Sabah 10 gibi kardeşimle birlikte kızılırmağa gittik.50 yaşında olan birader şimdiye kadar olta ile balık yakalamamış hiç te merak etmemişti.kızılırmak üzerinde bulunan sulama kanalının kapaklarını açmışlar suyu boşaltmışlar.Ara ara bazı yerlerde su birikintileri kalmış şöyle bir bakalım dedim.otların arasında kıpırdanmalar görünce dayanamadım girdim bir karış suda sizlerin ŞİRAZ bizlerin çay kefali dediğimiz balıklar.2-3 karış büyüklüğünde 3-4 m2 lik bir alanda sıkışıp kalmışlar.Yakaladıklarımı ırmağa atayım dedim acayip çamur var ulaşamadım.irilerinden 8 10 tane yakaladım .(https://www.facebook.com/photo.php?fbid=...614&type=3) derdimiz olta atmak ya yer değiştirdik.gölgelik bir yer ,yayın için biçilmiş kaftan denir ya hah işte tam o.sepetteki balıklar ölmeden suya sarkıttım.3 karış kadar gelen bir sazan yakaladım daha ilk olta atışında.onuda sepete koydum ve sepeti suya attım.aha oda ne sepetin bağlı olduğu ip koptu ve livar akıntılı ırmak suyunda kayboldu.o kadar balığa mı yanarsın giden livara mı?olta atmaya devam ettik ben solucan takıp olta attım kardeşim çekti yakalanan sazanları (ilk kez balık yakalayanın heyecanını bilirsiniz) nerdeyse cebine koyacaktı kaçmasınlar diye. (https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t...e=5839DBCC) akşama kadar az olan yemimiz bitene kadar orda oyalandık ve bir kızartımlık balıkla eve döndük.Nasipse gelir şam dan yemen den.nasipte yoksa ne gelir elden diye boşa söylememiş atalarım.nasipte olmayan balıkları yakarsan livarınla birlikte elinen alırlar böyle.
(Resimleri yükleyemediğim için Faceden link verdim Yardımcı olabilecek dostlara yardım çağrısı)
sen zaten bişi beceremiyon livarın ipini bile tutamamışsın giden zaten çok olur ustan biraderine aşı yapmışsın belli cebe balık koyacak kadar olmuşsa tmm aşıyı almış bidaki org getir yayın al bidakine rasgelsin
BABUÇ yazdı:Üzülme usta herkezin başına gelir livara sağlam ip bağlarsın yinede her şey güzel balık bahane bol şanslar.
yalova tatar yazdı:sen zaten bişi beceremiyon livarın ipini bile tutamamışsın giden zaten çok olur ustan biraderine aşı yapmışsın belli cebe balık koyacak kadar olmuşsa tmm aşıyı almış bidaki org getir yayın al bidakine rasgelsin
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Rastgele.