nisan ayı içinde ayın avı ve avcısını seçmek için katılmak isteyen arkadaşlar lütfen konularını hafta içi ve hafta sonu raporlarından sonra burayada istedikleri resim ve rapor yazısıyla eklesinler.
buraya eklenmeyen av raporları o ayın oylamasına katılamayacaklar.
30 nisan akşamına kadar gelecek resimleri oylamaya katacagız.
1-oylamada esas olan rapor yazılarıdır buna lütfen dikkat edelim.
2-oylama sırasında önemli olan tutulan balıgı kimin tuttugudur yani 4-5 kişi balıga çıkmış ama raporu 1 kişi yayınlamışsa o rapor ona aittir ama tuttugu balıklar dikkate alınmalıdır.
3-raporlar mümkün oldugunca av yerinde çekilirse ve tarih belirten birşeyler olursa daha etkili olacaktır.
4-yurt dışından gelecek resimler ayrıca oylanacaktır.
5-ileride tatlı su deniz diye ayıracagız şimdilik kış oldugundan dolayı ayırmadan devam ediyoruz.
herkese kolay gelsin saygılar.
__________________ not:buraya eklenmeyen raporlar oylamaya alınmayacaktır herkes raporunu lütfen kendisi eklesin.teşekkürler.
Siftahı ben yapayım RAPOR-1 01.04.08-Baltalimanı İstavrit Avım
Merhaba
Bu sabah 06.45 de yine Baltalimanındaydım. Kalenderi düşünüyordum fakat o taraflarda pek avlanmadığımdan garanti olsun diye yine bildiğim yerde avlandım. Sabah gittiğimde 09.00 a kadar tek başımaydım. Daha sonra diğer balıkçılarda gelmeye başladı. İlk saatlerde balık seyrekti fakat 09.00 gibi 3-5 gelmeye başladı. Yunuslarda peşlerinden. Yunuslar görününce istavritlerde irileşiyordu. Genel olarak bugün balık iriceydi. Havada balık avlamaya son derece elverişliydi. Açıklarda iri istavrit gelirken daha yakına atanlar kıraça topluyordu.Öğlen 13.00 a kadar kaldım ve evin yolunu tuttum. tam zamanında dönmüşüm 4.5 kg istavrit vardı toplam. Takım 0.30-0.10 , 11 no iğne açık yeşil istavrit çaparisi-125 gr. kurşun.
Rastgele.
RAPOR-2 09.04.08-Boğazda İstavrit Avımız
Merhaba
Bu sabah arkadaşımla beraber 07.00 da herzamanki yerimizdeydik. Hava da balıkçılığa çok uygundu. 0.30/0.10 istavrit çaparilerimizle açıkları yoklamaya başladık. Tektük iri istavrit geliyordu balık oldukça seyrekti.Yine bol miktarda yavru yunuslar göze çarpıyordu. hatta busefer abartmışlar kıyıdan 30 metre açıktaydılar. Etrafımızdaki balıkçılarda açıkta balık bulamayınca ince takım ile kıyıları yoklamaya başladılar. İşte o an durum değişti. 0.16 bedene gelmeyen istavritler 0.10-0.12 beden çapariden başkasına atlamıyorlardı. balık oldukça yakındaydı. Öğlene doğruda iyice bollaştı ve akşam üstüne kadarda pek kesmedi. 0.12/0.10 çapari-35 gr. kurşunla avımızı gerçekleştirdik. 16.00 da livarda 4 kg. civarı istavrit ile evin yolunu tuttuk.Rastgele