Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İç sularımızdaki gizli tehlikeler
Sevgili Dostlar, Ben Aydın ili sınırları içerisinde bulunan Kemer ve Topçam Baraj gölleri ile Büyük Menderes Havzasındaki toprak kanallar ve küçük göletlerde avlanıyorum.
Maalesef son 5-6 yıldır doğal türler olan Pullu sazan (sarı sazan), aynalı sazan ve ak sazan (bekir) popülasyonunda ciddi oranda bir azalma olduğunu görmek beni ve avcı arkadaşlarımı oldukça rahatsız ediyor. Bu azalmanın en önemli sebebi bilinçsiz avcılığın yanısıra, bizim buralarda Çim sazanı denilen (israil sazanı) balık cinsinin tüm kapalı ve açık havzaları istila etmesidir. Bu balık cinsi yılda 4-5 kez yumurta bırakmakta böylece diğer türlerin besin kaynaklarını pervasızca tüketmektedir. Aynı zamanda bu cins diğer balıkların yumurtalarını da yemektedir.

[attachment=1529]
Bul
Bu balıkların ekonomik değeri yoktur . Oldukça kılçıklı ve lezzetsizdir. Sudan çıkırıldıktan sonra saatlerce canlı olarak kalabilmektedir. Ayrıca bu balık temizlendiğinde sanki bir tavuk kesilmişcesine kan akmaktadır. İlginç ve çok zararlı bir balıktır. Ancak Çim sazanı denilen bu balıktan daha tehlikeli bir tür daha var ki bu balık tüm açık ve kapalı havzaları sarmış durumdadır çoğu avcılarımız bu balığada israil sazanı diyorlar ancak yanılıyorlar . Bu balığın sazanla yakından uzaktan bir ilgisi bulunmamaktadır.
Bul
VAyy be....

Diğer açmış olduğunuz konunun altında gerekli cevabı yazdım yorumsuz olarak, bak sen böyle derken yetkili makam dan bir kişi ne diyor yağma balık varmış göllerde yağma. üretim artmış demekki senin olta takımların tutmayı bilmiyor.Yada senin şansın yok, yada senin falan filan.
Ama orada ayrtiyeten 8 tane sanayi tesiside mevcut diyor.
o Abiler zaten hep rakam üzerinen konuşurlar, Balığı ise oltası denizde olan tutar, sen tutamoıyorsan ediklerin doğrudur bence.....

Sevgiler....
Amanın her tarafı sarmış bu balıklar.Bende bir ara tutmuştum bu sazanlardan.Ama nerden bileyim israil sazanı olduğunu hatta birde kırmızı balık tutmuştum.her iki  balığında forumda resmini vermiştim ama şimdi videosuda var.Buyrun .
Bul
EVET arkadsım cok dogru soyluyorsun sana katılıyorum gercektende bu balıgın adı
bile yaramaz onun icin israil demisler baksna
Bul
İnsanoğlu kirletmedikçe herhangi bir tabiat olayının (büyük balıkların istilası vb.) nehirlerde yada göllerde balıkların nesillerini tüketecek kadar bir azaltma olacağına inanmıyorum.Küresel ısınmanın etkisi yanısıra göletlere akıtılan atıklar yada balıklara zarar verecek insanoğlu yapımı kimyasal maddeler gibi şeyler etmen olabilir bence hiç bir tabiat olayı bir nesli tamamen yok etmez öyle olsaydı bu zamana kadar bu balıklar gelemezdi..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Denizlerimizdeki Gizli Sanat çatalca 84 20 3,481 20-12-2008, 17:00
Son Yorum: ALTAYLI
  Gizli tehlike 2 1asil1976 5 2,059 26-09-2006, 13:59
Son Yorum: SerenaY66

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi