Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
23,12,2007 narlı raporu
narlıdan çok güzel lüfer haberleri almamıza rağmen havaların kötü gitmesinden dolayı bir iki hafta sonununu değerlendirememiştik bu sefer bayram tatilinide bahane edip ve pazar günü de havanın güzel olmasını fırsat bilip sabah saat 5,30 gibi ben,oğuz,şafak ve merter arkadaşım ve oğuzun eniştesinin oğlu birlikte yola çıktık herzamanki gibi gemlik haline uğrayıp yemlik karidesimizi aldık ve meramıza geldik gözünü sevdiğimin narlısını bir hafta uğramayınca ne kadar özlediğimi anladım doğrusu.

sabahın 7 olmasına rağmen her taraf kayık dolu tamam dedim bugün güzel balık alcaz bir de oradakilerden cumartesi günü alınan lüfer haberlerini duyunca iyice heyecanlandım.hemen hazırlanıp attık kendimizi denize sokulduk kayıkların arasına ilk önce biraz bakalım millet ne çekiyor lüfermi karagöz mü yoksa diğer balıklardan mı diye ama bizde sabır yok herkes değişik yem ve kancayla şansını denemeye aşağısını yoklamaya başladık ama tık yok etrafa bakıyoruz aynen kimse bişey çekemiyor o sırada narlıda oturan yalçın abi geldi uzun olta canlı izmarit zargana nevarsa sabahtan beri denediğini ama bir türlü lüfer alamadıklarını söyleyince bütün hevesimiz kursağımızda kaldı resmen biz gende şansımızı deneyelim ne olur ne olmaz derken bir iki ispari alınmaya başladı civardan yav en azından onunla yetinelim deyip karides takmaya başladık iğnelerimize ve tam üç beş ispari almaya başlıyordukki bir baktık geçenlerde nihat abinin çıkmış olduğu fiber kayık uç kısımdan su alıyor tamam dedim bugün bizde bir halt var eve balıksız döneceğiz o arada dalgada patlayınca bütün moreller sıfır necburen dışarı çıkmak zorunda kaldık

kayığı dalgada limana bağlamaktı malzemeleri toparlamaktı felan zaten öğlen oldu merter ve oğuz arkadaşımın abisi birazda canları sıkkın oalrak öğlen yanımızdan ayrıldılar biz 3 kişi azimle dalgaların dinmesini ve neden balığın olmamasını tartışıp dururken havanın biraz düzelmesini fırsat bilip tekrardan denize açıldık üç arkadaşta ispari ve izmarit alalım en azından eve balık götürelim derken benim olta acaip bir şekilde suyun içine gömüldü tamam dedim geliyor karagöz oğuza baktım hazırladı kepçeyi balık bir sağa bir sola bir aşağı derken tak boşaldı artık şansızlığımmı beceriksizliğimmi diye kendime kaynerken bir baktık bütün takım sağlam iğne yerinde yok zaten pekte tahmin etmiyordum çekebileceğimi sonuçta yemli çapariye dönmüştük ufak balık alalım diye ama kısmette yokmuş tam biz bizim laçan balıktan bahsederken şafak bağırdı getirin kepçeyi diye hoop bir tane karagöz sandalda bizi bir gülme tuttuki sormayın sabahtan beri denemediğimzi olta ve yem kalmadı ama bizim karagöz gele gele bir kadar karides parçası ve çapariye geldi 5 dakika sonra aynen bir tane daha karagöz aynı yeme aynı oltaya gelde şaşırma etraftakiler de pis pis bize bakmaya başladılar valla adamlar okadar deneyip bişey alamamak bir tarafa ve bizim gibi elemanlarda çapariyle karagöz aldığımızı görünce resmen içlerinden kaynamışlardır herhal

uzun lafın kısası kötü bir av gününün sonu en azından güzel bitmişti inşallah bundan sonra daha güzel olacak

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
daha fazla resim vardı ama çok kötü çıkmışlar bunlar kurtara bildiklerimiz kusura bakmayın
Bul
bereketli olsun mürsel kaçan balıga üzüldüm anlattıgına göre saglam bir karagöz olması ihtimali çok yüksek o tip balıkları zorlamayın kalama vererek yani istedimi hafif hafif kontrollü olarak salarak balıgı yorup almaya çalışın.afiyet olsun.
bu hafta sonu bir ihtimal orhangazideyim belki gezmeye kaçarım narlıya kaçarsamda sahilden biraz rapala atarım heralde.
Bul
eline sağlık akşam yemeğini çıkartmışsın
Bul
nihat abi dediğin gibi gerçekten yavaş yavaş almak lazım böyle balıkları ama sağlam bir takım değildi zaten ondan sonra değiştirdik şafakla ikimiz daha sağlam iğneler kullandık ve sonucu aldık

hafta sonu hava iyi olursa bizler gene gideriz abi bir şekilde görüşürüz zaten gitmeden baya pazar günü lüfer yoktu ama cumartesi resmen akın yapmış orada bilen bilemyen lüfer almış dediler pazar günüde tık yoktu üstüne üslük oaranın balığınıda kaçırmış resmen ama kısmen abi inşallah hafta sonu hava güzel olur da tekrar birlikte av yaparız
Bul
Mürsel öyle bir anlatmışsınki ha şimdi geldi ha şimdi gelecek derken yazı bitti lüfer gelmedi naaptınız abicim lüferleri bende bir takım düşüncelerdeydim sağlık olsun size 2 adım yer bir dahaki sefere. Karagözde fena değil
Bul
mürsel olsun ne kadar talihsizlik varsa o kadarda iyilik vardır yeterki sen kendini bozmucan sebat edicen der atalarımız,sizde bunun en güzel örneğini verdiniz şimdi ,tebrikler .....
nihat bende uğrarım bu hafta gündüz çalışıyom .bilgine
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
iyiki narlı var iyiki sizler varsınız bereketli olsun
Bul
Mürsel bereketli olsun, sabrınızın neticesini çokda güzel almışsınız, karagözler çok güzel, artık suya cemre düşene kadar ava çıkmam diye düşünüodum ama karagözleri görünce gaza geldim galiba, hafta sonu hava yağmurlu olmazsa (kar sorun değil) narlıya atabilirim kendimi.
Bul
arada birde minakop-kötek var boş dönmemişsiniz maşallah..
kısmet inşallah birdahakine gönlünüzce av yaparsınız, rastgele
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  şimdi KUZU zamanı , 02.10.2007 Antalya Salih Reis 18 4,086 29-01-2013, 18:46
Son Yorum: Mufi
  Yılın ilk raporu.. 2013'ü istavritle karşıladık.. xfisher 20 3,741 02-01-2013, 14:40
Son Yorum: xfisher
  Sazan av raporu muhammed tr 16 2,771 28-08-2012, 11:49
Son Yorum: yycolak
  aylar sonra ilk sazan raporu araphüso26 50 5,875 18-08-2012, 02:01
Son Yorum: araphüso26
  arap ın karaburun raporu araphüso26 65 6,791 22-07-2012, 01:24
Son Yorum: araphüso26
  Tekirdağ Raporu serhat34 13 2,633 23-08-2011, 13:02
Son Yorum: nihatkr
  Narlı Palamut Avımız doktor 23 3,971 10-12-2010, 11:53
Son Yorum: yycolak
  3 Ağustos Boğaz raporu H.A.R.U.N 25 4,932 09-08-2010, 12:29