malum farklı merkezlerden aynı yer için aynı hava tahmini olmayabilir, ben farklı kaynaklardan edindiğim bilgilerin sağlamasını kendim yaparak en iyi tahmine ulaşmaya çalışıyorum, burada üç adet kaynak vereceğim, sizde bunların hepsindeki sonuçları öğrenip en sağlıklı tahmininizi yapabilirsiniz
http://www.havadurumu.com.tr/
açılır menü yada arama seçeneğini kullanara 14 günlük hava durumu tahminlerini öğrenebilirsiniz
ve en ayrıntılı verilere ulaşabileceğiniz site, geniş zamanlı havatahminleri yayınlayan sitede saat saat hava tahmini verilerine bile ulaşmak mümkün http://www.weather.com/
kullanımı biraz karmaşık olduğu için grafik desteğiyle kısaca bilgilendirmek istiyorum
(maalesef ekteki grafikleri işilem sırasına göre yerleştirmek pek mümkün olmadı açıklamalara göre grafiklere bakarak işlemleri gerçekleştirebilirsiniz)
Localweather kısmına bulunduğunuz şehri yazıp "go" butonuyla arattırıyoruz
ve açılan sayfada şehrimizle ilgili ayrıntılı havadurumu bilgileriyle karşılaşıyoruz ancak veriler fahrenayt cinsinden olduğu için cantigrat a çevirmek için "Right Now for 'şehriniz',TURKEY save location" alanının yanındaki seçeneklerden "metric" kısmına tıklıyoruz.
sayfada "hour -by-hour" butonuyla saat saat havadurumu bilgilerine , "10 - day" butonuyla önümüzdeki on günün hava tahmini bilgilerine ulaşabilirsiniz
siteyi kurcaladıkça bir çok veriye ulaşabilirsiniz
Geçen gün deniz suyu sıcaklıkları verildi. En soğuk marmaraymış şu an esasında karadeniz daha soğuk olması lazım ama küresel ısınma bence bu sene karadenizi daha çok etkiledi. Marmara 8 derece akdeniz 22 derece. Akdenizde her zaman balıkçılık olmasının sebeplerinden biri işte. Acayip bir fark var.
arkadaşlar vermiş olduğunuz adresler çok güzel faydalanmak lazım denize çıkmadan önce hep bakarım ama herşeyden önce birazda havayı ve bulutları tanımakta fayda var biliyorsunuz hava iyi der ani bir bora yapar kalırsınız ortada bulutların hareketleri rengi çok önemli denize çıktığımızda arasıra kafamızı kaldırıp gök yüzüne bakmak iyi olur kazasız belasız avlar rastgele
eşref sürek yazdı:arkadaşlar vermiş olduğunuz adresler çok güzel faydalanmak lazım denize çıkmadan önce hep bakarım ama herşeyden önce birazda havayı ve bulutları tanımakta fayda var biliyorsunuz hava iyi der ani bir bora yapar kalırsınız ortada bulutların hareketleri rengi çok önemli denize çıktığımızda arasıra kafamızı kaldırıp gök yüzüne bakmak iyi olur kazasız belasız avlar rastgele
bu konu gerçekten çok önemli hava durumunda hava güzel görünsede ani bir bulut herşeyi farklı yapabiliyor bazen kara bir bulut 15 dakikalık fırtına çıkarabiliyor ve o fırtına zaten olmaması gereken tüm kötülükleri getirebiliyor.
teşekkürler eşref abi
yalova tatar yazdı:emeğine sağlık ali bu raporun haftalık olanı varmı,varsa senin görevin her hafta bir rapor yayınlamak olsun
abi seve seve her türlü görevi yerine getiririm, sayfanın başındaki resim zaten dinamik bir sonraki günün yurt geneli hava durumu için bu konuya her zaman bakabiliriz