28-09-2006, 19:54
bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa paylaşmak isterim ben tutuyorum vede çok zevkli oluyor yeni teknikler yem çeşitleri için yazın arkadaş paylaşalım
somon avcılığı nasıl yapılır
|
28-09-2006, 19:54
bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa paylaşmak isterim ben tutuyorum vede çok zevkli oluyor yeni teknikler yem çeşitleri için yazın arkadaş paylaşalım
29-09-2006, 01:30
Valla arkadaşım, ülkemizde Somon nerede çıkıyor bilmiyorum, Eğer yerini ve taktiğini söylersen bilmek isteriz tabi.Ama ben en son somonu Ordu/Perşembede Üretme çiftliğinde ağ ile tuttum(Çiftlik içinden):0507:
Ondan başkada görmedim, ama eti gerçektende çok değişik ve lezzetliydi, ama bildiğim kadarıyla, bizim sularımızda yok, daha çok Norveç ve Alaska taraflarında mevcut. Bu konuda bizi aydınlatırsan seviniriz tabi. Sadece belgesel kanalları ile yetinmek zorunda kaldık şimdiye kadar.
29-09-2006, 21:31
slm .. arkadaslar ulkemızde bıldıgım kadarı dogal ortamında somon yasamıyo.. somonlar pasıfık ve atlantık kokenlı olarak ıkı grupta ıncelenıyo bılımsel olarak.. ve dunyada en buyuk somon uretımı norvecte yapılıyo ordu ve cevresınede ılk denemelr zaten norvecten ypılmıstır. ama gel gorku ılk yıl buyuk husran olmustur.. neyse gelelım avlanması konusuna somonları avlamanın en kolay yolu ureme donemlerınde yaptıkları goc donemıdır cunku bu balıklar urem donemlerınde denız sularından tatlı suralra gırıs yapar lar ve denız ıle tatlı su kaynaklarının bırlestıgı acı su olarak adlandırılan alanlarda rahatca yakalana bılıler .. bunun dısında denızlerın fıyortlu olan kısımlarında ve kuzey denızlerınden bolca bulunurlar soguk suları sevdıklerı ıcın kuzey denızlerınde tercıh ederler. konuyla pek ılgısı olmadı ama bılımsel olarak turlerı ıle ılgılı bılgı ıstersenız mevcuttur
saygılar..
30-09-2006, 20:18
GÖKSEN yazdı:bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa paylaşmak isterim ben tutuyorum vede çok zevkli oluyor yeni teknikler yem çeşitleri için yazın arkadaş paylaşalım Sanırım konu havada kaldı arkadaşım, Somon'u nerede tuttuğunu ve nasıl tuttuğunu merak ettim. Bizleri aydınlatırsan çok memnun oluruz.
30-09-2006, 22:47
arkadaşlar ben somonları erzurum ispir kuzgun barajında tuttum ben yarım kiloluk falan tuttum ama arkadaşlar 3 kiloluk falan tuttu burada barajda çiftlik var havuzlardan kaçan balıklar bize nasip oluyor burada ben mantarlı ,dip oltası ve kaşıkla tuttum sizin bildiklerinizi bekliyorum
02-10-2006, 11:06
somon avında zaten 3-5 kg dan aşağı balık pek gelmez.daha bugün sahurda somon avı ile ilgili belgesel vardı.Sıcağı sıcağına anlatayım.Adamlar tekne ile balığa çıktılar.yem olarakta üçlü iğneye hamsi taktılar.Ama hamsiyi takarken balığın canlı görünmesini sağlayan bir düzenek vardı.Balığın solungaçlarının yanında küçük bir plastikten düzenek.Ayrıca balığın dikkatini çekmesi içinde bildiğimiz kaşık varya onun daha büyüğü 18-20 cm lik parlak bir şey , o da oltanın bir yerinde .derinlik olarak 5 mt aşağıya atıyorlar.Ve beklemeye başladılar.3-4 tane 5 kg luk somon aldılar.Somonların bazılarının kuyruğunda kesik vardı.Bazılarınında sırtındaki yüzgeci yoktu.Bu kesikleri çiftlik balığı olduğunu gösterdiği şeklinde açıkladı.Aralarında biri acemi olsa gerek 3-4 tane somonu tekneye kadar getirdi.Hatta bir tanesi 15 kg kadar vardı.Ama tam kepçeyi uzatırken kaçırdı.Ama keyfli bir av yaptılar.Yer olarak okyanus ve kuzey kutbunun 20 derece aşağısı mı ne öyle bir şeyler söyledi.Tam anlayamadım.Alaska tarafları olabilir.
02-10-2006, 11:42
abi nerede izledin
kanal ismi yazarmısın teşekkürler
01-11-2006, 22:11
Arkadaşlar,benimde bulunduğum balık avlama bölgelerinde tatlısu alabalığına kısaca somon denmektedir.Kültür balıkçılığı yapılan yörelerde balıkların birbirlerine benzerliğinden herhalde.Genelde meps,kaşık ve dip oltası ile avlanma yapılmaktadır.
02-11-2006, 12:53
SOMONU BENDE BALIKÇI VE BELGESELLERDE GÖRDÜM BEN ALIYORUM ÇİFTLİK BALIĞI OLMASINA NAZARAN ÇOK LEZZETLİ
02-11-2006, 16:21
yakalamasıda bir o kadar keyiflide nerde bulacağız biz somonu mesele ordaah bi bulsak onunda soyuna kibrit suyu ekerler gerçi
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|