Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
öneri istiyorum2
arkadaslar,büyüklerim sizden aşağıdaki makineler için öneri istiyorum,küçük avlarda kullanacağım,sizce hangisi? okuma mı dam mı?

OKUMA ULTRALITE PRO 15 MAKİNE

15'lik çok küçük makine, 4.5 :1 devir oranı, 3 rulmanlı, Aliminyum kafa 200/0,12mm 130/0,15 90/0,18mm misina kapasitesi, 180gr ağırlık, Alabalık veya küçük yemli balık avında kullanılmaya uygundur
makine gövdesi grafit Pirinç dişli takımı.

DAM 1140120 DAM QUICK HPN 120 RD MAKİNA

20'lık çok küçük makara, 1 rulmanlı, anında duruş sistemi, grafit makara, yedek grafit makara, 1:5,0 devir oranı, anti-titreşim sistemi, 0,20 mm/100m misina kapasitesi, arkadan kalama, 285g ağırlık
Bul
Okuma sanki daha iyi.Damın orjınalını bulmak zor.Ama ıkısını de kullanmadım.
Bul
15 lik çok küçük değilmi? bende abu garcianın 30 luğu var.ufak balıklara atçeğe çok uygun. ve fiyatlarıda çok güzel.20 ytl civarı.
Bul
birol abi işin zevki çıksın diye küçük makine istiyorum,yoksa 35 lik makinem var atçek e çok uygun,bunu mantarlı avda ya da alabalıkta falan kullanacağım,öyle düşünüyorum
Bul
o halde okuma daha iyi görünüyor.
Bul
bencede okuma al.hayırlı olsun derim.
Bul
Özelliklere göre dam daha iyi gibimisina kapasitesi 20 lik oluşu ve devir ama hangisi sağlam görünüyorsa onu al bendede abu garciya var böyle küçük işlere
Bul
simdi ben bu konularda zor dilemek zorunda kalicam,bildigim makinalar oralarda var yada yok bilemicem,ama tek dicem sey,burasi okyanus burada buyukler yuzer......Smile...(zaten kucuk balik tutmak yasalara gore yasak)
Bul
kardeşim ben 3 yıldır okuma kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım okuma iyi marka bence fiyatlarıda iyi güle güle kulan.
Bul
Ege yazdı:arkadaslar,büyüklerim sizden aşağıdaki makineler için öneri istiyorum,küçük avlarda kullanacağım,sizce hangisi? okuma mı dam mı?

OKUMA ULTRALITE PRO 15 MAKİNE

15'lik çok küçük makine, 4.5 :1 devir oranı, 3 rulmanlı, Aliminyum kafa 200/0,12mm 130/0,15 90/0,18mm misina kapasitesi, 180gr ağırlık, Alabalık veya küçük yemli balık avında kullanılmaya uygundur  
makine gövdesi grafit Pirinç dişli takımı.  

DAM 1140120 DAM QUICK HPN 120 RD MAKİNA

20'lık çok küçük makara, 1 rulmanlı, anında duruş sistemi, grafit makara, yedek grafit makara, 1:5,0 devir oranı, anti-titreşim sistemi, 0,20 mm/100m misina kapasitesi, arkadan kalama, 285g ağırlık
Degerli Kardesim Ege

Burada bazi aciklamalarda bulunmustum :

http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=819

Sen tekrar bir oku istersen ?
Bence 30 yada 3000 serilerinden asagi makinalari sadece vitrin icin satin alip koymak ve arada sirada " aman ne kadar sevimli bir Makinaymis " deyip onu sevip oksamak,geri yerine koymek bence yapilacak en akilci is ! (biraz esprili oldu ama idare edin)
Zira yapilis itibari ile yani teknik acidan fazla agirligi kaldirmayan,sadece size misinanizin dogru sarimi ve birbirine karismadan kullanmanizi saglayan bir makinadir.
Bu anlatimimi bir baska deyisle söyle algilayabilirsiniz ;
- Ucurma Avciliginda nasil misinamizi sadece üzerine sarmada ve saga sola dolasmasina engel olan bir makinamiz varsa bu da ayni islevi görüyor.
Yani kücük makina alirken biraz uzun düsünmek lazim !
Sanirim biraz olsun yardimim dokunmustur.
Görüsmek üzere...  
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  öneri istiyorum Ege 22 5,344 12-01-2007, 04:05
Son Yorum: Mustafa-DANIS

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi