Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kanoyla Çekti
Amerikalı vahşi yaşam fotoğrafçısı Duncan Murrell (56), kanoyla açıldığı Alaska açıklarında, ağırlıkları 40 tonu bulan dev balinaları fotoğrafladı.
Balina fotoğraflarının çekilmesi konusunda 20 yıldır eğitim gördüğünü belirten Murrell bu çekimin ardından İngiliz basınından “Balina adam” lakabını aldı. Her avlanma mevsiminde kilometrelerce kürek çekip balinaların peşine düşen Murrell’ı son çekimde en çok balinaların kurduğu “tuzaklar” zorladı. Dev hayvanlar, başlıca besinleri olan uskumruları kıstırmak için denizde büyük su kabarcıkları oluşturuyor. Derinlerdeki uskumru sürüleri, bu kabarcıklar nedeniyle yüzeye yaklaşıyor. Aynı kabarcıkların çevrelerinde oluşturduğu çembere alınan balıklar, balinalara yem oluyor. Murrell bu aşamada neden zorlandığını şöyle anlattı: “Yüzeydeki ilk su kabarcıklarını farkedince kanomun yönünü değiştirmek zorunda kalıyordum. Kabarcıkların oluşturduğu çemberin iç kısmında kalmam şarttı. Ardından, balinalar uskumruları yemeye başladığında önümde iki seçenek oluyordu: Ya alabora olmamak için kürek çekmek veya bu muazzam ânı kaçırmamak için deklanşöre basmak... Fotoğrafçılık da balinalardan daha zorlu bir konu yok.” 10.01.2010 02:28
alıntı:haberler.com

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Tebrikler büyük cesaret doğrusu kanoyla yaklaşmak. Balinanın yapacağı en ufak bir haraket yeter yoksa.Alkis
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
ama kanonu özellii var biliyordum hacıyatmaza benzemesi kolay kolay batmaz diye biliyorum Baby
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
Kamil ILIPINAR yazdı:ama kanonu özellii var biliyordum hacıyatmaza benzemesi kolay kolay batmaz diye biliyorum Baby
balina bu abi isterse öyle bir yatırırki..ama adam onu göze almış en azından balina insan yemiyor diye gitmiş girmiş burnunun dibine Gulumse sonuçta birileride bunları resimlediğine göre arka planda bir tekne daha vardır Wink
Bul
önümde iki seçenek oluyordu: Ya alabora olmamak için kürek çekmek veya bu muazzam ânı kaçırmamak için deklanşöre basmak...Buradan anladığım kadar alabora oluncaya kadar çektiği fotolar için hayatını tehlikeye atıyorHiadraneli yüksek meslek,fotocuya kolaylıklar dilerim.Paylaşım için teşekkürler NihatAlkis
Bornova - izmir
Bul
Resmi çekenide tebrik etmek lazım, bence asıl adrenalin budur. Alkis
Bul
Kamil abi kano devrilmez ama es kaza o kuyruk bir çarpsa kırılmadık kemiği kalmaz.Nayirolamaz
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
meslek işte kariyer için tehlike lazım .

paylaşım için teşekkürler nihat Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Neresinden bakarsanız bakın bence muhteşem. Her baba yiğidin harcı değil.
Bul
helal olsun arkadasa...
buyuk cesaret ister..
bravo dogrusuAlkis
tesekkurler NihatSeerf
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi