tüm site sakinlerinin kurban bayramını kutlar,sıhhat ve afiyet dilerim.dilerim kovalarınız hep dolu olur.sayın niyazi bey(ilerya) mesajınızda karların eridiğinde daha büyük boyutlarda kefaller olacağı görüşünüzün bu bölgeyi kapsamadığını belirterek,serkan beyin(mavruşgil)tesbitinin güzel olduğunu belirterek şunu diyorum.buralarda kefal nisan ayı ortalarındadeniz kenarına ve dere içerisine giriyor.kısa bir süre sonra terk ediyor.temmuz ayının başında tekrar çoğalıyor.en iyi av zamanı ağustos ,eylül,ekim,kasım ayı ortalarında azalıyor ve artık yeme nazlı atlıyor.ve kefallerin kış günlerini daha soğuk ve derin sularda geçirdiğini biliyoruz.arife günü ve önceki gün yakaladıklarımı paylaşmak istiyorum.
kefalci hocam ellerine sağlık,gene güzel kefaller almışsın.
hocam dikkatimi çekti hep tuttuğun balıkları naylon poşete koyuyorsun,bu son derece sağlıksız,zira naylondaki balıklar daha çabuk bakteri üretir.hep balığa gittiğne göre bez veya kumaş benzeri bir balık torbası kullansan daha iyi olur.
not:en kolay balık torbası,yastık kılıfıdır.(sakın bu fikri benim söylediğimi yengeye söyleme)