Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
misafirimiz dr.güner abiyle...
Uzun zamandır denizden ve balıkçılıktan uzak kaldım. Yoğun iş temposundan olsa gerek. Bu hafta sonu da epeyce işim vardı, ama işlerimi erken bitirdim. Serkan'la görüşüp, planımızı yaptık. Bu arada bizim buralara üyemiz dr.güner abi de gelmiş. Onu da balığa götürelim dedik. Aradık ve o da bizimle geldi. Çok da güzel oldu.
Cumartesi saat 17.30 gibi İmaret limanındaydık. Limanda oltalarımızı, kamışlarımızı hazır hale getirdik ve meramıza doğru yola koyulduk. Gideceğimiz yer 4 deniz miliydi. Oradaki sahilden de Dr. Güner abiyi alacaktık. Giderken denizin içinde kıyıya yakın bir yerde ölü bir yunusa rastladık. İlk defa ölü bir yunus görüyorduk. Üzüldük ama elimizden birşey gelmiyordu ki... Yalnız fotoğraf çektik ve oradan ayrıldık.
Saat 19.00 sularında onu aldık ve demir atıp avlanmaya başladık. İlk başta birkaç ispari takıldı oltalarımıza ve onları da ilerki saatlerde levrek için canlı yem olarak kullanalım dedik. İspari durunca Güner abi ilk mırmırı tekneye aldı. Daha sonra sık olmasa da belli aralıklarla mırmır oltamıza takılıyordu. Hava da çok güzeldi. Balığa elverişli.
Saat 01.00 gibi Güner abiyi kıyıya çıkardık. Ne de olsa yarın İstanbul'a yolculuğu vardı. Biz tekrar mırmır noktamıza geldik. Ama daha önce gidip isparileri levreğe attık. Yakınlardaki dalyan ağzına "bomba" dediğimiz levrek oltalarımızı bıraktık. Sabah gün aydınlanınca gidip toplayacaktık. Bu işi de aradan çıkardıktan sonra yine mırmır meramıza kayığı demirledik ve sabaha kadar mırmır avladık. Keyfimizi yaptık. Sabah ne çabuk oldu, doğrusu anlamadım.
Tekneyi temizledik, eşyalarımızı dolaplara yerleştirdik. Şimdi sıra levrek oltalarımızı kontrol etmekteydi. Şansımız varsa, levreği de kapıp eve döneriz dedik Serkan'la. Ama isteğimiz suya düştü. Levrek oltasının birinde iri bir mıgrı vardı. Günün bonusuydu. Güldük kendi kendimize ve mıgrıyı oltayı kesip denize iade ettik.
Ardından biraz sirti yaptık. Albatros.gr Faruk abinin merasında melanur için dolaştık ama tek bir vuruş bile alamadık. Ardından limanın yolunu tuttuk. Oradan da eve... Ne de olsa yaklaşık 18 saat devamlı denizin içindeydik.
Güzel bir hafta sonuydu. Özlemiştim denizi ve balıkçılığı.

Hava : Hafif kuzeyden (1-2 bofor)
Oltalar : Klasik 3'lü ve 2'li
Yem : Mamun ve boru kurdu (boru kurdu daha verimliydi)

Rastgele tüm amatör balıkçı dostlara...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC]
önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık...
Bul
Çok güzel bir buluşma olmuş..Tebrikler..Balıklar da çok güzel..Bereketli olsun..

Sevgiler..
Bul
Öncellikle tebrikler Hakan Serkan ikilisineAlkisben bu kadar uzun süre teknede vakit gecirememSiyirdimGüner beyin şansına av mırmır ağırlıklı olmuş ama güzel av çıkartmışsınız maşallah.Uzun süredir çıkamadığın avında acısını çıkarıp enerjini depolamışsındır Hakan.Mığri gece oldumu benimde oltamın belalısıHadiordanbir şey dikkatimi çekti Serkanın bulunduğu fotodaki kamışların hepsi salınıkmıGulumsekullandığınız misinaların renkleride çok güzelmiş.Daha bollarına,büyüklerine inşallah.Bereketli afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
aygroup yazdı:Çok güzel bir buluşma olmuş..Tebrikler..Balıklar da çok güzel..Bereketli olsun..

Sevgiler..

ahmet abi teşekkürler. evet güzel bir buluşma oldu.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
aygroup yazdı:Çok güzel bir buluşma olmuş..Tebrikler..Balıklar da çok güzel..Bereketli olsun..

Sevgiler..

orhanekmekci yazdı:Öncellikle tebrikler Hakan Serkan ikilisineAlkisben bu kadar uzun süre teknede vakit gecirememSiyirdimGüner beyin şansına av mırmır ağırlıklı olmuş ama güzel av çıkartmışsınız maşallah.Uzun süredir çıkamadığın avında acısını çıkarıp enerjini depolamışsındır Hakan.Mığri gece oldumu benimde oltamın belalısıHadiordanbir şey dikkatimi çekti Serkanın bulunduğu fotodaki kamışların hepsi salınıkmıGulumsekullandığınız misinaların renkleride çok güzelmiş.Daha bollarına,büyüklerine inşallah.Bereketli afiyet olsunSeerf

eet abi, bütün kamışlar sudaydı. bende "misina hastalığı" var. kamışın ve makaranın rangine göre makaraya misina doluyorum. tam bir takım oluyorlar. denizde onlara bakarken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz.Siyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
Dostluk ve balık çok güzel olmuş hakan hocam afiyet olsun.Gulumse
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
HAŞİM77 yazdı:Dostluk ve balık çok güzel olmuş hakan hocam afiyet olsun.Gulumse
teşekkürler hasim abi.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
Hakan hocam güzel bir buluşma olmuş kutluyorum sizleri, mırmırlar fena değilmiş AlkisAlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Hakan hocam güzel bir buluşma olmuş kutluyorum sizleri, mırmırlar fena değilmiş AlkisAlkisAlkis

ahmet abi teşekkür ederim.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
naxos 5 yazdı:eet abi, bütün kamışlar sudaydı. bende "misina hastalığı" var. kamışın ve makaranın rangine göre makaraya misina doluyorum. tam bir takım oluyorlar. denizde onlara bakarken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz.Siyirdim
Valla size bu konuda imrenmemek elde değil,inan iki olta atıyom bir kaç at çekten sonra illaki karışıyoSiyirdimhatırlarsan Çeşmede tekne avında teknenin sol tarafının ortasında denize olta atarken olta karıştı çektim çektiğim oltanın sahibi ta teknenin sağ kıçında bullunan arkadaşdıHiMahcupHappymisina konusunda hakkını yemeyeyim renkleride gece ışığında ayrı güzelliktelerSeerfonlara bakarken canın tatlı şeker türü şeyler istiyomuHappybana hatırlattıdaSiyirdim bereketli avlarının devamına hocam,rastgeleGulumse
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dr.Güner ve Oğlu 21.07.2012 Dr.Güner 22 3,612 25-07-2012, 00:54
Son Yorum: araphüso26

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi