2 haftadır bel ağrısı yüzünden balığa gidilmemiştir.sabah işe gidilir.mesaimin olmadığı anlaşılır.bir çay içip gideyim diye oturulur.liman bekçisi çalıştığım iş yerine tesadüf gelir;cumartesi lüfer ve levrek tutuldu der.ve kurtlar kaynamıştır artık.eve gelinir,üzerimiz değişilir,balıkhaneden biraz sardalya alınır.ve limana varılır.dip kıbrısı ile sardalya sarılır ve atılır.2 saatte iki lüfer alınır ve geri dönülür.kısmet.
Bereketli olsun. Dip kıbrısı galiba bizim kefalde kullandığımız olta. Ekmek yerine galiba sardalya kullanıyorlar. Lüfer avında buralarda bilinmeyen bir teknik.
LeVrEkCi yazdı:özgür bereketli olsun afiyet olsun.
şu dip kıbrısı nasıl bişey yaww çok kancalı bişeymi bi resim gönderirmisin.
rastgelee
iğneler(kanca) büyük olacak.birini kafaya, birini ortaya,2 tanesi kuyruğa.sardalyaya sarılacak.su soğuduğunda (bu mevsimde) balık dibe iniyor.verimli oluyor.iğneleri bağladığımız misina ya kalın yada ÇELİK olacak.ben çelik tel kullanıyorum