Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fındıklı köyü süpperr
harika biyermiş hakikaten burda balık olmazsa başka
yerde hiç olmaz sanırım resimlerde balıkçı köylüler
parekedalarını yemliyolar levrek için karagöz için sanırım
yani balık garanti nihat oradan levrek resimlerini bekliyoruz
teşekkürler paylaşım için gidenlere rastgele.
Bul
muhteşem..burada zıpkın olayı güzel oluur..olta işi gece ye kalır...yatılı gidilebilecek bir yer..buraya gidelim arkadaşlar..havalar soğumadan..
Bul
ayarlayın bu cennet köşesine gitme işini ben de gelirim walla. ama öyle kalabalık bir günde de olmasa iyi olur.

teşekkürler nihat bey.
Bul
arkadaşlar ali benim meraya tekneyle gelme durumu var cuma günü belli olacak eger gelemesse ben bu koya gidip yakınında daha önce arkadaşlarımın gitmiş oldugu pansiyonda kalacagım 2 aile gidecegiz bol bol resim çeker yer hakkında bilgi getiririm bir aksilik olmassa
Bul
bu fındıklı köyüne benim kuzenler gitti çadır kurup 1 gece kaldılar anlata anlata bitiremediler süpermiş arkadaşlar burayada yazın bi operasyon yapmak lazım
Bul
ben daha önce gitmiştim . o sırada buraya benzer çok yerler var. saroz görfezinin tüm muhteşemliğini görme imkanınız olur. fakat orada en bol balık olan yer.eceabat arkasında sarosa bakan büyük kemikli ve küçük kemikli blgeleridir. gençliğimde az araba tepelerinde sabahlamadım oralarda.
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN

R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
Bul
LeVrEkCi yazdı:bu fındıklı köyüne benim kuzenler gitti çadır kurup 1 gece kaldılar anlata anlata bitiremediler süpermiş arkadaşlar burayada yazın bi operasyon yapmak lazım
Nihat sen bu ara baya nostalji yapmaya başladın, Bak Faruk abinin bile gençlik anılarını tazeledin, korkarım bizi bir yerlere toplayacaksın bu gidişle. Bu arada ben resimleri açamadım ve fındıklıyı hiç duymadım.
Bul
inşallah ben sarozda bi av yapmayı çok istiyorum hem dalmak hem olta atmak süper olur hep beraber oralarda
Bul
abi nasıl güzel nasıl harika yerler buralar ya doğa harikası resmen.. keşke gidipte görme hatta kalma ve en önemlsi balık tutma fırsatımız olsa Smile
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Uzun zamandır siteye bir şeyler yazamıyordum ama memleketimle ilgili bir konuya 1-2 kelam etmek isterim. Saroz körfezi yurdumun en güzel bölgelerinden biridir. Belki daha önceleri duymuşsunuzdur ama ben yinelemek isterim ki dünyada kendini temizleyebilen tek deniz Saroz körfezindedir. Ayrıca sahil şeridinde büyük bir yapılanmanın halen daha olmayışı da bu temiz kalmaya etkendir. Yaşım 39 ve kendimi bildim bileli yazlarımı saroz körfezinde geçirmişimdir. Eskiden (Daha genç ve sigara içmiyorken) yazlarım resmen su altında geçerdi. O zamanlar balık çok bol deniz altı harikaydı. Şimdilerde bildiğim kadarıyla avlanması yasak olan koca koca orfozların peşinde koşar ve avlanırdık. Hatta kıyılarda yürürken zaman zaman vurulup yuvasından çıkarılamamış orfozların sırtlarında zıpkın demiriyle kıyıya vurmuş leşleriyle karşılaşırdık. Denizin altı da sık sık sağda solda fotoğraflarını gördüğümüz kızıl denizden farksızdı resmen. Ama son 15 yılda yurdum gırgırcılarının trolleri bütün bu körfezi talan etti ve balık resmen kurudu. o zamanlarda yürümeyi bilen her çocuk paslı iğneyle yıpranmaktan bembeyaz olmuş eski misinalarla ve eski damacana kurşunlarıyla bile bir kaya tepesinde ya da kumsaldan el oltasıyla karagöz v.s yi çok rahat günün her saatinde avlayabiliyordu. Ama son zamanlar da Rahmetli Haluk CECAN bile son çekimlerinde hep aynı konuya parmak basıp görüntüleyecek balık bile bulmakta zorlanıyordu artık. Yine de yurdum kıyılarında avlanabilinecek en güzel yerlerden biridir hala her ne kadar eskiye göre çok vasat olsa da balık popülasyonları.
Son olarak özellikle dalmak için gidecek arkadaşları 1-2 naçizane uyarım olacak. Deniz tabanı sarozun kışlarının sert geçmesinden dolayı düzensiz olup derinlik çok değişkendir hep. Bir sene derin olan yer ertesi sene sığ ya da tam tersi olabilir. Rüzgarları hiç bitmez diyebilirim. Yaz kış eser. O yüzden de çadır kurmak isteyen arkadaşların çadırları için kuytu yerleri tercih etmelerini öneririm. Ayrıca soğuk ve sıcak dip akıntıları da meşhurdur sarozun. Birde her ne kadar son zamanlarda pek karşıma çıkmasa da vatos, müren ve iskorpitleri de meşhurdur. Bu yüzden dalacak arkadaşların dikkatli olmasında fayda vardır her zaman. Son olarak kışları çok sert geçtiği için genelde yaz ve bahar aylarını tercih etmelerini öneririm sizlere özelliklede Eylülü muhteşem olur. Eğer yapılanmanın biraz dışında bir yerlerde çadır kurarsanız gecelerine doyamazsınız. Az yapılanmadan dolayı göğe yansıyan ışık az olduğu için geceleri özelliklede aysız gecelerde yıldızlar ve Samanyolu görülmeye değerdir…

Gidecek arkadaşlara şimdiden bol balıklı günler dilerim…
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  KIRKLARELİ KAYALI KÖYÜ BARAJI pasalı_mug 20 15,562 12-05-2013, 00:01
Son Yorum: ersinerden
  Turan kÖyÜ erdekli yücel 33 7,814 01-01-2010, 00:32
Son Yorum: murki

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi