Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AYIN AVI VE AVCISI -KASIM2007-
balikoltasi

03-05.11.07 / Fıstıklı Raporu

Merhaba,
Cuma akşamüstü arkadaşımla beraber Armutlu yollarına düştük. Cumartesi izmarite atmaya karar verdik . sahilde iskeleye doğru yürürken bir balıkçının kovasındaki mırmırı görünce öğlen de kurt çıkarıp gece mırmıra kalmaya karar verdik. iskelede izmarite atmaya başladık. fakat izmarit yoktu. daha sonra bir anda zargana yapmaya başladı.oltayı sararken karideslerin peşinden gelen zarganayı kıyıya almayı başardık. birkaç kere daha zargana vuruşları oldu ama iğneye takılmadılar.karideslerin peşinden gelen zargananın kuyrukaltı ile bir tane daha zargana aldık.  ve zargana bir anda başladığı gibi bir anda kesti. izmaritinde olmaması üzerine oltaları eve bırakıp kürekle akşam için kurt çıkarmaya başladık. yeteri kadar çıkardıktan oltaları hazırlayıp sahilde mırmıra atmaya başladık. yarım saat geçmeden vuruşlar gelmeye başladı ve 2 mırmırı kovaya yolladık. mırmırları aldık fakat daha sonra boyları biraz ufak gibi geldiği konusunda fikir birliğine varıp suya geri yolladık. yaklaşık 18 cm. civarındaydılar.başka vuruş olmaması ve havanında soğuması üzerine 12 gibi eve döndük.pazar günü öğlen yeni aldığım ince kamışın aksiyonunu rapala ile test ederken mendireğin ucunda bir hareketlilik gözümüze çarptı. gidip baktık ve gördük ki bir gün önce onca izmarit denememize rağmen oltalara gelmeyen izmaritler gayet güzel av vermekteydiler. bizde oltalarımızı alıp kayalıklardan midye çıkarıp akşamüzeri balığına yetiştik. 17.00 a kadar gayet verimli bir av yaptık. izmaritlerin neredeyse hepsi iri pabuç izmaritiydi. hayatımdaki en zevkli ve bol izmarit avıydı. 2 kişi 37 tane izmarit- 1 ispari-birazda istavrit aldık.akşam tulumları çıkartılıp tava yapılınca dahada güzel oldular. pazartesi günü öğlen yine izmarit için mendirekteydik. pazar günkünden daha verimli bir av ile armutludaki balık avlarımıza noktayı koyduk. arada gelen kuvvetli vuruşlar ve kestirilen misinalar iri balık olduğunu gösteriyordu fakat ne olduğunu göremedik. sanırım irice karagöz veya mırmırdılar.deniz anasını çok aramamıza rağmen bulamadık ve karagöz hayallerimiz yarım kaldı.
[attachment=11675]
[attachment=11676]
[attachment=11677]
[attachment=11678]
[attachment=11679]

16.11.07-Boğaz Raporu

Merhaba ,
Bu sabah takım taklavatı sırt çantama doldurup boğazın yolunu tuttum. 07.30 da herzamanki gibi çapariyle yemlik istavrite baktım. Tahmin ettiğim gibi yoktu. Daha sonrada rapala-çinekop çaparisi-kaşık denemelerinde bulundum. Ondan da bir sonuç alamadım. Allahtan dün balıkçıdan istavrit alıp yaprak olarak hazırlayıp tuzlamıştım. Pek ümitli olmasamda olta suda dursun diyerek o istavritlerle takımı yemledim ve yolladım sulara. Diğer taraftan da istavrite çapari atıyordum. Yaklaşık 15 dakika sonra yemli oltaya göz ucuyla bakarken oltanın ucunun sallandığını görüp çaparili kamışımı kenara koyup tasmaladım. Gelen balık belliydi. mükemmel kafa atışların ardından balığı livara yolladım. Bu yeme nasıl gelir diyip hemen 2 kamışıda yaprakla yemledim. Tabi bu arada aksiliklerde oldu. kuvvetli bir dalgayla tripot devrildi. kamışlarda suda tabi. bir kamışın örgü misinasıda düşerken kayaya sürtüp koptu. takım olduğu gibi suya gitti.tekrar takım hazırlandı. kuvvetli yağış altında olta atmaya devam ettim. akşama kadar 4 çinekop, bir istavrit, 2 izmaritle günü tamamlayıp toplanmaya başladım.
istavrit şakşak istavrit ile yakalandı. istense tutulmazSmilenasıl takıldı hayret ettim. AYrıca bütün çinekoplar dünkü tuzlanmış istavritlerle tutuldu. Çinekoplar 70-110 gr. arasıydı.
Boğazın suyuda görülmeye değerdi. Sanki Abant gölüydü. Pırıl pırıl.Güzelce ıslanıp tüm kurtlarımı döküp 17.30 da dönüşe geçtim.
Bul
dent61

cumartesi günlerini seviyorum mavşgil yüzünden

Her cumartesi olduğu gibi ekip hazırlandı uzun yol almaya başladık karadeniz sahil yüzünden balıklarda artık bizden uzaklaştı.yol yapıldı balıklar gitti sahil mahvoldu artık kayalardan travlada cıkmıyor sağolsun izmirden gelen boru kurtları sayesinde balık tutuyoruz. av iyi gecti artık eşkinada  usta olan teyze oğlu 35 yıldır eşkinacı babadan kaldı ona)). emekli öğretmen olunca haftanın coğu günü balıkta sağolsun yılaar önce bizi alıştırdı. muayenehane ve memurluktan fırsat kalırsa( cok kalıyor) balığa gidiyoruz resimdeki onun resmi.  balıkların resimlerini cektik ekşili yaparak yedik. selamlar.
Bul
balıkçı_
eşkina

2 gün önce eşkinaya gittik.eşkina yok denilecek kadar azdı.ayriyetten  soğutan dondum.balıkta saat 8:00 gibi kesti.devamlı  iskorpit  geliyordu.bizde soğuk nedeniyle dönmek zorunda kaldık. cem olarak canlı karides  kullandık
Bul
LÜFER RAPORU  (  Üç Dost )
iskorpitix
Bul
aha.oglum ve balik

gecen cumartesi yazliga gittik,ilk defa oglum ve ben,kismet 3 parca iri sineppar geldi ,bu sefer dalgada avlandim,oglum makinayi pek cekemedi,beni seyretmekten unutmus,benimde aklima gelmedi ,cunki avdan once asiri ruzgar ve yagmur olmustu,dalga cok yuksek geliyordu.3 parca 2 parca kucuk 1 parca buyuk geldi oda cep tel.fotosuyla cektim ama bir ara onuda yuklicem,ben dalgada avlanmayi sevmiyorum kayalatdan daha iyi ve buyukler geliyor.birda malzemelere kum bulasinca temizlemek sinir ediyor.ondan dolayi foto cekimlerim pek iyi olmadi..
[attachment=11737]
[attachment=11738]
aha,can ve ben ve sofra

bu gun arkadasim can  tuttugu sineppar, dun aksam beni cagirdi ama gidemidim misafirim var idi,1 saat icinde tekne ile yakalamis,banada pisirmesi dustu,5 kiloya yakin,bundan daha buyugu vurmus  ama misinayi kopartmis,tam 6 kisi yedik ama yinede artti,biraz dusundum resimleri ve masanin fotolarini cekmeyi ama balikci tutar ve yer,buyuk gelirse yedirir.Smile)
[attachment=11739]
[attachment=11740]
[attachment=11741]
aha,bu sefer 4 kilo

arkdasim can ile 2 saatligina mayor denemesi icin tekne ile aclidi,bende bos durmadim iki kamis salladim.sans vurdu,motor bakimdan cikinca calismasi yerinde,yarin ,pazar sabahi bu bolgelerde kiraz ciglikleri acildi yarin,kiraz toplamaya gidecez,orada 20 kilo doner takip bitun aile yicez,vakti olan gelsin,pazar gecesi arkadasim can 5 de bekliyor tekne ile acilacagiz,bu sefer makinayida goturucem,
[attachment=11742]
[attachment=11743]
[attachment=11744]
[attachment=11745]
Bul
[/u]AHa,Dev,balik,mesaj yazmayan,bakmasin...sayfa(1)

gecen pazar,kiraz,baglarinda gittik,sizin yerinize bol bol kiraz yedim ustune usluk,doner cevirdim,Pazar aksami donduk,hava raporlarin dogrultusunda,ayni gunun sabahi,2.30da tekne ile arkadasim,can tekne ile acildik,dalga cikti ve istedigimiz baliklar geldi,5,kilo sanirim 7 kilo arasi sineppar olan degerli baliklar vurmaya basladi,yayinladigim fotolari kareler halinde yayinliyorum,adim hidir elimden gelen budur,dusuncelerinizi paylasmaniz taktirimdir.....
Bul
iskorpitix
REKOR KARAGÖZLER VE EŞKİNA ŞOV
Şahane bir  balık avını yazmak gene bana kısmet oldu.Dün saat 14: 00 ten sonra Serkan ,Ertan ve Necaattin hocayla beraber Narlıdaydık.Gündüz karagöz gecede çıkarsa eşkina avlayacaktık.Ben ve serkan hemen denizanası aramak için kayıkla denize açıldık.Bizim denizanası tarlasına vardık ve gene deniz anasını bulmuştuk.Hemen geri dönerek başladık karagöz avına , Necaaattin hoca 9 karagöz tutarak şov yaptı.Ben gene üçtane tutmuştum.serkan da 2  tane toplam 14 tane karagöz tutarak rekor kırmıştık.ben karagöz çekerken kamışı kırdım.6-7 tanede kaçırdık.kaçan balıklar o kadar büyük ki şıp şıpla yukarı dahi çekemedik.
         Hava kararmaya başlayınca balık kesti bizde eşkina için hazırlık yapmak başladık ve kıyıdan teke tuttuk. bu sırada yamur başladı bizde yamur dinene kadar dört kişiyi bulmuşken kehvede okey oynamaya karar verdik.hep balık avı olmazdı birazda böyle eğlence olsun dedik.yamur dinince kayıkla açıldık ve eşkina avına başladık. inanılacak gibi değildi nerdeyse at çek yaparak 36 tane eşkina tuttuk.müthiş bir balık avı olmuştu.sizler için resim çekerek saat 23 :00 de eve dönmeye karar verdik. herkes böyle bir av dileğiyle rastgele.
Bul
muratayd54
Amatör Balıkçılara unutulmamak dileğiyle

İşte arkadaşlar ben ve en son bana yakalanan balıklar ben bu işi çok seviyorum. Beni dinlendiriyor. Hafta sonu yakaladığım bu balıklar sayesinde bir hafta yoğun ve yorulmadan diğer haftayı bekleyerek geçirebiliyorum.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  2008 mayıs ayı ayın avı avcısı LeVrEkCi 19 4,209 31-05-2008, 10:18
Son Yorum: Lakerda
  nisan 2008 ayın avı ve avcısı raporları LeVrEkCi 31 5,597 23-04-2008, 13:50
Son Yorum: araphüso26
  mart 2008 ayın avı ve avcısı raporları LeVrEkCi 34 5,687 03-04-2008, 09:20
Son Yorum: LeVrEkCi
  şubat 2008 ayın avı ve avcısı raporları LeVrEkCi 15 3,760 02-03-2008, 23:57
Son Yorum: kaya
  ocak 2008 ayın avı ve avcısı LeVrEkCi 23 4,451 03-02-2008, 10:20