Yorumları: 3,283
Konuları: 164
[attachment=1578][attachment=1577][attachment=1576][attachment=1575][attachment=1574]0.35mm köstekler,beden 0.35mm,4numara mustad bronz iğne üç köstekli takım..köstekler 20 cm,köstek araları 25 cm,en alt kösteği kurşundan biraz yukarı bağlıyoruz,diğer köstekleride eşit aralıklarla bağlıyoruz..kösteklere şarap mantarını küçük parçalara bölüp iğneyle geçirebilirsiniz..yada beyaz sünger mantar bulabilirsen oda iyi olur..çünki balığın dikkatini çekiyor beyaz renk gece olduğu için.. daha iyiy sonuç alabilirsiniz..25 gr kurşun yeterli..birde mantarlar aşağı kaymasın diye iğnelerin üstüne ikikere döndürüp küçük bir düğüm atabilirsiniz..fakat balık iri gelirse genelde buradan patlatıyor.yada mantarla misina arasını küçük bir kibrit çöpüyle sıkıştırabiliriz..mantar ozaman kaymaz..tekeleride takıp takımı kayalığın üzerine yatırıyosun,eşkinada oyuğudan hareketleri hissedip tekeyi mideye indiriyor,sende o ara balğı bir seferde çekeceksin..yoksa balık kayanın içine giriyor çıkart çıkartabilirsen..bu kadar ozoca kardeş..fazla boşluğunu almaya gerek yok hafif alın yeter.yoksa takılıveriyor..bi deneyin inşallah iş görür..herkese rastgele..
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
bizi aydınlattın saol bende ilk defa duydun sayende kulanıp öğreneceğiz
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Sağol Ozan,sana zahmet oldu ama,gerçektende bizim için çok yararlı oldu.Teşekkür ederiz...:0518:
ne demek kardeşim..bildiğimizi paylaşıcaz..bende sizden birşey öğreneb ilirim..bende teşekkür ediyorum..rastgele..
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
teşekkürler ozan.ben eşkinada kulanmayacağım.kayalık alanda karagöz ve çipurada kullanmak için görmek istemiştim.çok iyi bir sistem.
haklısın ozoca,bu takım kayalık sularda,(ki bizim sahilde öyle) uygun iğneler ile karagös ve ispari de de kullana biliriz.Bizim sularda çipura çıkmıyor.
sevgili ozaca bu takımın karagözde iş yapıcağını zannetmiyorum..biliyosun çok ürkek hayvan..mantardan çekinebilir..çupra atlayabilir ama..ben karagöze 2m 0.40mm tek bir serbest beden kullanıyorum..klipse takıyorum kösteği,kurşunuda klipse takıyorum..bolca kurtla dolduruyorum,iğneyi...sonra kayaların dibine doğru indiriyorum..beklerken konuşmuyorum.sigaranın ışığını bile denizden uzak tutuyorum..ozaca sen yinede dene ama köstekleri uzun tut 40 cm olsun.arayıda aç biraz..birdeniyelim en azından..rastgele ozaca kal sağlıcakla..
sevgili ozaca bu takımın karagözde iş yapıcağını zannetmiyorum..biliyosun çok ürkek hayvan..mantardan çekinebilir..çupra atlayabilir ama..ben karagöze 2m 0.40mm tek bir serbest beden kullanıyorum..klipse takıyorum kösteği,kurşunuda klipse takıyorum..bolca kurtla dolduruyorum,iğneyi...sonra kayaların dibine doğru indiriyorum..beklerken konuşmuyorum.sigaranın ışığını bile denizden uzak tutuyorum..ozaca sen yinede dene ama köstekleri uzun tut 40 cm olsun.arayıda aç biraz..birdeniyelim en azından..rastgele ozaca kal sağlıcakla.. :0507:
Yorumları: 4,310
Konuları: 155
bende konuya mesaj attım ama başka konu olmuş takım güzel bende
burada deneyeceğim paylaşım için teşekkür ederim.
rasgele
ya arkadaşlar konuyla ilgisiyok ama,özel mesajlar nasıl okunuyor.ben açamadım da.