Yorumları: 1,297
Konuları: 18
merhaba dostlar!liman başkanlığı adb almak isteyen kamu personeline en az 20 kişi olmak koşuluyla (33 kişiydik)çalıştıkları iş yerinde gösterecekleri uygun bir yerde (biz yemekhanede sınav olduk) komisyon tarafından sınava tabi tutulup başarılı olanlara belgelerini verme kolaylığı sağlıyor sınava gireceklerin çalışıyor olmaları lazım tüm işlemler netten yapılıyor masrafa gelince anlaşmalı sağlık kuruluşundan belirli bir ücret karşılığı alınan uygundur raporu ( çok kişi olduğumuz için pazarlık yapmıştım) cüzi bir miktar harç yatırıp belgelerimizi almıştık bir de komisyonun ulaşımını siz sağlıyorsunuz rastgele
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
adb :amatör denizci belgesi herhalde gerçekten kolaylık sağlamışlar fiyatları daha açık yazarsanız daha faydalı olur teşekkürler çetin abi
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
10-10-2009, 00:05
(Son Düzenleme: 10-10-2009, 11:23, Düzenleyen: bucalıfikret.)
çetin sorular nasıl kolaymı yoksa zormu bilgilendirirmisin hocalar yardım ediyorlarmı.
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
bucalıfikret yazdı:yalçın sorular nasıl kolaymı yoksa zormu bilgilendirirmisin hocalar yardım ediyorlarmı.
Fikret abi senin niyet kötü gibi

Kopyaya izin var mı gelir bu sorunun ardından
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bizler için çok gerekli değil ama büyük tekne kullanacaklar varsa onların almaları gerekli,paylaşım için teşekkürler.
Yorumları: 942
Konuları: 13
Paylasım ıcın tesekkurler.
Saygılarımla,
Yorumları: 941
Konuları: 69
motor gücü 10 hp üzerindeki her türlü deniz taşıtı için abd gerekli.
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN
R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
mudanya yazdı:motor gücü 10 hp üzerindeki her türlü deniz taşıtı için abd gerekli.
bu böyle değilmiş faruk abi tekne 5 metreden küçükse motor gücü önemli değilmiş,
bizim orada 15 hp motorlara abd istemediler.sonra mercury servisten usta gelmişti ona sorduk o söyledi tekne 5 metreden küçükse istersen 50 hp motor tak sorun olmaz dedi.
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
LeVrEkCi yazdı:bu böyle değilmiş faruk abi tekne 5 metreden küçükse motor gücü önemli değilmiş,
bizim orada 15 hp motorlara abd istemediler.sonra mercury servisten usta gelmişti ona sorduk o söyledi tekne 5 metreden küçükse istersen 50 hp motor tak sorun olmaz dedi.
Vergi hariç durum aynen söylediğiniz gibi. Motor 10 hp üzerine çıktığında vergiye tabi oluyoruz
Yorumları: 4,661
Konuları: 111
bucalıfikret yazdı:çetin sorular nasıl kolaymı yoksa zormu bilgilendirirmisin hocalar yardım ediyorlarmı.
valla fikret sorular bilmeyene çok zor.motor soruları, elektrik soruları,akü çeşitler,ilk yardım,denizde adam kurtarma,tekneyle ilgili sorular,halatlar,düğümler,denizcilik terimleri,kerteriz alma,v.s. sınavıda bilgisayardan yapıyorsun ve yanındakiyle senin sorular farklı.ben adb yi aldığım zamanlar 50 puan alan geçiyordu,galiba şimdi baraj 70 olmuş. bir kaç arkadaşıda ben teşvik ettiğimden kitabı ve çalışma notlarımıda birilerine vermiştim ama geri getirmediler yoksa sanada yardımcı olurdum.