Nihat,
sadece firdonu ile oyle ugrasacagina...klipsli firdondu is yapmiyormu?
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
orhanekmekci yazdı:Paylaşım için teşekkürler Nihat.Birde zargana takılmış haliyle fotosu olursa tam olacakGulumsenede olsa bu takımı kullanmıyorum.Rastgele.
ilk kullandığımda resimlerim orhan abi.76
Albatros-gr yazdı:vay canina cok pratik bir cozum....tesekkurler Nihat,
sadece firdonu ile oyle ugrasacagina...klipsli firdondu is yapmiyormu?
klips çok kaba durur faruk abi en ufak boy fırdöndüyü kullanıyorum.Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:ilk kullandığımda resimlerim orhan abi.76

klips çok kaba durur faruk abi en ufak boy fırdöndüyü kullanıyorum.Seerf
anlasildi Nihat...tesekkurler
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Olta Anteni ogiveogi 9 1,705 16-03-2015, 10:56
Son Yorum: ogiveogi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi