Yorumları: 1,729
Konuları: 105
Polyester tekneye her yıl düzenli olarak zehirli boya atmama rağmen liman içindeki sakin suda bekleyen polyester tekneyi kekamoz sarmakta ve bunlardan kurtulmak çok zor olmaktadır.
tekne bakımında bunların dökülmesini sağlayacak kolay bir yöntem var mı?
önerilerinizi bekliyorum.
Buraya yazılan öneriler diğer arkadaşlar tarafından değerlendirilir diye düşünüyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
sık sık suya girip altını sert bir süngerle veya fırçayla temizlicen yada arada bir kuma çıkartıp kumda sürüklücen
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
salih abi bu sorun herkeste var ne yazıkki ve teknenin hızını fazlasıyla etkiliyor ben kaldıraç aldıktan sonra kurtuldum o dertten zehirli bile artık atmıyorum kaldıraç koymaya yer yoksa o zaman iş zorlaşıyor tabii.
Yorumları: 490
Konuları: 26
salih abi bende sana şöyle bişi söyleyeyim.tekneye vurduğun zehirli boya kaliteli yani pahalısından olmalı
Barış Aydoğan
K.Çekmece/İST
ab rh+
24.05.1981
İnce misina büyük balık.Usta işi
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
AZ ÖNCE ALİ ARKADAŞIMIZLA KONUŞTUK BU OLAYI TELEFONLA HERKEZE COK SELAMLARI VAR. ZEHİRLİ BOYA JUTON VEYA INTERNATIONAL KULLANABİLİRLER DEDİ PAHALIDIR AMA 2-3 SEZON GİDER İÇİNİDE 150-200 GR.
BAKIR TOZU ILAVE EDİP KARIŞTIRIN ARKADAŞLAR DEDİ...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
polyesterde ne kullanırsan kullan ahşap gibi degildir her markayı her ürünü denedim tabiiki iyi markalar kötü markalara göre daha iyi dayanır ama farkı çok bariz degildir.
international boya 2 kg. 150 ytl. dedi, firma sahibi tanıdık ama bana yine de fazla gibi geldi.
bu arada özellikle polyestere yapışan kekomozu temizlerken polyestere de zarar vermeden kurtulmayı sağlayan kimyasal var mı,
ALİ yazdı:Salih Reis yazdı:international boya 2 kg. 150 ytl. dedi, firma sahibi tanıdık ama bana çok gibi geldi.
244 euro ya kadar değişen fiyatlar var. doğrudur. sen zehirli istemiyormusun üstadım Zehirli boya işte......(Gülü seven dikenine katlanır üstadım.....)
Sevgili Ali,
vermiş olduğun bilgilere teşekkürler.
bu arada dyo vb. firmaların zehirli boyalarının fiyatları uygun bunları alıp içine 150 - 200 grm. bakır tozu katsam diye aklımdan geçirdim.
sen ne dersin.
bilgi paylaşımın için teşekkür ederim.
İzmir den sevgiler, Salih
LeVReKCi yazdı:salih abi bu sorun herkeste var ne yazıkki ve teknenin hızını fazlasıyla etkiliyor ben kaldıraç aldıktan sonra kurtuldum o dertten zehirli bile artık atmıyorum kaldıraç koymaya yer yoksa o zaman iş zorlaşıyor tabii.
Nihatçım maalesef bizim buralarda söz konusu kaldıraçın yapılması imkansız, ama limana bağlıyorum, limanda su hareketsiz olduğu için çok kısa sürede kekamoz yapmaya başlıyor. Her sene 1 kez temizleyip, zehirli atıyorum. benim sıkıntım bu kekomozu tekneden çıkartmakta, ıspatula ile falan temizliyorum dibindeki sert kısım yine teknede kalıyor
Bu arada ilgine de teşekkür ederim.