pazar sabahı kalktım; çok şiddetli poyraz esiyordu. arka bahçemizdeki kavak dalları kırıldı kırılacak. bu pazar balıkçılık olmaz. ben de kahvaltımı yapar yapmaz altım oltalarımı; "gözden geçireyim, yeni iğneler bağlayayım, kamışlarımın bakımını yapayım" dedim. fırsat bu fırsat. öğlene kadar kendime uğraş buldum. bu iş de balığa gitmek kadar zevkli bana göre.
daha sonra hanım, çarşambadan kalan balıkları fırına atacağını söyledi. tepsiyi hazırlamış. ben de bir kaç foto çektim... bunları da sizinle paylaşmak istedim.
"balıksız" geçen bir pazarı da böyle değerlendirmiş oldum. takımlarım hazır.
Hakan,Gümilcinede olan rüzgar İmarette yokmuş herhal,baksana Faruk abine dün yine sırtıya takılmışbalığa cıkmadığımda bende oltalarımı gözden geçiririm.Fırında balıkta çeşit çok olunca lezzetide nefis olmuşdurafiyet olsun.
Yağışlı günleri en güzel değerlendirmenin yolları her halde hocam, yanında bir de balık pişirme işi oldumu. Resimdeki halleri ye beni diyor. İyiki pişmiş hallerini görmüyoruz. Yoksa monitörü yiyebiliriz. Afiyet olsun.
orhanekmekci yazdı:Hakan,Gümilcinede olan rüzgar İmarette yokmuş herhal,baksana Faruk abine dün yine sırtıya takılmışbalığa cıkmadığımda bende oltalarımı gözden geçiririm.Fırında balıkta çeşit çok olunca lezzetide nefis olmuşdurafiyet olsun.
orhan abi, denizde de şiddetli rüzgar varmış, söylediklerine göre. benim tanıdığım faruk abi kar da yağsa pazar günü denize gider. anlayacağın abi yenge evde iş yaptırmasın diye denizin yolunu tutuyor.sirtiymiş balıkmış işin mazereti...
[SIGPIC][/SIGPIC] önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık...
murki yazdı:Yağışlı günleri en güzel değerlendirmenin yolları her halde hocam, yanında bir de balık pişirme işi oldumu. Resimdeki halleri ye beni diyor. İyiki pişmiş hallerini görmüyoruz. Yoksa monitörü yiyebiliriz. Afiyet olsun.
murat bey, teşekkürler. dediğiniz gibi balığa gidemeyince, evde adamı sıkıntı basıyor. en iyi yöntem olta takımlarını gözden geçirmek, böyle durumlarda.
[SIGPIC][/SIGPIC] önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık...
Kış kapıda,bundan sonra çoğumuz için malzeme bakımı,onarımı ve yedeklemeleriyle ilgilenmek için bol zaman olacak..
İğne konusu haricindeki fotodakiler birer sanat eseri gibi;tarifleriyle beraber ayrı bir başlık yakışırdı onlara..
Afiyet olsun..