Avrupalılar en çok levrek ve çipuramızı seviyor… 30.06.2009
AB ortalaması 22 kilo olan balık tüketiminde, Japonlar 66,5 kiloyla başı çekiyor. Üretimde, Avrupa Birliği ülkeleri arasında 7. sıraya girebilen Türkiye; tüketimde sonunculuktan kurtulamıyor. Çünkü ülkemizde kişi başına yılda 8 kilo balık düşüyor. Türkiye’nin 131 milyon dolar olan 2008 yılı su ürünleri ihracatının %90’ı ise AB’ye yapılmış. Balıklarımızdan en fazla çipura ve levrek tercih ediliyor.
kaynak:http://www.teksatir.com.tr
![[Resim: 30haziranbaliktalep.jpg]](http://www.teksatir.com.tr/img/teksatir/30haziranbaliktalep.jpg)
kaynak:http://www.teksatir.com.tr