Akşam 20 gibi alışverişde iken bir arkadaşımın ısrarı ile sahile mırmıra gittik. Karidesleri yakalayıp oltayı denize attım. oltayı bir şey çekiştiriyordu yine yengeç dedim ve asıldım. Takım olduğu gibi bir yere oturdu ve orada kaldı. yeni takımla attım ve zor bela kenara aldım!! Oda ne 1-1.5 kg lik bir vatoz.Ağzında kanca ile denize geri döndü (neme lazım çıkarmaya uğraşmadım).
Arkasından bir tane daha (RESİMDEKİ) bu ötekinin yarısı kadar.
Ve iki takımımıda aynı şekilde bırakınca oltayı topladım geldim.
vatoz kıyıya kadar gelir bazen sabah balıga çıkarken kaçışırlar görürüm özellikle kayalara yakın yerlerde vatozlar çok sıg sulara inerler bazende su üstüne çıkarlar.
aslında çarpan özellikleri olmasına ragmen zararsızdırlar saldırmazlar yani sadee kuyruguna tutarsan veya basarsan çarparlar.
birkeresinde denk gelmişti inanmassın 1 metre çapı vardı tekneye kadar çıkartmıştım bu kadar yaşayan hayvana yazık olmasın deyip salmıştım o zaman fotograf makinem yoktu hiç olmassa bi resim almak isterdim çok büyüktü çok
Güzelcede çok gelirdi bundan 4 -5 sene önce yeni kamış makine almıştım böyle bir vatoz gelmiş ben ne bilim makineyi zorladım orta mili eğilmişti birde kıyıya almak için kamışı kaldırdım ama gittim kamışın ucundan kaldırdım biliyordum ortadan tutmamak lazım ama bile bile lades kamışın ucu kırılmıştı iki yeni materyali bir vatoz rezil etmişti
Harun yazdı:Güzelcede çok gelirdi bundan 4 -5 sene önce yeni kamış makine almıştım böyle bir vatoz gelmiş ben ne bilim makineyi zorladım orta mili eğilmişti birde kıyıya almak için kamışı kaldırdım ama gittim kamışın ucundan kaldırdım biliyordum ortadan tutmamak lazım ama bile bile lades kamışın ucu kırılmıştı iki yeni materyali bir vatoz rezil etmişti
Abi kusura bakmacevap biraz geç oldu. Bende birkere hayatımda bir daha görmediğim ve göreceğimede inanmadığım bir levrekte aynı şeyi yaşadım hem balıktan hemde kamışımdan oldum. İşte ogün bu gündür kepçesiz bir yere gitmiyorum. En son geçen kış galata köprüsüne gittğimdede yanımda götürmüşdüm