Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Bu siteye gönül verdiğimize göre, amatör balıkçılığın nirvanasına ulaşmaya aday insanlarız.
Balık peşine yapmayacağımız şeyler ve katlanmıyacağımız zorluklar yoktur. Hali ilede kıyı balıkçılığı yapmak için gittiğimiz yerlerde karşılaşa bileceğimiz zorluklar ve sıkıntılar üzerine hazırlık anlamında neler yapabilirizi konuşmak için bu konuyu açıyorum.
Örneğin;
ıssız ve kayalık yerlere giderken yanlız olmamamız ve bu kayalıllarda en iyi tutunmayı sağlıyacak ayakkabı üzerine,
yada
bu ıssız mekanları sadece bizim gibi iyi niyetli insanların tercih etmiyeceğini bilerek bunun için ne gibi tedbirler alabileceğimiz üzerine,
veya
orada karşılaşabileceğimiz kazalarda veya yaralanmalarda ilk müdahale için ne gibi aparatlar bulundurmamız gerekliliği üzerine
ve
bunun gibi çoğaltabileceğimiz bir çok konuyu bildiğimiz, yaşadığımız tecrübelerle paylaşalım. Ne dersiniz?
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
19-02-2008, 00:24
(Son Düzenleme: 19-02-2008, 00:26, Düzenleyen: H.A.R.U.N.)
Güzel bir konu neresinden başlasam neresinden tutsam Issız yerlerdenmi kaygan kayalıklardanmı ıssız yerlere giderken karşılaşacağım sürprizlerdenmi hepsi bi konu walla ama şunu iyi biliyorum deniz kenarında olunca kendimi güvende hissediyorum nedense
Kayalıklarda bir kere düşmüştüm hiç unutmam dizim ne acımıştı sebebi ise terlikti woww o kayalar ne hoş görünür ama hepsi birer tuzak fareler yarasalar bunlarla baş başasın Bundan 7-8 sene evvel gece yemliye çıkıyorum çift kamış açıyorum yaw zil bir çarpıyorki sormayın sanki kofana vuruyor 3-4 gün bu böyle yemler tertemiz hiç birşey yok sonra çözdümki gece yarasalar misinaya gelip çarpıyorlar keyifmi alıyor nedir bilmem ama bu genelde sık karşılaştığım bir olay
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
19-02-2008, 01:56
(Son Düzenleme: 19-02-2008, 01:58, Düzenleyen: MaVrUşGiL.)
Bari ben işin ucundan başlayım;
Özellikle büyük şehirlerde ıssız deniz kenarları balıkçılar haricinde baliciler vb. kişiler tarafından kullanılıyor. Hali ilede karşılaşma ve istenmeyen bir durum oluşma ihtimali söz konusu. Bir arkadaşım yanında biber gazı taşıyordu ve 5 metreden kişiyi 15 dakikalığına felç ediyormuş. Araştırdım pek pahalı bişey değil 7.5-10 ytl arası.
Kaygan kayalara gelecek olursak; çantamda her zaman eski bir çorabımı bulundururum. Fark ettiğim anda eğerki yerle bir olmamışsam ayakkabımın üzerine geçirerek kayma riskini büyük bir oranda düşürürüm. Kaymayan ayakkabı falan görmedim, yosunlu ve ıslak kayalarda çivili kranpondan başkası hak getire
Diğer bir faydayıda isviçre çakısından gördüm. Bir keresinde adam kiloluk kefali yakalayınca sarılı vermiş ve sırt yüzgeci kırılıp parmağının bir tarafından girip öbür tarafından çıkmıştı. Çakının cımbızı yardımı ile elinden çıkarmıştım.
Ve bilindiği üzere denizlerimiz ve hali ilede kıyılar o kadar hijyenik olmayan mekanlar. Bunun içinde kolanyalı mendil veya alkollü el temizleyici sıvılardan bulundurmak faydalı olur, diye düşünüyorum.
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
serkan çok güzel ve faydalı konulara değinmişsin.öyle kayalara falan tırmanmaya benim gücüm zaten yetmez.yanımda biri olmadan gitmem.ama siz genç arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacam fikir olarak.kısmet olursa sezonun ilk büyük balığına yayınla başlamak istiyorum sakaryada tabiki sirküler doğrultusunda ordada murat var bana yardımcı olur.ben işi sağlama aldım.
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR

İSTAVRİTCİ
Yorumları: 500
Konuları: 45
Serkan kardeş sağolsun öyle güzel konulara değinmişki çok güzel mevzular var herkes kendince hoş gelen konuya deyinse hepsi işlenmiş olur.Şöyleki silah yerine kullanmak için biber gazı çok güzel.Yosunlu kayalarda kaymamak çok enteresan ilacı çorap.Ağzına diline sağlık güzel bir konu işlemişsin
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
güzel bir konu birsürü faydalı bilgi çıkacak gibi, ıssız biryere gidecekken kalabalık olmakta fayda var grupla gidilmesi gerek bence..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
teşekkürler serkan güzel bir konu bulmuşsun, yalnız biber gazı taşımak yasak değilmi?
Hakan Arslan
1978 Bursa - Keşan (saros körfezi)
Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın;
Fatihin İstanbulu fethettiği yaştasın.!
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ben kıyıdan pek balıkçılık yapmıyorum yapsamda zaten genelde bogazda avlandıgım için sıkıntı olmuyor hep kalabalık oluyor ama organizasyonlarda gördügüm kadarıyla geceleri ıssız yerlerde avlanmak gerçekten her yönüyle tehlikeli.
her ne olursa olsun ben tek kişi o tip ısssız yerlerde av yapmamasından yanayım.
eger kişi tek başına avlanacaksada daha uygun yerler seçebilir.
konu için teşekkürler serkan gerekli bir konu olmuş.
Yorumları: 3,046
Konuları: 26
geceleyin bilmediğin her yer korkunç.yanlız güzel değil tabiki mutlaka birileri olmalı yanınızda.gerçi yaptığımız iş balık tutmak ama milletin zikrini bilemesin.o yüzden hiç yanlız olmaz bence.
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
balığa tek gitmem kalabalık çok olursa piknik olur balıkolmaz onun için 2yada 3 kişi gideriz balık tutmaya çok ıssız yerlere gideceksek (gökçekaya barajı-sarıyer barajı) mutlaka tüfeğimi alıyorum yanıma bir kere gökçekaya barajında gece balık pişiriyoruz balık kokusuna çakallar geldi etrafımızda uluyolar belki 100m den daha yakınlar tüfekle 2 el attım kayboldular.tedbir almak olabilecek kazaları engellemek lazım
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]