Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sinagrit avi
[SIZE=3]Sirti ile sinagrit avi.[/SIZE]
Oncelikle sirit ile sinagrit avi dip zemini, taslik olan meralarda avlanilir.Sirti ile yapilan sinagrit avinda teknenin 3,5 mil ile seyretmesi gerekir.Bu surat rolantiden az daha fazla gaz actigimizda olur.Sadece surat... ruzgar ve akintilarin yonune gorede degisebilir.Burada bizlerde fazla derinlikler yok.Yaptigimiz sirti avlari en fazla 12 metreye kadar olan derinliklerde yapiyoruz.Sirti takimini asagidaki semada acikliyorum.Agirlik olarak 2 no (50gr)burgulu kursun kullaniyorum.Avlandigim derinlige gore 2 veya 3 kursun kullaniyorum.Derinlik 10 metre ve fazlasi oldugunda 3 no(85 gr)olan kursun da devreye giriyor.Sahtenin dibe yakin seyretmesi cok onemli.Salinan misine ,son kursundan sonra(3.kursun)12-15 kulac daha(Toplam salidigim misine 35 kulac kadar).Kullandigim ve iyi netice aldigim sahteleri asagida fotolarda gosteriyorum.Tabiiki sirtinin dibe akin seyretmesini saglamaya ugrasirken,sahteni dibe takilmasi olasiligida yuksek.Sahte kayiplarida bu sirti avinda cok olur,fakat sinagrit gibi bir baligi avlanmaya deger.

Trofe sinagritli avlar dilerim.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Bilgi paylaşımına teşekkürler faruk abi güzel açıklamlar yapmışsın.Bizim merada bir kaç batık var gemi yolunda olan batıkta mercan var fakat derin olduğu için ve yoğun trafikten dolayı avlamak biraz zor oluyor birde işler sıcaklar azalırsa gidicem sizlere rasgelsin.Seerf
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
HAŞİM77 yazdı:Bilgi paylaşımına teşekkürler faruk abi güzel açıklamlar yapmışsın.Bizim merada bir kaç batık var gemi yolunda olan batıkta mercan var fakat derin olduğu için ve yoğun trafikten dolayı avlamak biraz zor oluyor birde işler sıcaklar azalırsa gidicem sizlere rasgelsin.Seerf
o merada derinlik ne kadar Hasim..yaklasik olarak
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:o merada derinlik ne kadar Hasim..yaklasik olarak

53 metrede fakat eylül ayı gibi daha iyi oluyor.
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
balıklara bayıldım faruk abi harika görünüyorlar,
bizim sinarit şansımız yok denecek kadar az,aslında eskiden bizim orada çok sinarit çıkarmış,bana 1 kez sinarit oldugunu sandıgım bir balık denk geldi balık vurdu tam gaz gitti gitti ve gitti Siyirdim,
sarozda palazını tutmuştum ama büyügü kısmet olmadı.
bilgiler için teşekkürler Seerf
Bul
HAŞİM77 yazdı:53 metrede fakat eylül ayı gibi daha iyi oluyor.
metreler biraz fazla,benim verdigim sirti takimlari o metereler icin degil..
orada degisik derin su sirti takimi yapman gerek...
rastgele
LeVrEkCi yazdı:balıklara bayıldım faruk abi harika görünüyorlar,
bizim sinarit şansımız yok denecek kadar az,aslında eskiden bizim orada çok sinarit çıkarmış,bana 1 kez sinarit oldugunu sandıgım bir balık denk geldi balık vurdu tam gaz gitti gitti ve gitti Siyirdim,
sarozda palazını tutmuştum ama büyügü kısmet olmadı.
bilgiler için teşekkürler Seerf
Nihat,sinagritin sirtide cekmesi,cok zevkli..baska baliga benzemiyor
son metrelerde sadece ,artik kendini birakiyor,su usutu yapip yan yatiyor...son hamlesi ise tekneye alirken,iste orada biraz buyukse kepce ile almak gerekir
Bul
Albatros-gr yazdı:metreler biraz fazla,benim verdigim sirti takimlari o metereler icin degil..
orada degisik derin su sirti takimi yapman gerek...
rastgele

Nihat,sinagritin sirtide cekmesi,cok zevkli..baska baliga benzemiyor
son metrelerde sadece ,artik kendini birakiyor,su usutu yapip yan yatiyor...son hamlesi ise tekneye alirken,iste orada biraz buyukse kepce ile almak gerekir
bir abim bot aldı her an sırtı için saroza planlanabiliriz bakalım bayramdan sonra yapacaz bişeyler,sarozun suyuna balığına hayran kaldım aklım hep oralarda Gulumse
Bul
Burada derinlik fazla olduğu için kıyıya yakın avlarda azda olsa palazlarınla idare ediyorumGulumsebilgiler için teşekkürler FarukAlkisSeerf
Bornova - izmir
Bul
LeVrEkCi yazdı:bir abim bot aldı her an sırtı için saroza planlanabiliriz bakalım bayramdan sonra yapacaz bişeyler,sarozun suyuna balığına hayran kaldım aklım hep oralarda Gulumse
iste orada sinagrit veya sinagritler ile bulusacagindan eminim...
rastgelsinSeerf
Bul
orhanekmekci yazdı:Burada derinlik fazla olduğu için kıyıya yakın avlarda azda olsa palazlarınla idare ediyorumGulumsebilgiler için teşekkürler FarukAlkisSeerf
bizde sirtide cogunlukta palaz aliyoruz..
arada guzelce boy da takmiyor degil hani
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi