Yorumları: 11
Konuları: 4
Amatör balıkçılığın ve Türkiyemizdeki avlakların baş belası TIRIVIRI ve ZARALARI ile ilğili videoyu sizlerle paylamak istiyorum.
Yönetici arkadaşlarımdan konun ehemniyeti göz önünde tutularak sabitlenmesi hususunda ricada bulunuyorum.
SAYGILARIMLA
Not: Dağıtımı serbesttir
Dağıtım ve görüntü linki;
http://www.youtube.com/watch?v=XwbYzo9F_9w
[YOUTUBE]XwbYzo9F_9w[/YOUTUBE]
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Melih reis paylaşımınız çok önemli ve anlamlı bir paylaşım. Çok teşekkür ederim.
Daha öncede bu konu hakkında görüşlerimi dile getirdim Ve her türlü ortamdada buna devam edeceğim.
Özellikle bizlerin amatör balıkçıların hassas olması gereken bir konudur. Burasıda bu hassasiyeti gösterecek arkadaşların bulunduğu bir yerdir.
Tekrar teşekkürler.
Yorumları: 1,729
Konuları: 105
bu güzel paylaşımın içinteşekkürler.
bu konuda herkesi bilgilendirmek lazım bence.
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
melih reis gerçekten güzel bir video hazırlamışlar.duygulandırdı da.
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Eveet tırıvırı kullanmıyoruz doğayı koruyoruz taşekkürler emeğe
Yorumları: 2
Konuları: 0
Konunun abartıldığını düşünüyorum. Herhangi bir yerde içi balık dolu tırıvırı görmedim. Bence bunun sebebi kısa süre içinde su içinde pislik takılarak bu misinanın görünür hale gelmesi olarak açıklanabilir. Zaten takılan balık varsa da ekosistemin bir parçası olarak balık yemine dönüşüyor. Şimdi avcı balıkları da mı yasaklıyacağız bu mantıkta....Hele uçan ve kaçanın zarar gördüğü ise iyice abartı bence, en azından avcıdan fazla zarar vermiyordur herhalde. Arazide de gezerken tırıvırı tabir edilen şeye takılmış hayvan hiç görmedim, gören varsa da söylesin. Büyük malzeme satıcı firmaların, diğer malzeme satışlarının düşmesi sebebiyle, konuyu körüklediği kanaatindeyim...Saygılarımla...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
gecicimisafir yazdı:Konunun abartıldığını düşünüyorum. Herhangi bir yerde içi balık dolu tırıvırı görmedim. Bence bunun sebebi kısa süre içinde su içinde pislik takılarak bu misinanın görünür hale gelmesi olarak açıklanabilir. Zaten takılan balık varsa da ekosistemin bir parçası olarak balık yemine dönüşüyor. Şimdi avcı balıkları da mı yasaklıyacağız bu mantıkta....Hele uçan ve kaçanın zarar gördüğü ise iyice abartı bence, en azından avcıdan fazla zarar vermiyordur herhalde. Arazide de gezerken tırıvırı tabir edilen şeye takılmış hayvan hiç görmedim, gören varsa da söylesin. Büyük malzeme satıcı firmaların, diğer malzeme satışlarının düşmesi sebebiyle, konuyu körüklediği kanaatindeyim...Saygılarımla...
gecicimisafir bey konu sirkülercede yasaklanmış durumdadır abartılan bişey yok olaya gereken ilgi gösterilmiş.
melih reis teşekkürler paylaşım için.
Yorumları: 2
Konuları: 0
Sirkülerde yapılan kısıtlama sebebiyle tırıvırı tabir edilen şeyin kullanımı yasaklanmıştır, bu kesindir. Ancak benim söylemek istediğim bu yasağın "bence" gerçekçi olmadığıdır. Sayın Melih_Reis in eklemiş olduğu görüntüler de incelendiğinde, sudan çıkarılan ağların normal ağ olduğu net bir şekilde görülmektedir. Otlara dolanmış ağ yumağında ise herhangi bir canlı yok ki bu da tırıvırı tabir edilen ağ değil. Yani benim tezim yine geçerli diye düşünüyorum, dramatize edilerek ve görüntülerle desteklenerek hazırlanmış bu belgede konu biraz abartılmıştır. Saygılarımla
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Paylaşım için teşekkürler Melih Bey..
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
gecicimisafir yazdı:Sirkülerde yapılan kısıtlama sebebiyle tırıvırı tabir edilen şeyin kullanımı yasaklanmıştır, bu kesindir. Ancak benim söylemek istediğim bu yasağın "bence" gerçekçi olmadığıdır. Sayın Melih_Reis in eklemiş olduğu görüntüler de incelendiğinde, sudan çıkarılan ağların normal ağ olduğu net bir şekilde görülmektedir. Otlara dolanmış ağ yumağında ise herhangi bir canlı yok ki bu da tırıvırı tabir edilen ağ değil. Yani benim tezim yine geçerli diye düşünüyorum, dramatize edilerek ve görüntülerle desteklenerek hazırlanmış bu belgede konu biraz abartılmıştır. Saygılarımla
sonuçta abartıldıysa bile konu yerine ulaşmış bizler tırıvırıya olan tepkimizi yazıyoruz konuda tırıvırı olsun olmasın görüntüler müzik bize zararı yok ag da yasak tırıvırıda yasak aglara sarılı balıklar hoş degil.
hassasiyetinizi anlıyorum ve ilginize teşekkür ediyorum ama dogaya zarar veren herşeyin karşısındayız azı çogu yok yani.
saygılarımla kolay gelsin