Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çırpına Çırpına Ölüyorlar
Çırpına çırpına ölüyorlar
Sakarya Nehri’nde balık ölümleri doruk noktaya ulaştı. Adapazarı Şeker Fabrikası’nın, Sakarya Nehri’ndeki son balık ölümlerinin yaşandığı gün nehre kaçak deşarj yaptığı belirlendi. Nehrin Karadeniz’le buluştuğu Karasu İlçesi’nin Yeni Mahalle Mevkii’nde dün binlerce balık kirlilik nedeniyle su yüzüne çıktı.

Sapanca Su ürünleri Fakültesi tarafından nesli tükendiği için çoğaltılarak nehre bırakılan mersinbalıklarının yavruları da çırpına çırpına can verdi. İlçe sakinleri can çekişen balıklara, oksijen alabilmeleri için hortumlarla temiz su sıktı. Bazı balıkçılar ise teknelerini çalıştırıp pervanelerle suda sirkülasyon sağlamaya çalıştı. Bazı balıkçılar da can çekişen balıkları kovalara doldurup temiz sudan oksijen almalarını sağlamaya çabaladı.

Bölgeye gelen Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş’ın isteği üzerine Karasu Belediyesine ait itfaiye ararözü nehire getirilerek kıyıda toplanan balıkların üzerine yağmurlara sistemi ile temiz su attı. Balıkların bir bölümü temiz sudan aldıkları oksijenle kendisine geldi ve kıyıdan uzaklaştı.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ADASU ekipleri saat 02.30 sıralarında Adapazarı Şeker Fabrikası’nın Sakarya Nehri’ne akan Çark Deresi’ne atık boşaltıldığını belirledi. Nehirdeki kirliliğin diğer bir nedeni olarak da Ferizli İlçesi’nde kurulu 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikası olduğu iddia edildi.(Hürriyet Gazetesinden Alıntı)
Bul
köksal verdiğin bilgiler için teşekkürler bilgim yoktu doğrusu.
içim gidiyor valla yazık şu hayvalara ya... aynı çevrede kendimizin ve sevdiklerimizin yaşadığını bile bile ve aynı çevreyi çocuklarımıza torunlarımıza bırakacağımızı bile bile bu ne vicdansızlık ve sorumsuzluk ya.. kunuyla ilgili sorumluluğu olan yetkililerden sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyorum sadece

off çok canım sıkıldı mersin balıklarınada ayrıca üzüldüm
Bul
Beyler sadece bildiklerimiz bunlar

bafa,beyşehir, sakarya heryer tamamen bitmiş durumda bunlara birilerinin dur demesi lazım. Çevre örgütleri uyuyormusunuz. Ölümlere çanakmı tutuyorsunuz bu çevre bizim........

sevgiler.
kamera yoksa çevre örgütüde yok ben böyle düünüyorum arkadaş
Bul
Nnerde çevreciler,hayvanseverler.Hani bir kedi köpek ölümü olsa hemen ortalığı ayağa kaldıyorlar ya.Balık onlar için heralde hayvan türlerine girmiyor.Bir belediye bunu yapıyorsa onu gören diğer özeller dünden yapar.
Üzüm üzüme baka baka kararır.

bilgi için teşekkürler
Bul
örgüt yok diyoruz dostum....
burada tam 1200 tane adamız en güçlü örgüt biziz. Hodri meydan.
sadece oralarmı gübre kullanılan hemen hemen bütün akarsular yavaş yavaş bitiyor özelliklede pirinç (çeltik)yetiştirilen yerler oralarda gübre daha fazla kullanılıyor buda suya karışınca suda ne var ne yok bütün canlılar etkilenip yavaş yavaş yok oluyorlar
Bul
türkiyede kanser vakaları niye bu kadar arttı?kimse bir açıklama yapmıyor.sadece balıklar yararlanmıyor o sulardan.fabrikatörlere kimse ses çıkartamıyor(yetkililerden).ceza var uygulama yok.bu memlekette insan gibi işini yapan çok az kişi var.ya işinizi yapın,yapmayacaksanızda yapan birine bırakın,defolup gidin koltuklarınızdan.hatta koltuğunuzuda alın oraya yapışıksınız.
Bul
evet abiler sesimiz çıksın biraz bu ses onları bir gün rahatsız edecektir ben her zaman söylüyorum susarsak sıra bize gelecek
Bul
Yazıklar olsun bu işin sorumlularına yazıklar olsun bu hayvanların böyle can çekişmesine sebep olanlara içim yanıyor bu resmi gördükçe kalbim sızlıyor.Bu işin sorumlularının kafasına poşet geçirmek lazım aynı duruma düşünce anlarlar belki.Burada yok olan benim bizim geleceğimiz hatta bu işten sorumlu olanların geleceği nasıl vijdan nasıl insanlık ......nasıl ?????????
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi