Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ASKERLİĞİMİZİ NERDE YAPTIK.
76/2 tertip
Acemi birliği İzmir Gaziemir
Usta birliği Ankara 551.İstihkam taburu
1966 doğumluyum 10 yıl geç gittim.550 gün yaptım.
Armağan 1966 Tekirdağ/Antalya
Bul
Acemi birliği Isparta Eğirdir Dağ komando Okulu. 2000-2001 Yıllarında Şırnak Uludere Uzungeçit jandarma komando birliğinde tim komutanı (yedek subay)olarak askerlik vazifemi yaptım. Bu bölgelede bu tarihlerde askerlik yapan varsa tanışalım biraz sohbet ederiz.Herkese selamlar
Bul
1988/1tertip ordunat 1.5 ay balıkesir çayırhisar,usta birliğim k.k.kampı erdek cankurtaran ve balıkçı
Bul
Levrekci yazdı:1992 de acemilik balıkesirde başladı ankara mamakta 1,5 ay kursla devam etti sonra tekrar usta birligi balıkesir karargah bölügü santralci olarak 15 ayda bitirdik (3 ay inmişti ben teskerei aldım tekrar çıkmıştı )
Vay dostum Ankara da aynı yerlere ayak basmışız,bende 1992 yılında 1971/2 tertip olarak Ankara Mamak Muhabere bölüğünde askerliğe başladım,daha sonra doğudan komandolar gelerek koskoca muhabere bölüğünden beni seçerek,Hakkari dağ ve komando tugayına götürdüler,tabi bende seçilmeyi istedim,askerlik tam da bizim son iki ayımızda düştü ve 16 ay yaparak bitirdik,tüm askerlerimize hayırlı tezkereler dilerim..
Bul
benim tertibim bile çıkmadı ben 1965/3 tertip olarak acemi birliğim ANKARA etimesgut da tank şoförü daha sonra MUŞ 49. piyade tugayı tank bölüğünde tamamladım.sevgiler
Bul
şurda yaklaşık 30 kişi mesaj atmışız.aynı yerde yapan henüz çıkmadı gibi .ülkem ne kadar büyük kü dağa taşa bağa bayıra hep asker doldurmuşuz.hadi bakayım yazmaya devam.
Bul
RIFAT YAMAN yazdı:723 olarak acemi birliği izmir gaziemir  usta bir... kıbrıs girne özhan köyünde ulş....
arkadaşlar şuanda bir yağmur yağıyor bardaktan değil kovadan boşanırcasına    antalya

Rıfat kardeşle acemi birliğimiz aynı yerde yalnız ben 76/2 tertip olarak yaptım.
Yanlış hatırlamıyorsam Kıbrısa gitmek için Gaziemirde gönüllü arıyorlardı Rıfat arkadaşta kıbrıs a herhalde gönüllü gitmiş.
Armağan 1966 Tekirdağ/Antalya
Bul
acemi birliği ısparta eğirdir dağ komando okulu çavuş talimgahı 1974/1 oradan ankara koruma taburuna seçildim ve usta birliğini ankara bahçelievlerde yaptım...
Bul
Ben 54'lüyüm ama,tecilliydim,öğrencilik durumu.Ünv.ara verip gitmiştim.56/2 Amasya eryatağı cvş talimgahta acemilik ten sonra Ezine 177 PA.1.tb kh ds bl.tas tk çvş.u olarak. Bir ay izin kullanıp dört buçuk ay sayarken,ikibuçuk ay erken terhis çıkmıştı.Bir kararla 56/2çvş lara isterlerse ast sblık hakkı vermişlerdi, kalacaktımda,o zamanlan bir sevgilim vardı o istememişti.Kısmet işte.
Bul
than58 yazdı:
Levrekci yazdı:1992 de acemilik balıkesirde başladı ankara mamakta 1,5 ay kursla devam etti sonra tekrar usta birligi balıkesir karargah bölügü santralci olarak 15 ayda bitirdik (3 ay inmişti ben teskerei aldım tekrar çıkmıştı )
Vay dostum Ankara da aynı yerlere ayak basmışız,bende 1992 yılında 1971/2 tertip olarak Ankara Mamak Muhabere bölüğünde askerliğe başladım,daha sonra doğudan komandolar gelerek koskoca muhabere bölüğünden beni seçerek,Hakkari dağ ve komando tugayına götürdüler,tabi bende seçilmeyi istedim,askerlik tam da bizim son iki ayımızda düştü ve 16 ay yaparak bitirdik,tüm askerlerimize hayırlı tezkereler dilerim..
ankara mamak muhabere de 1,5 ay telsiz egitimi aldırdılar sonra balıkesire gönderdiler orada ordunat ta telsizde 2 ayda okullar arası 1. yaptım ödül verdiler bi sabah telsiz den bir patlama sesi telsiz ufak çaplı patladı telsiz dedigim şey araba boyutlarında 100 senelik birşey o patlayınca santrale aldılar beni .ankara mamak süperdi askerlik olarak evde gibi askerlik yapmıştım orada ben 1e 4 tüm neredeyse orada aynı döneme düşüyormusuz .
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi