Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yunuslardan çok rahatsız
Cengiz bu öneriyi getiren cahiller yunus'ların insanlık için ne kadar özel bir yeri olduğunu kesinlikle bilmiyorlar. Hatta iddaa bile ederim onların yeşilin neden yeşil,denizin neden mavi ve neden taşmadığınıda bilmiyorlardır. İşimiz gerçekten çok zor
Bul
ALTAYLI yazdı:Cengiz bu öneriyi getiren cahiller yunus'ların insanlık için ne kadar özel bir yeri olduğunu kesinlikle bilmiyorlar. Hatta iddaa bile ederim onların yeşilin neden yeşil,denizin neden mavi ve neden taşmadığınıda bilmiyorlardır. İşimiz gerçekten çok zor

işimiz zorki ne zor ama bunun ana sebeplerinden bir tanesi eğitim seviyesinin yetersizliğinden oluyo bence balıkcılığa başlamadan önce geniş kapsamlı su ürünleri hakkında eğitim verilmesi ona istinadende sertifika verilip konturol altına alınması şart..şimdi bir çok kişi dicekki sertifika veriliyo eyvallah veriliyoda neye istinaden veriliyo gidiyosun köy işlerine basıyosun parayı alıyosun ne bir sınav var ne bir eğitim..
Bul
arkadaşlar olaya biraz objektif bakalım. zirai ilaçlar olmasa topraktaki zararlılarla mücadele edilmese yediğimiz ekmeğin unu nu nerede üreteceğiz.sbüyüyünce sebzeler ekinler büyüyünce karkalardan korumıyalım mı. yaksa kilerlere depolara önlem almayıp farelerle mücadele etmiyelimmi. yaban domuzlarından mısırlarımızı korumıyalımmı. artık dünyamızda bilimsel teknikler ilerledi.deenizlerdede. bu teknikler kullanılarak. dengeler bozulmadan ve işin boyutu katliama dönüşmeden. denizlerdeki üreme ve büyüme sahalarını teknoloji kullanılarak koruma altına almak mümkün. tabi bu işi bilipte başına gelen kişiler in canı isterse . bizim yapmamız gereken bu kişi ve kurumlara baskı yaparak harekete geçirmektir.
Bul
Özellikle karadenizli balıkçılar,ki marmaradakiler de onlardan aşağı kalmaz; başta yunus katliamı olmak üzere denizlerdeki tüm canlı hayatı yok ettiler. bu insanlara acımak,ekmek paralarıdır demek pek te mantıklı gelmiyor bana. Acil ve sert önlemlerle artık denizlerde ki başıboşluğa bir son verilmelidir. herkes her istediği kadar av yapamamlı,bu işin bir kotası olmalıdır. Doğal dengeyi bozan yunuslar deil,aç gözlü balık avcılarıdır.
Bul
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=4367

bu konuyu bir daha okursanız balıkçıların yunuslara neler yaptığını anlarsınız
yunuslar gerçekten korumaya muhtaçlar
onları korumalıyız
Bul
Önce insan insan insan bütün müsibetlerin baş sorumlusu tekneyle bitecekmi bu iş söyle bir sahillere bakın birde 30 yıl öncesine gidin bakir sahil kaldımı marmarada egede akdenizde hadi diğer denizler birazdaha şanslı ama marmara tam bir yıkım bitti bitti dahası yok deniz pisliğini atamaz oldu yunus balık yiyor ya katil yosunun kaç binlerce yumurtayı yok ettiğini bir düşünün tırıvırı yanında çok çok masum kalıyor ya lağamlar ataköy zeytinburnu rumeli fenerinde bile lağam bırakılıyor offf yaa offf 30 yaşındaydım kemer sıktım birşeyler olur diye ümit ettim simdi 40 yaşındayım daha beter oldu ee ne kaldı geriye yokkk yaa ben göremeyeceğim insanlık adına yapılan iyileştirmeleri çoluğum çocuğum mu onlarada üzülüyorum onlar daha beterini görecek
İnsanoğlu ders alıp kendine çeki düzen verecek yapıda olsaydı ALLAH bir çok PEYGAMBER göndermezdi yokkk yokkk benim hiiiçmi hiiiç ümidim yok
Bul
harun kardeş bir ümit her zaman vardır. bak teknolijiyi kullanıp bütün bu konuları ayrıntılarıyla işliyoruz. mutlaka birileri bunları okuyup yorumluyor ve birtakım sonuçlara varıyor.ilgi alanları dışında bile olsa duyarlılıkları artıyor. bu iş toplumsal bir iş toplum bilinci çoğaldıkça mutlaka bir ümit doğacaktır...
Bul
Ürkütücü bir düşünce bu. Yunusları katletmeyi düşünmek ne kadar acı. O hayvan ki, kur'anda adı geçer mübarek bir hayvandır bunu öldürmeyi tasavvur etmek bile günahtır bence. İnşallah böyle bir şeye kalkışmazlar. Öncelikle av dönemi yasaklarına uymayı denesinler ve balıkların kökünü kurutan avlanma yöntemlerini terk etsinler. Bunları yaptıktan sonra balık neslinin arttığını zaten görecekler. Bir parça akıl sahibi olsaydılar zararlı avlanma usüllerini zaten kullanmazlardı. GERİ ZEKALILAR...
Bul
Böyle bir düşünceye ve uygulamaya şiddetle karşı çıkıyorum.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi