Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Marmara'da Fırtına Deniz Ulaşımını Olumsuz Etkiledi
Marmara Bölgesi'ni Etkisi Altına Alan Soğuk ve Yağışlı Havayla Birlikte Fırtına Deniz Ulaşımında Aksamalara Neden Oldu.
Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havayla birlikte fırtına deniz ulaşımında aksamalara neden oldu.
Bandırma Körfezi'nde sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra etkisini arttıran şiddetli rüzgarın hızı saatte 70 kilometreye ulaştı. Bandırma ve bölgesini 2 gündür etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havayla birleşen fırtına deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Marmara Denizi'ndeki fırtına nedeniyle bugün yapılması gereken Bandırma-Yenikapı arasındaki 4 deniz otobüsü seferi iptal edildi. Olumsuz hava şartlarının devam etmesi halinde Çarşamba günkü seferlerde de aksama olabileceği kaydedildi.
Fırtına nedeniyle Bandırma ile Kapıdağ Yarımadası'ndaki köylerde balıkçı motorları denize açılamadı. Bandırma Meteoroloji Meydan Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Marmara Denizi'nde 60 ile 70 kilometre arasında değişen fırtına ile soğuk ve yağışlı havanın yarın da etkisini sürdüreceği, hava sıcaklıklarının Cuma günü artacağı belirtildi.
17/10/2006
kaynak:iha
amman dikkat arkadaşlar
ben bi kere çok kötü yakalandım hava geliyor uzaktan simsiyah olmuş ben daha 17 yaşlarındayım ben zarganadayım babam lüferden geliyor bana felaket lüfer var hava bozum yaptı zarganayı bırak ne varsa git tut hava patlamadan dedi bende benzinim az 12 tane zarganam var al git bide onun tekne hızlı benim o zman teknem yok komşumun 20 senelik bi 8 beygir johnson kısa şaft motor 4 metrelik sudan yüksekligi yarım metre olan genişligi neredeyse 1,5 metre olan fındık kabugu bi tekne var.yok dedi sen git o zevki yaşa babam sabah çıkmış 32 tane lüfer almış zargana bitmiş dönmüş tabii ben lüfer suyuna gidene kadarda bayaa zman geçti tam gittim bi baktım aliço senin teknenin aynısı adam çapa atıyor oltaları topladı girdi kamarasına diger tüm balıkçılar yanımdan geçiyor kaç diye bagırarak ama ben tabi daha delikanlı 17 yaşındayız ya ne korkuyorsunuz bee lüfer tutaam ben gidin siz falan derken oltamı atar atmaz bi tane lüfer aldım 2.yemi atmamla hava bir patladı allah inandırsın 4 metrelik teknenin burnunu görmüyorum yagmur rüzgar karaya dogru tam gaz verdim ama tekne gitmiyorki 2 dakika sürdü bana 1 saat gibi geldi 2 dakika sonra durdu ve inanmassınız buundugum yerden 3 km ötedeydim kıyıya paralel atmış rüzgar beni 2 dakikada 3 km inanamadım ve ders oldu bana ogünden beri hava ne zaman kararsa teknem ne olursa olsun kaçar kıyıya çıkarım
denizle kesinlikle şaka olmaz arkadaşlar bu gerçektir
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
Daha geçen sene hayırsız ada meyilli istavrit tutuyoruz. ama istavritte istavrit güzel balıklar. çok tekne var. nasıl balık geliyor aman allahım kaç iğnen var o kadar balık bende salma çapari 30lu takım var. üst kurşunlu indir bindir. birden bizim oranın en ustalarından br tanesi baktım el işaretiyle hadi hadi diyor ben ya murat abi hayırdır. ne hadisi derken baktım çapariyi mantara sarmıyor adeta doluyor allaalala bu adam usta adam yapmaz böyle şey derken tam arkamda bakırköy üstleri karayeli gösteriyor. uuuuu hava simsiyah geliyor. bende aynen oltayı toparlıyorum aynen öyle ne varsa. atıyorum arkaya onun makina 55 hp veriyoruz yolu yana yakıla gidiyoruz limana doğru millet denizde daha.çağırabildiklerimizi uyarıyoruz. 5 dakika gibi bir mesafe kalmıştıki liman girişinde yakalandık havaya ama mendirekten içeri dönmüştük artık yaklaşık hava yarım saat sürdü yıkıldı ortalık gemiler zincirlerini koparacak gibi oldular.....
Havayı görünce kaçacaksınız. unutmayaın kaçın karada bile olsanız kaçın.....
Hava kendini şu şekildede belli eder, yüzünüzü yada ensenizi yalayan sıcak bir rüzgar. yada yaprak kımıldamadan duran deniz arkası her zaman kötüdür.
Aynen eşek adası (Rivada Karayele) Kefkende Palamutçulukta karayele
poyraz açıklarında poyraz fırtınasına yakalandım. 2 kere keçilikte. bir tanesinde kendimi motorun yataklarına iple bağlayıp dua etmiştim....gülmeyin sakın tekne düştüğü anda dağların uçları gözükmüyordu .......
aman denize dikkat....
bide karadan anlatıyım kızlar güneşleniyor bu sene hemde yazın bende ogluma bagırıyorum oglum 15 dk sonra fırtına çıkacak eve gel kızlar bana bakıp bi kahkaha attılar ne fırtınası der gibi 5 dk sonra indim yine sahile oglum hadiii fırtına geliyorr kızlar yine kahkaha görürsünüz birazda dedim içimden en sonunda hava geldi ben kaçtım eve seyrediyorum o kızların halini göreceksiniz nasıl kaçacak yer arıyorlar yok eve alıım hayır işliyim dedim hanım kötü kötü bakıyor güzel bi fırtınaya yakalandılar tabii gülme sırası bendeydi

) boşuna fırtına fırtına diye yırtmadık kendimizi 15 dakika
fırtına ha bu fırtına ne hazırlığı biliyormusun 29 ekim e hazırlık yapıyor hava
sevgiler...
bu kötü havanın sonu çok balıktır sanırım bayramda başlıyacak taaa kasım 3 e kadar bol bol balık tutacagız hadi hayırlısı bakalım
acil beyaz tüy lazım çok acil çookkkkkkkkkkk
sana tüy çok be dostum hemen martı tut sana zor olmasa gerek

)))))