Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
av sonrası artan sülüneslerin değerlendirilmesi
arkadaşlar hepimiz balık avına giderken bazen gereğinden fazla sülünes alıyoruz ve av dönüşü bu tüketemediğimiz sülünesleri denize atıyoruz.geçenlerde ıldırıda avlandığımız kiralık teknenin kaptanı bu taptaze fakat artmış sülünesleri denize atmaya gerek olmadığını ve bunların basit bir işlemden geçirildikten sonra aylar sonra bile balık avında kullanılabileceğini söyledi.yanlız bu yöntem elde kalan taze sülünesler için geçerli.

yöntem şöyle;

evde artmış sülüneslerin kabuklarını soyduktan sonra evdeki yemek tuzundan ilave edilmiş suyun içine koyuyoruz ve bunları bu suyun içinde bir süre haşlıyoruz fakat çok uzun süre değil.su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra haşlama işlemine son verip hemen süzgeçte suyunu süzdürüp soğumaya bırakıyoruz.yanlız soğuyan sülünesleri buzlukta saklamıyoruz.bu şekilde sülüneslerimizi aylar sonra bile kullanabiliyoruz.ben bir ay önce artan sülüneslerimi bu işlemden sonra hafta sonu kullandım.

sonuçmu;

mükemmel.
Bul
Nazmi abi, bu değerli bir o kadarda kıymetli paylaşım için teşekkür ederim AlkisAlkis uygulanacağından emin olabilirsin.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Nazmi..bu sistemi bilmiyordum....
ben genelde buzlukta,mamun saklarim..
fakat buzluga sulunez konmak istediginde,kabugu soyulduktan sonra,az tuz atip buzluga konursa...taze kadar olmasa da ..is yaptigini biliyorum...
senin sistemde ,yemler buzluk istemiyor....
paylasim icin tesekkurlerAlkis
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Çok ilginç bir yöntem , paylaşım için teşekkürler Alkis
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
Herşey güzelde abicim, onun yaydığı koku üzerine bir daha bizi eve almazlar her halde.
Bahçede dolap kiler vs. bir yerde muhafaza etmek lazım her halde. Gerçi bir haftada koku yayarmı bilmiyorum ama kokarsada çok ağır kokusu var.Alkis
Bul
ben almayayım alanada mani olmayayım..Gulumse
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
teşekkürler nazmi bilgi için cebe koyduk lazım olduğunda aklımıza gelir hemen bir deneriz memnun olursak bir dahaki avda dnemeye devam Seerf
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
Paylaşım için teşekkürler NazmiAlkisrastgele.
Bornova - izmir
Bul
çok güzel bir paylaşım nazmi abi teşekkürler Seerf ancak evde koku yayıyormu kaynarken ve beklerken onu tencerede görse bizimki kafamdan aşağıya boca eder Siyirdim kimse yokken camları açıp haşlayıp balkonda bir kuytuya koymak gferek Happy
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
valla dolaba balıktan başka birşey koyarsam hanımda beni kapıya koyar Alkisbende almıyayım Seerf
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi