Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karşılığı bir yılda geldi.....
Değerli Arkadaşlar...

Alabalık konusunda yasak olan yerleri sirküler belirler...Her balıkçı bunlara uymakla mükelleftir...

Ne var ki sirküleri hazırlayanlar her yeri ve her şeyi göremezler..Buna imkan yoktur.

Mesela bizim daha önceden balığın azaldığını bildiğimiz bir bölge vardı..Bu yer sirkülere göre serbestti..Lakin biz gittiğimiz yerlerde attığımız olta sayısına göre ,oltaya gelen veya vuran balık sayısı bakımından ,istatistiksel bir veri toplama sistemi kurduğumuz için burada balığın sayı olarak azaldığını fark etmiştik...Bu azalmanın avcılık ile falan ilgisi yoktu...Zaten kimsenin bulamayacağı bir yerdeydi...Bir kişi haricinde oraya gidene rastlamadım...Balık sayısındaki düşüş ,suyun ve kaynağın geçen yıl azalması ile ilgili idi..O kadar ki istesek bazı gölcüklerden el ile de balık tutabilirdik...

Kendi aramızda aldığımız karar ile oraya gitmemeye ve bir yıl boyunca rahatsız etmemeye karar verdik...Arkadaşlarımızın hepsi gönülden bu konuya sahip çıktılar.

Bu sene ilk defa kontrol için hep beraber oraya gittik.Çok heyecanlıydık..Sonucu çok merak ediyorduk..Derede suyun arttığını daha önceden öğrenmiştik..

Yavaş adımlar ile ilerlerken oldukça büyük bir balığın uzaktan kendini bize gösterdiğini fark ettik.Çok mutlu olduk.Derken bir kaç tane daha o hareketten gördük...Ama bizim aradığımız bunlar değildi...

Nihayet bir taşın dibinde aradığımızı bulduk..Geçen kışın yavruları oradaydı.Sevinçle birbirimize sarıldık..Emeğinin ve özverinin karşılığını almak bu demekti....Daha sonra çok daha fazla yavru gördük..

Başkalarının yaptığı gibi sadece izleyici olmayıp ,bu konuda sorumluluk duyarak fiiili çalıştığımız için , böyle arkadaşlara sahip olduğum için gurur duydum..

Ve aslında en hakiki sirkülerin insanın kendi vicdanında olduğunu bir kere daha hayretle görmüş olduk..

Elde ettiğimiz ürünün resmi aşağıdadır.

Darısı başınıza......

Sevgiler....

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Ahmet abi ..olay iste bu..denecek bir sey yok..sadeceAlkisAlkisAlkisnir.
Bu duyarli davranisiniz icin sizleri kutluyorum..dogaya karsi yikici degil..yapici olmaliyiz..
paylasim icin tesekkurlerSeerf
Bul
.
Ahmet ağabey,

Klavyene bal dökülmüş,,,

Hayranlık duymamak elde değil,

Gönül gözü ile görüp uygulayan ,

Sen ve senin şahsında diğer arkadaşlara teşekkür ederim,,,

“ Elde ettiğiniz başarının resmi “ inşallah hep daim olur,,,

Saygılar,,
.
Niyazi - 1967 - 0+
ahmet abi sizi cani gonulden kutluyorum cok duyarlı bir harekette bulunmuşsunuz tebrikler.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Albatros-gr yazdı:Ahmet abi ..olay iste bu..denecek bir sey yok..sadeceAlkisAlkisAlkisnir.
Bu duyarli davranisiniz icin sizleri kutluyorum..dogaya karsi yikici degil..yapici olmaliyiz..
paylasim icin tesekkurlerSeerf

Teşekkürler Faruk Kardeşim...

Birşeyler alarak eksilttiğimiz doğaya birşeyler vermenin mutluluğu tarif edilemez..

Sevgiler...
Bul
Ahmet abi sizden bu beklenirdi ve beklenenide arkadaşlarınızla beraber gerçekleştirmişsiniz sizleri kutluyor ve ellerinizden öpüyorum..
Sizin gibiler oldukçada balık popülasyonu devamlı olacaktır..AlkisAlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
''Birkaç kişinin haricinde kimsenin gitmediği yer''demişsiniz; o birkaç kişinin bile duyarlı yaklaşımlarının neticesi görülüyor.Tüm sularımıza aynı saygı,sevgi ve duyarlılığı göstersek daha ne karşılıklar alacağız kimbilir..Alkis Kutlarım Ahmet bey..
Bul
ilerya yazdı:.
Ahmet ağabey,

Klavyene bal dökülmüş,,,

Hayranlık duymamak elde değil,

Gönül gözü ile görüp uygulayan ,

Sen ve senin şahsında diğer arkadaşlara teşekkür ederim,,,

“ Elde ettiğiniz başarının resmi “ inşallah hep daim olur,,,

Saygılar,,
.

Sevgili Niyazi...

Merak etmeyin..Gönül gözü ile görüp inanç ile yapılan her işin ,başarıyı gösteren resmi hep daim olacaktır.Bizim itikadımız böyledir.

Bize yaptığımızın mükafatını veren mercii ye bakarsanız haklı olduğumuzu göreceksiniz.

Saygı sevgi bizden size....
Bul
Tropheus yazdı:ahmet abi sizi cani gonulden kutluyorum cok duyarlı bir harekette bulunmuşsunuz tebrikler.

İlgine teşekkürler Sedat...

Selamlar..
Bul
Ahmet abi, ne desem anlam ifade etmez. AlkisAlkisAlkis Süpersiniz.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi