Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
alabalık
..................
Bul
cahitusta yazdı:arkadaşlar ay sonunda mut un yerköprü mevkiinde alabalık avlamaya gideceğim ilk defa gideceğim için konuya fransız ım uzmanlık alanım deniz balıkları  daha önce göl veya akarsu avcılığı yapmış olan arkadaşlardan yardım bekliyorum ilginize şimdiden teşekkür ederim rasgele
usta alabalık tutacağın yeri tam olarak bilmediğim için fazla bişey diyemiyorum,eğer tutacağın ırmak geniş ve derin ise 1 numara Meps(döner kaşık )ile dene,meps çalışmyor ise yani ırmak küçük ve derinliği az ise 5 metrelik bir oltanın ucuna 1-1.5 m. uzunluğunda bir misina tak ve çok küçük bir kurşun tak,en alta orta boy bir iğne ve yam olarak solucan kullan,ırmağın derin yerlerine gözükmeden oltanı uzatarak ufak hareketlerle yemi oynat alabalık varsa mutlaka tutarsın,ortama uyacak elbiseler giy kamuflaj çok önemli,rastgele...76
Bul
Merhaba Abilerim ve kardeşlerim ben daha yeni kayıtolmus ve sitenizi 1 haftadan beri sürekli geziyorum cok iyi ve güzel bir ortamı, bilgileri var öncelikle cahit abi ben yozgat ta yasıyorum ve bizimburada biraz az olsada alabalık var ben alabalıgı solucan ve küçük tavuk etleri ile tutuyorum oltanı than58 abimin dedigi gibi uzatır ve atarsan emin ol alabalık varsa gelir ama tabiki bu iş te beklemekyok sazan bekler gibi adı üstünde sazan dimi Smile küçük hareketlerle bu balıkları sudan alabilirsin benden bir oneri abi sakın beyaz tisort giyme mazalllah sıfır cekersin beno hatayı yaptım balık gelmiyor abi görüomu ne SmileSmileSmile
Bul
cahitusta birbilenle gitsen iyi olur alabalık avı kolay değildir.Suyu bilmek gerekir bence ilk önce mepsle avlanmanı tercih ederim.Canlı yeme solucana iyi gelir ama bu bazı bölgelerde yasaktır.Çeşitli avlanma yöntemleri vardır suya göre eniyisi bölgeyi tanıyan bir kişi ile gitmeni tavsiye ederim.
Bul
burak66 yazdı:Merhaba Abilerim ve kardeşlerim ben daha yeni kayıtolmus ve sitenizi 1 haftadan beri sürekli geziyorum cok iyi ve güzel bir ortamı, bilgileri var öncelikle cahit abi ben yozgat ta yasıyorum ve bizimburada biraz az olsada alabalık var ben alabalıgı solucan ve küçük tavuk etleri ile tutuyorum oltanı than58 abimin dedigi gibi uzatır ve atarsan emin ol alabalık varsa gelir ama tabiki bu iş te beklemekyok sazan bekler gibi adı üstünde sazan dimi Smile  küçük hareketlerle bu balıkları sudan alabilirsin benden bir oneri abi sakın beyaz tisort giyme mazalllah sıfır cekersin beno hatayı yaptım balık gelmiyor  abi görüomu ne SmileSmileSmile
aramıza hoşgeldin burak,iyi vakitler geçirmen dileklerimle,beyaz tişört giydisen alabalık tutman çok zor,çevreye uyan elbiseler giymenizi tavsiye ederim,bizzat kendim denedim,alabalık temiz ve berrak sularda olduğu için çok iyi görüyor,ya saklanıyor yada kaçıyor,tekrar hoşgeldin..rastgele..76
Bul
.................
Bul
sayın hocam
"birkez alabalık tutarsanız birdaha baska balık tutmak istemezsiniz"
bizim gibi tatlısu cuların deyişi ki bence doğrudur birkez daha düşünün demek istiyorum.İlahaki gidicem diyorsanız size tavsiyem fly ile avlanmanız ama ilk defa gideceginizi söylemissiniz bu durumda o alternatifde olmuyor size nacizane tavsiyelerim çekeri yüksek mümkün olduğu kadar ince (marka vermek istemiyorum)  misina iki parça oldukça esnek ama sağlam bir kamış sessiz 4yada 5 biyalı bir makine edinmeniz. Yem konusuna gelince alabalık yaşadığı bölgenin yapısına göre beslenme alışkanlığı değişen bir balıktır ki  yerine göre (salça fabrikasının atıklarının boşaldığı bir bölgede) domates le bile yakalama şansınız var . Solucan ,çekirge , sinek vb. böcekler şansınızı arttır. Birde av marketlerinde satılan hazır böcekler var sinek, çekirge, danaburnu, yusufcuk vb. bunlardan temin ederseniz faydası olurama unutmayın tüy ve kıllardan yapılan bu mamuller suda ıslanır büzüşür performansınızı olumsuz etkiler bu yüzden aldıgınız böceklerle beraber slikon sprey alıp böceklerin üzerine mutlaka tatbik edinki böcekler ıslanmasın ve su üstünde kalsın. Bu arada belirtmek isterimki ağırlıkalrı 1 gram bile gelmeyen bu malzemeleri savurmak uzağa kondurmak heleki istediğiniz noktaya düşürmek hiç kolay değil burada iş kamış , misina seçimi ,  teknik ve çalışmanıza bağlı. Size rastgelsin  . efkan güvendi
Bul
burak66 yazdı:Merhaba Abilerim ve kardeşlerim ben daha yeni kayıtolmus ve sitenizi 1 haftadan beri sürekli geziyorum cok iyi ve güzel bir ortamı, bilgileri var öncelikle cahit abi ben yozgat ta yasıyorum ve bizimburada biraz az olsada alabalık var ben alabalıgı solucan ve küçük tavuk etleri ile tutuyorum oltanı than58 abimin dedigi gibi uzatır ve atarsan emin ol alabalık varsa gelir ama tabiki bu iş te beklemekyok sazan bekler gibi adı üstünde sazan dimi Smile  küçük hareketlerle bu balıkları sudan alabilirsin benden bir oneri abi sakın beyaz tisort giyme mazalllah sıfır cekersin beno hatayı yaptım balık gelmiyor  abi görüomu ne SmileSmileSmile
hemşerim yozgatta alabalık varmı .varsa neresinde vardır.yani göldemi ırmakta mı var.o şekilde aydınlatırsan sevinirim.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi