Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aralık ayı AYIN AVI VE AVCISI
aralık ayı içinde ayın avı ve avcısını seçmek için katılmak isteyen arkadaşlar lütfen konularını hafta içi ve hafta sonu raporlarından sonra burayada istedikleri resim ve rapor yazısıyla eklesinler.
buraya eklenmeyen av raporları o ayın oylamasına katılamayacaklar.
30 aralık akşamına kadar gelecek resimleri oylamaya katacagız.

1-oylamada esas olan rapor yazılarıdır buna lütfen dikkat edelim.
2-oylama sırasında önemli olan tutulan balıgı kimin tuttugudur yani 4-5 kişi balıga çıkmış ama raporu 1 kişi yayınlamışsa o rapor ona aittir ama tuttugu balıklar dikkate alınmalıdır.
3-raporlar mümkün oldugunca av yerinde çekilirse ve tarih belirten birşeyler olursa daha etkili olacaktır.
4-yurt dışından gelecek resimler ayrıca oylanacaktır.
5-ileride tatlı su deniz diye ayıracagız şimdilik kış oldugundan dolayı ayırmadan devam ediyoruz.
herkese kolay gelsin saygılar.
Bul
Evet arkadaşlar dün tuttum bu kuzuları.4parça tam 4 parça işte resimler Alkis Alkis Alkis Alkis
Arkadaşlar gördüğünüz kuzuları yakalamak için olta ve yemden önce insanın bölgeyi ve balık tutmayı iyi bilen bir hocaya ihtiyacı var. İşte benim sizden tek farkım, bu balıkların yerini bilecek ve hangi düzenler nasıl yapılacak bu konuların kitabını yazmış sevgili büyüğüm BEYTULLAH hocamın beni bu ava davet etmesidir. Arkadaşlar balığa çıkmadan önce kendisi ile iki hafta önce fethiyede tanıştım. Harika bir insan. Benim balık tutma hastalığım olduğu için bu konunun uzman doktoru olduğunu yanındaki arkadaşlardan öğrendim. Biraz hoş sohbet ettikten sonra ''KENDİSİNİN YEMSİZ BALIK TUTTUĞUNDAN VE BALIK TUTMA GARANTİLİ AVLAR YAPILDIĞINDAN BAHSEDİLİNCE'' Bende kendimi davet ettirdim. 01.12.2007 günü saat:18.00 sıralarında Fethiye körfezinin içerisinde balık tutma garantili dediği noktaya gittik. Balıkçılk deyimi ile KERTERİZİ'ni aldık. Kestanelerimizi pişirdik meyvelerimizi beraberinde yedik. Kendisi filesini alarak birtane sardalya yavrusu tuttu. Alt ve üst çenelerinin altından 6 numara iğnenin takılı olduğu ucunda yine kendi icadı olan 6-7 cm çelik tel bulunan oltaya taktı attı. Ve bingo bir dakika sonra bir kiloya yakın levrek gelmeye başladı. İnanamazsınız. Ben böyle şey görmedim. Sonra diğer düzenlerimizi elimize aldık. 6 numara iğne 1*1 ebadında 0,05 mm kalınlığında yaprak şeklinde kurşun pilakayı itina ile ipin üzerine 5-7 cm yukarısına sardı dişi ile sıkıştırdı. Mamunu taktı. Mamunu Makatından geçirdi 5 mm sonra oltayı tekrar çıkarttı. Yem uçunda serbestçe haret edebiliyordu. İşte yemoltaya takıldıktan sonra derinlik kulaç olarak ölçüldü ve denize fırlatıldı. Odane geliyor dedi. Fakat okadar sakin ki yavaş yavaş çekerken elinden misina bazan aşağıya doğru gidiyor geri geliyor derken altı kulaç derinlikteki balık 1 dakika sonra filede. Bilin bakalım 1 kg dan fazla olduğunu değerlendirdiğm 1 Çipura. Tabiki Beytullah Hoca mütavazi gelse gelse 950 gr gelir diyor. Bu balığı başkası yakalasaydı kesin üç kilo olurdu. Avcıyızya hani tilkinin kuyruğu hikayesinden yola çıkarak. Arkadan bir levrek daha ben misafirim ama balıklardan bana hürmet yok derken odane garanti devreye girdi ve benim levrekte garanti kapsamında oltaya takıldı çektim daha sonra çipuralar ve levrekler derken vakit sabah saat:05.00 sıralarında aslında dahada tutacağımız zaman varken mola verip yattık. 10 adet balık tuttuk. 6 çipura 4 levrek. Çipura kurnaz balık. Yemi ağzına alıyor, siz eliniz ile onun ağırlığını hissedecek şekilde oltayı yavaşça yukarı doğpru kaldırırken o yemi bırakıyor. Bu kıskandırma hareketini üç sefer yapınca yemi birden yutuyor. Ama bu olay öyle söylendiği gibi kolay olmuyor iki üç adet balığı kaçırıp pişman olunca işi öğreniyosunuz. Daha fazla kafanızı ağrımayayım. Fethiye cennetten bir köşe. Sizde buyrun görün. Üstada tüm arkadaşlar huzurunda teşekkürü bir boç biliyorum, TEŞEKKÜRLER BEYTULLAH HOCAM, BİLEĞİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK. ALLAH SAĞLIKLI, BEREKETLİ, BOL BOL AVLAR NASİP ETSİN. Saygılar. oğlum burağada teşekkür ediyorum. O olmasa bu resim ve edindiğim bilgileri sizlerle paylaşamazdım. O bir bilgisayar kurdu.

[img][Resim: d-c-0004.jpg][/img]

[Resim: d-c-0005.jpg]

[Resim: 8bbefea5-d-c-0006.jpg]

[Resim: d-c-0007.jpg]

[Resim: d-c-0008.jpg]

[Resim: d-c-0009.jpg]

[Resim: d-c-0010.jpg]

[Resim: d-c-0011.jpg]

[Resim: d-c-0012.jpg]

[Resim: d-c-0013.jpg]

[Resim: d-c-0014.jpg]

[Resim: d-c-0015.jpg]

[Resim: d-c-0016.jpg]

[Resim: d-c-0017.jpg]

[Resim: d-c-0018.jpg]

[Resim: d-c-0019.jpg]

İŞTE ŞİMDİLİK BU KADAR 71 71 71
Bul
çeşmealtı açıklarında yaklaşık 30-35 m. derinlikten dipten mamun ile mercan ve izmaritleri aldım.yaklaşık 10 m.lerden de sardalya ile uskumruları( kolyoz da diyenler var) yakaladım .uskumru nun gelişi çok zevkliydi ,gezerek geldiği için ayrı bir tadı oluyor.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
02.12.2007 Pazar sabahı saat 06.00 da teknenin yanında Komutanım Ali ağbim ile buluşup gerekli hazırlıklarımızı tamamladıktan sonradenize açıldık ve rotayı Mudanya askeri iskelesine çevirdik.Hava daha henüz tam olarak aydınlanmadığı için ağır
ağır yol alırken bir yandanda sohbet ediyorduk.Yaklaşık 20 dakika sonra hedef bölgeye gelmiş ve çapamızı suya bırakmıştık.Bu arada hava aydınlanmaya başladığı için bizde kamışlarımızı ve takımlarımızı hazırlayıp sabah suyunda kaşık denemeye karar verdik.
56 gr olan sarı ve yeşil kaşıklarımızı başladık atmaya.Saat 08.15 e kadar aralıksız mütemadiyen kaşık salladık.İki saate varan olta sallamak bizi yormuş vede acıktırmış olacakki takımları bırakıp kahvaltımızı hazırladık ve sabah Ali ağbimin fırından sıcak sıcak getirdiği ekmelerimizle bir güzel kahvaltımızı yaptık.Eh artık karnımızda doymuştu ve keyif çayımızıda yudumladıktan sonra av partimizin ikinci bölümüne başlıyabilirdik.
Birkaç at çekten sonra ilk levreğimizi aheste aheste kepçeye
yaklaştırıp tekneye almamız bize doğru iz üzerinde olduğumuzu gösteriyordu.Fazla değil ilk balıktan 20 dakika kadar sonra kamıştaki o muazzam ağırlığı hisseder hissetmez hiç boşluk bırakmadan ağır ağır makinayı sararak ama ara sırada balığa yol vererek 10-12 dakika kadar
balığı yorduktan sonra kendisini suyun içinde hazır bekleyen kepçeye almamız ile beraber savaş çıktı.O muhteşem balık teknenin içini kuvvetli kuyruk darbeleriyle darmadağın etti.
Biraz sonra kendiside yorulmuş olacakki kaşığı çıkartmamız için sakinleşti ve bizde kendisini livara aktardık.Daha sonra biraz daha kaşık salladık ama pazar gününü bizimle beraber geçirmek isteyen bir dostumuzu tekneye almak için ava son verdik
[Resim: dsc00224to2.jpg]
[Resim: dsc00225yf3.jpg]
[Resim: dsc00223ct2.jpg]
Bul
Bu da sabah teknemizi akşamda soframızı şereflendiren TUZDA LEVREK
[Resim: uurjnn106qn1.jpg]
[Resim: uurjnn109vr9.jpg]
Bul
1. RAPOR

Merhaba,
1 haftalık Mersin balık avı turumu gerçekleştirip bugün döndüm. 1 hafta Mersinde bir arkadaşımın misafiri oldum ve bütün günlerimiz balık avıyla geçti. 7 günde maalesef fırtına yüzünden 3 kere tekneyle çıkabildik. Geri kalan günlerde de kıyıdan canlı kupes yavrusuyla ve çeşitli rapalalarla levrek peşindeydik. Walk the dog cinsi rapalamızla 2 tane kiloluk levreği rapalanın peşinden koşturmamıza rağmen balığın atlamaması yüzünden başarılı olamadık. Canlı yemlerde ise sadece koca günde 1 levrek çekişi oldu. Fakat yemi bırakması yüzünden alamadık. Yine bir akşamüstü canlı yem ile levrek beklerken 2 metrelik suda 120 cm.lik keler yemi yutunca 0.25 mm misina ile 55 dakikalık zevkli mücadele sonunda balığı kıyıya zorda olsa alabildik. İlk gün tekneyle daha yeni açılmış iken gelen barakuda bizi ümitlendirsede**uzun mesafeleri rapalalarımızla taramamıza rağmen başka vuruş alamadık. Sonraki günlerdede açıkta raglou**çaparisi ile orkinos denemelerimiz oldu fakat uzun süre dolaşmamıza rağmen tek bir orkinos atlamaması üzerine balığın olmadığına karar verip 25 metrede yemliye oturduk. İzmarit ve kupes ağırlıklı olmak üzere, kolyoz , istavrit, sardalya ve birkaç ufak mercan dan oluşan karışık balığımız ile akşam yemeğimizi çıkarmış olduk. Birkaç kiloda dondurucuya atıldı. Sonraki gün ise 45 metrede yemli denemelerimizde daha az ama irice balıklara rastladık. Ve son günde havanın rüzgarlı olması üzerine denize veda edip istanbulun yolunu tuttum.

2.RAPOR

Merhaba,
Bir süredir mersin seyahati ve havanın da bozuk olmasından dolayı boğazda avlarıma ara vermiştim. Bugünde artık yeter deyip baltalimanına attım kendimi. Sabah 06.40 da ordaydım. Hava aydınlanmamış , boğaz yine bütün güzelliğiyle karşımdaydı. Uzun zamandır boğazın aşağılarında avlanmıyordum. Özlemişim açıkcası. yavaş yavaş takımları açtım, yerleştim. Takım:0.31-0.10 yeşil 11 no -11 iğneli istavrit çaparisi - 125 gr. kurşun
Sabah 07.15 gibi havanın biraz aydınlanmasıyla çaparimi yolladım sulara. Daha atar atmaz oltanın ağırlaşmasıyla durum belli oldu. gelenler orta boy istavritti. arasıra iri , çoğunluğu ise orta boy. tam tavalık istavrit. Yarım saat bu takımla avlandıktan sonra bir iğnenin kesilmesi üzerine durum anlaşıldı ve 0.35-0.20 / 5 no beyaz iğneli yeşil bol simli çinekop çaparisini taktım. ve dönene kadarda bu takımla avlandım. arasıra gelen çinekoplar ve nispeten daha iri istavritlerle saat 13.00 gibi dönüşe geçtim. Toplamda 4.8 kg. istavrit-6 çinekop vardı.
Rastgele

3.RAPOR

Merhaba
Bu sabah 06.45 de yine Baltalimanındaydım. Merdivenlerden inerken karşımda koskoca kangalı görünce önce korktum ama baktım bağlı ve sakin sakin duruyor usulca yanından süzülüp sahile indim. Herhalde balıkçılara alışkın olacakki ses çıkarmadı .
Hemen önünede yerleştim ve oltamı açtım. Önce çinekop takımını taktım ve hava aydınlanana kadar bir çay eşliğinde boğazın güzelliğini seyre daldım. Havanın aydınlanmasıyla olta atmaya başladım ama önceleri pek balık yoktu . Daha sonra istavrit çaparisi taktım . İleri yolladım ve balıklar yapıştı. Geçen günün aksine bugün balık en az 90 metre açıktaydı. Yakından hiç gelmedi desem yalan olmaz. Yanımdaki oltacılarda pek ileri atamadıkları için birkaç kıraça alıp toplanıp gittiler. Açıktan gayet güzel balık alınıyordu. Daha sonra yanıma gelen balıkçıda ileri atamayınca ben hem kendi oltamı hem onunkini atmaya başladım. Böylece o da saat 13 .30 a kadar 1-2 kg balık tuttu. Bende 4 kg. tutup onunla dönüşe geçtim. Hava da sakin ve güzeldi. Zevkli bir av oldu yine.Sanırım bu av ile 2007 balık sezonunu kapattım.
Biraz manzara biraz balık resimlerini yolluyorum.
Rastgele

Bul
KAYA abinin avı

bu hafta sonu karagöz avına gittik balıkçı bir ağbimle (tacit)..biraz karagöz yakaladık ama bazı arkadaşlar çapa atınca balık bozuldu ve çok durmadan geri geldik...kısmetimiz bu kadarmış...
takım beden köstek yem teke ...balık biraz derinde yaklaşık 35 kolaç civarı...lüferleri**at çek ile aldım...yani kurşun rapala...

Bul
çipra ve mercan avımız 28/12/2007 saat 004 te kıyıdan ayrldık saat 005 te tahmin ettiğimiz avlak yere geldik ve avımıza başladık beden 040 köztekler030 üç köstekli kullandım kösteklerin bir tanesi kurşundan 15 cmaşağıda yani hırsız lı takım kurşun 50 gr iğne 01 mustang yem teke vekalamar derinlik yaklaşık 50 55 mt arası çipraları genelde kalamarla aldım mercanları tekeyle alındı .( not derinlik ölçüsünü misinaya işaret koydum eve gelince üşenmeden ölçtüm marmaris selimiye de avcılk olmuştur tekne polyester 4.50 mt dir)

Bul
kefala niyet ahtopota nasib evet arkadaşlar kıyıdan kefal için takımı azırladım kıbrız dip kurşunsuz ekmeğin içine taşparçası koydum dibe batması için beden 035 yem ekmek iğne 16 numara 26/12/2007 akşam vakti kıyıdan takımızı attık 15 dk sonra misinagitmeye başladı çekiyorum fakat çok ağır ve küt olarak geliyor bıraktım tekrar gidiyor ben çektim o gitti sonunda karaya aldım ve çok şaşırdım1.750 gr ahtopot tu aldığm kefala niyet ahtopota kısmetmiş avlandığım yer marmaris selimiye...

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  2008 mayıs ayı ayın avı avcısı LeVrEkCi 19 4,209 31-05-2008, 10:18
Son Yorum: Lakerda
  nisan 2008 ayın avı ve avcısı raporları LeVrEkCi 31 5,589 23-04-2008, 13:50
Son Yorum: araphüso26
  mart 2008 ayın avı ve avcısı raporları LeVrEkCi 34 5,678 03-04-2008, 09:20
Son Yorum: LeVrEkCi
  şubat 2008 ayın avı ve avcısı raporları LeVrEkCi 15 3,753 02-03-2008, 23:57
Son Yorum: kaya