Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AYIN AVI VE AVCISI -KASIM2007-
isteyen buraya raporu ve resimleri bildirsin ekleyelim
Bul
ben tutmuş olduğum karagözümü koyuyorumSmile var mı arttıran. tam 1100 gr geldi.
Bul
04.11.2007 lüfere devam
Bende dün yakalamış olduğum 4 parça lüferimi getiriyorum Smile)
[attachment=10891]
[attachment=10892]
uet5102 özgür  ün  başka bir avı.18/11/2007
Merhaba,
Dün yakalamış olduğum 1,800 kg ispendek ve 5 adet lüferin fotoğrafını çekemediğim ve buraya koyamadığım için çok üzgünüm.Balıkları eve getirmedim,arkadaşa verdim fotoğraf makinemin pillerinin bittiğini görünce çok üzüldüm.Ancak bugünkü yakaladığım 6 lüferden 4 ünün(sabah yakaladıklarım) (1 i kofana)fotoğraflarını gönderebiliyorum.
Yer Mudanya yem zargana uzun olta.
[attachment=11376]
[attachment=11377]
[attachment=11378]
[attachment=11379]
İşte bugünün (22.11.2007) hasılatı 1 levrek 2 kg 200 gr,1 kofana 1 kg 200 gr ve fotoğtafta görmediğiniz 2 adet 375 er gr daha lüfer.
Lüferler uzun olta,levrek sunni yem(kaşıkla alındı)Fotoğraf mak.pilleri bitik olduğu için kötü çıktı arkadaşlar bu konu için pardon diyorum.E artık reputationlarınız pls...
[attachment=11490]
Bul
gelmesi muhtemel iki arkadaşta gelemeyeceğini belirtince, bende gider bi hava alırım zaten fırtına bekleniyomuş hava da soğuk fazla duramam diye düşünüyodum. yine iki oltamı diktim bekliyorum bi kaç vuruş oldu iki eşkine aldım bu arada daha önce dişli sıyırma belirtileri gösteren makinelerimden biri kulanılamaz hale gelince onu kaldırıp tek olta devam ettim ava, saat 03 civarı artık avı sonlandırmak için hazırlık yaparken oltanın inanılmaz bir şekilde 70 derece eğildiğini gördüm, hayırdır inşallah deyip çekmeye başladım, inanılmaz ağır geliyodu ve kafa vuruşarı acaipti, çok kayalık bi kıyıdan dip oltasıyla avlandığım için balığı çok yavaş çekemezdim çünkü balık ya bi kayanın arasına girebilirdi yada kıyıya yaklaştığında bir an duraklatsam olta dibe inip taşlara takılabilirdi, daha önce bu sebeplerden bikaç balık yarıyolda kalmıştı, hızlıda çekersem misina yada iğne kopabilirdi ama zaten istesemde balığı hızlı çekemezdim çünkü inanılmaz direnç gösteriyodu, sonunda bayaa bi uuraştıktan sonra sağsalim kıyıya almayı başardım kendisini. ağırlığı: 1310 gram
Bul
Salih Reis
24 Kasım 2007 Urla kavak yelleri

24 Kasım 2007 Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım. Smile

C.tesi günü hala oğlu Fahri kaptan ile birlikte sabahın erken saatlerinde özbek limanından ayrıldık, herzaman avlandığımız yerlere gittiğimizde maalesef geceden ağları bırakan balıkçıların 2-3 km. boyunca ağları toplamasını bekledik, daha sonra bu yerlerde birkaç ufak balıktan başka birsey bulamayınca sonarla başka yerler denemeye karar verdik. 2-3 yer daha dolaştıktan sonra balığı bulduk.
hala oğlu ile birlikte yalanan balıkların cinsleri ,
1-köpek balığı, (denize iade)
2-yılan balığı
3-trakonya (zehirli balık)
4-hanos,
5-lambuka,
6-istavrit,
7-izmarit,
8-gopez,
9-karagöz,
10-isparoz,
11-mercan,
12-çupra,
13- Tirsi
14-Vatos (denize iade)

bu kadar çeşit balığı aynı noktada yakalamak herhalde ülkemizin başka bir yerinde mümkün değildir.

yakalanan 8-10 kg. ağırlığındaki köpek ile 5-6 kg. ağırlığındaki vatos aynen denize iade edildi (bu arada ellerimiz misinadan kesiklerle doldu)

yem olarak 1,5 kg. sardalya ve 1 patlak mamun kullanılmıştır.
misina 0,40, iğne mustad 496 -3,4 nolar, 3 lü sarkıtma ve hırsız olta.
kurşum 75 gr. çift delikli.

geri salınan köpek balığı (aaah ah ne hayallerle çekmiştik seni Sad )
Bul
sedatdalci
19.11.07 kuleli av raporu.

bugun saat 3 gıbı kulelının onun deydım yaklasık 4. 5 saat orda kaldık ve bu balık ları aldım . kovanın icindekıler balıkcıdan cekılmıstırSmile)) yaklasık 7.8 parca cınekop aldım ama balık baya var bunları caparıyle aldım. saygılar sedat
Bul
Ruhan Ozgen

25.11.2007

kısa kollularla yana yana da balık avlamanın zevki baska kasım sonunda.
bugunku hasılat bukadar  ..iyi haftalar herkese..
rastgele..
[attachment=11656]
fırtına molası

ruzgar biraz musade edince hemen solugu denizde alıyoruz..
bugunku hasılat..
rastgele..

[attachment=11667]
fırtına molası

c.tesi gunku facia havanın arkasından biraz duzelince bir ogleden sonra kacamagı yaptık..
iyi haftalar kerkese
rastgele..

[attachment=11668]

rapor biraz gec oldu ama arkadastan yeni geldi resimler bende makina yoktu..
ava gelince  gunun hasılatı resimde..aslında  7-8 tane daha cipura olurdu ama igneleri gec degistirdigim için kacırdım cok..
arkadasım kepcesizlik yuzunden 2 kiloya yakın bir tanesini hemen kupestenin dibinde koparttı..
laf dinlemeyenin sonu budur..olta teknesi kepcesiz olmaz..
haftaya persembeye kadar takımlar kuru kalacak hava yuzunden saglık olsun..
rastgele..
ruhan
[attachment=11669]
Bul
jackdavid

meşhur Narlı ve tabi Karagözleri

Selamlar abilerim ve arkadaşlar.

gecen pazar yanı 18 kasım günü abim ve ben kac zamandır isteyip bir türlü gidemediğimiz Narlıya karagöz avına gitmek üzere yola çıktık. gemlik ve kumlada uzun süren deniz anası arayışlarımızdan sonra narlıya vardık. birkaç tane küçük denizanası bulduk ama iş göreceginden emin değildik. saat 09.30 gibi oltalar suya indi. yarım saat kadar sonra abim ilk balığı aldı.yaklaşık kırk dakika geçtikten sonra abimle ben 1-0 öndesin muhabbetleri yaparken benim oltayada vurmaya başladı. ben balığı çekiyorum abimin elinde kepçe derken balığı aldık. 1 kilonun baya üzerinde süper bişey hemen resmini çektim. biz oltadan balığı almaya çalışırken yanımızdaki başka bir avcı abi bana "kardeş senin öbür oltayada bak vuruyo" dedi. balık vurma olayını geçmiş yemi mideye indirmiş. bizim öbür olta balığın ağzında taşın üzerine bıraktık başladık biğerini almaya. finali 2-1 kapattık ikimizde çok zamandır balık avından bu kadar keyif almamıştık.sonra balık kesti saat14.00 gibi geri dönüş için yola koyulduk. işten güçten ancak pc başına ancak oturabildim biraz gecikmeli oldu ama olsun. bu arada resimdeki benim kıymetli abim kendi resmimizi çekmeyi unuttuk heyecandan.
hepinize bereketli avlar diliyorum...
Bul
boranmursel

17 kasım narlı raporu

bütün hafta içi kötü hava ve yağmur nedeniyle işten eve evden işe gidip gelmekten ve hiç bir şey yapamamaktan çok canım sıkılmıştı cumartesi gününün hava raporuna bakınca bu aralardaki en güzel hava olduğunu gördüm hemen Gürhan abiyi aradım ne yazıkki yoğun işleri dolayısı ile gelemeyeceğini söyledi tam o sırada kalp kalbe karşıymış oğuz arkadaşım aradı (geçen 1100 gr'lık karagözü tutan arkadaş)Mürsel yarın narlıya balığa gidelim deyince hemen programı yaptık sabah saat 06,00 gibi yola çıktık ben,oğuz ve oğuz arkadaşımın babası osman amca narlıda daha önce tuttuğumuz balıkları görünce dayanamayıp bende geleyim demiş sağolsun.
  sabah 7 de gemlik haline girdik herzamanki gibi yemlik karides almayı düşünüyorduk ama ne mümkün koca halde sadece 1 kasa karides. hertaraf lüfer çinokop ve hamsi dolu acayip şaşırdım lüferlerinde maşallahı vardı resmen hele bir levrek vardı 9 buçuk kilo of aman allahım şimdi nihat abiyi daha iyi anladım o balığı görünce neyse ne olur ne olmaz diye yarım kilo hamsi ve tavuk göğsü aldık yemlik ama fazla ümidimiz yoktu gerçekten baya morelimiz bozulmuştu karides bulamayınca
   kayıkla daha önce olduğu gibi başladık izmaritleri almaya,saat 11'e kadar güzel bir av yaptık ama hep izmarit ,yeme başka bir şey gelmiyor derken hava güzel rüzgar yok ama deniz birden kabardı dalgalar kayıkta durulmaz hale getirdi bizde bir mola verelim dedik çıkarkende denk gelen deniz anasını da aldık karagöze yem yaparız diye öğleden sonra deniz durulunca yeniden çıktık durulmada ne durulma resmen çarşaf suya bakınca havada uçan martıları görüyorduk oğuz arkadaşım deniz anasını kesti oltaya taktı başladı beklemeye ama tık yok ben osman amca ile en azından olan balığı alalım düşüncesiyle  gene izmarit ve ispari almaya başaldık bir ara etrafımızda zarganalar belirdi hemen el oltasıyla oğuz kardeşim yoğun uğraşlar sonunda 5 tane almayı başardı gerçekten onu sabrı ve azminden dolayı tebrik etmem lazım ben hayatta okadar uğraşamam uzun lafın kısası yakaladığımız izmarit ve ispariler gerçekten güzeldi zarganalarda kısa günün karı oldu karagöz ise Gürhan abi ve diğer ekip arkadaşlarımızın olduğu bir günde sağlam yemlerle tutmak ümidiyle denizden çıktık
   fotoğraflar telefonla çekildiği için biraz kötü çıkmış kusura bakmayın en üstteki levrekler altında lüfer ve çinekoplar  en alttakide geleceğin en büyük balıkçılarından oğlum emirkağan şimdiden balık hastası her avdan bir taze balık hakkı var hanım özellikle tembihliyor valla
Bul
iskorpitix

deniz anasıyla karagöz avı

bugün Serkan ve arkadaşlarıyla saat 7.30 da narlıya doğru yola çıktık. bugün sadece karagöz yakalamak istediğimizden her hengi bir yem almadık ama gider gitmez çapariyle istavrit ve kayıkta bulduğumuz karadesle izmarit avladık.amaç deniz anası bulup karagöz avlamaktı.deniz anası bulmak çok ama çok zor bir işmiş.tekneyle nerdeyse kapaklıya kadar gidecektik.karayollarından döndük ve yolda 5 tane küçük de olsa deniz anası bulduk.çok mutlu olmuştuk.hemen karaya çıktık ve avlanmaya başladık .daha atar atmaz vurmaya başladı ilk etapta kaçırdıklarımız oldu.ama daha sonra karagöz almayı başardık.güzel bir balık günüydü herkese bol şans rastgele.
not:deniz anası resimleri ve neresinin takıldığı altta.
[attachment=11670]
[attachment=11671]
[attachment=11672]
[attachment=11673]
[attachment=11674]
[attachment=11690]
[attachment=11691]
[attachment=11692]
[attachment=11693]
[attachment=11694]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular