Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamışların Bakımı;
Turnanın 1 nisana kadar yasak olduğu, Sazan ve yayının kımıldamadığı bu yağışlı günlerde 16 Mart 'ta Adapazarı'na teşrif eden değerli kadıköy grubundan Erol abimin tavsiyesi üzerine bu hafta sonu makına bakımı ve sapları mantar olan kamışların bakım işlerine el attım. Yat verniği ile boyadığım kamışların saplarındaki mantar kısımları müthiş güzel bir görünüm aldı. sanki daha da uzun ömürlü gibi bir görünüme sahip oldu. Bu tür kamışa sahip olanlara tavsiyemdir.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
murat bakım her zaman insanı mutlu eder elindeki malzemeyi düzgün ve güzel görürsen insanın iştahı bi o kadar daha kabarıyor
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
hayırlı olsun murat yeni gibi olmuşlarRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Kamışların bakımı güzel olmuş.En azından dış etkenlerden korunur.Karbon kamışlarda Yağmurlu havalarda ve yüksek gerilim hatlarına dikkat edelim.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
Paylaşım icin teşekkürler,elinize emeyinize saglık bu tip kamışlada vernik olayı cok güzel ,cok iyi görünüyor benim mantar saplı kamışlarımda vernikli ,ben vernik atmadan önce kamışın mantar kısmını sıcak köpüklü suyla mantarı iyice yıkıyorum ve üzerideki bütün kirler cıkıyor, mantarı üzerinde inatcı lekeler olursa onlarıda ince zımparayla cıkarta biliyorum , bu işlem bittikten sonra matar olan bölge temiz ve aynı renk tonunda oluyor ,vernikledigimizde lekelerden dolayı ,bazı bölgelerin koyu ,bazı bölgelerin acık renk olmasını önlüyor ,
temiz bir zeminin üzerine ,birinci kat vernik atıyoruz ve kamışım sapının her tarafı aynı tonda oluyor ,bu nu istersek ikinci ücüncü kat vernikle koyulaştıra biliyoruz ,
malumunuz balıkta kullanıyoruz üzerinde kir olodukca fazla oluyor ve vernik attıgımızda dalgalı oluyor, temizliyerek bunu önlüyoruz.
Ayrıca kamışımızın fincanlarıın bakımı ,mutlaka yapılmalı ihmal edilmemelidir ,deniz suyuna temastran sonra ,temizlenmesse paslanıp kırılmakta,benim cözümüm balıktan geldikten sonra ,kamışım fincanlarını WD 40 adlı pas sökücüyü kullanmak kullanımı gayet basit sprey parfümler gibi istedigimiz zemine saıkıyoruz ,pası söküyor ve paslanmayı önlüyor ,fincanların üzerine sıkıldıgında kalıcı koruma saglıyor pallanmasını kesinnikle önlüyor ,ayrıca karbon parcaların kamışın üzerinde parlak bir hacim sergiliyor ,makinelerde aynı şekilde kullanıyorum,paslanma oksitlenmme ,derdim yok tabi bakımını aksatmamak şartıyla WDde kırk büyük rahatlık,nalburlarda ,bulunabilr
başka bir yöntem se ben bu işlevi genelde kulanmadıgım kamışlarım,da uyguluyorum bildigimiz şevfaf ojeyi alıp fincanların üzerine ince ince sürüyoruz ,bu işlem fincanların üzerinde vernik gibi kaplıyor ve koruyor artı ojenin kösteklerden deniz suyuna ne kadar dayanıklı oldugunu bilirsiniz cok iyi sonuç veriyor ve fincanları daha dayanıklı hale getiriyor ,
ayrıca kamışlaın diplerine mutlaka lastiklerden kullanılmalı,,,,,
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Bul
Paylaşım icin teşekkürler elinize emeyinize,saglık
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Bul
paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
güzel paylaşım dostlar bilgilendirme için teşekkür ederim.
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
verdiğin bilgiler çok yararlı ,teşekkürler
Bul
Murat ve Taykan paylaşımlarınız için teşekkürler.Gerçekten faydalı biligiler.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kamışların cinsleri ve nerde kullanıldıkları haydud 16 6,999 16-07-2007, 02:19
Son Yorum: yalovali1

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi