Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LRF (Light Rock Fishing) tekniği
son zamanlarda kullanılmaya başlanan LRF tekniği ile ilgili konu başlığı ekledim.
bu sistem tekneden yapılan jigging tekniğinin daha çok kıyı veya tekneden yatay olarak atılarak yapılan daha hafif şeklidir.
spin kamış ve küçük makinelarle küçük slikon tarzı veya ucunda minik kurşun bulunan slikonları at çek yaparak daha çok
büyük istavrit,eşkina,karagöz,ispendek,izmarit gibi balıklar tutulmaktadır.

birkaç video ekliyorum,konu hakkında bilgisi olanlar paylaşımda bulunursa güzel olur.
[YOUTUBE]fNQak1HdfKg[/YOUTUBE]
Bul
Zamanla deneme yanılma yöntemiyle ne kadar etkili bir av yöntemi olduğu görülecek...Teşekkürler NİHAT abicim paylaşımın için...
Bul
Silikon balık ve zokalı olarak turna ve tatlı su levreğinde devamlı kullanıyoruz.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
teknik güzelmiş.keşke bizim buralarda da öyle balıklar olsa.teşekkürler nihatcım.
Bul
takım güzel denemekte fayda var.nihat paylaşım için teşekkürler.Alkis
Bul
çok güzel bir teknik,sürpriz avlara açık,yakın zamanda bende denemeler yapacağım.burda mevcutta bu şekilde av yapan arkadaşlar var,güzel sonuçlar alıyorlar.malzemeler ve yer zaman ilişkisini aynı doğru üzerine denk getirilirse güzel sonuçlar alınacağı kanaatindeyim.nihat abi paylaşım için teşekkürler.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Bu yöntemle harika avlar gerçekleştiren bir çok tanıdığım var. Denemeyi çok istiyorum ancak istanbul'un yolu bile unutur oldum Snifsinf
Sazanları özledim...
Bul
Tatlı suda turna için atçek yönteminin deniz versiyonu ve yemler farklı
Balık yakalamakta zevkli bir yöntem
Nihat abicim teşekkürler paylaşım için
Bul
lrf için macerator isimli arkadaş bir bilgi verdi; biraz karıştırdım balıkçılıkta aradığım şeyin bu olduğunu düşünmeye başladım; lrf de kişi sürekli konsantre ve faal halde, yani sürece doğrudan dahil... bu en çok dinlenmesi gereken organ olan beyin için harika diye düşünüyorum...
tabi ben en acemi sınıftayım dolayısıyle bu söylediklerim internette konuyla ilgili izlediğim video ve okumalarımdan çıkardığım fikir; neticede henüz hiç lrf deneyimim yok...
fakat hafta başı gittim ve istoçta bir yerden danişarak bir lrf takımı yaptım...
iki parçalı 1-11 atarlı shimano 2,40 kamış (satan arkadaş 1,80 yerine sen bunu al acemisin filan dedi) üzerine shimano süratli ve mini bir makina verdi...
biraz slikon, jig filan ve falan...
doğrusu internetten anladığım kadarıyla bu stil (ismi gereği de olarak hafif kayalık balıkçılığı) spin tarzı avlanmanın daha minimize edilmiş biçimi...
avcıya daha fazla hareket imkanı sunmak (zira kayalık alanlar büyük ekipmanları nakletmek için zorlayıcı olabiliyor) daha sade bir lojistik ile süratli intikal kaabiliyeti vermek gibi pratik bir takım faydalar gözetilmiş...
ben şimdilik şöyle düşünüyorum:
spin balıkçılığı düzenli bir ordu tarzı ise, lrf gerillla savaşçısı; daha hafif lojistik daha serbest hareket kaabiliyeti ve yer gözetmeksizin hamle imkanı...
tabi neticeleri de örneklememe uygun olarak spinle oldukça büyük balıklar alınabilirken lrf nisbeten küçük neticeler veriyor...
tabi orjinal isminden mülhem kayalık balıkçılığı akla gelse de, her yerde uygulanabilir...
internette lrf nin japonyada doğmuş bir tarz olduğuna dair yazılar okudum... onu bilmem ancak en çok norveç, ingiltere finlandiya gibi anglo-sakson diyarında yaygın olduğunu gördüm... (yada en çok onlar video ve metin yüklüyorlarSmile)

şimdilik bu kadar... bilgiler teoriktir, ukalalık etmek istemem zira tek bir lrf atışım yok henüz...
oldukça paylaşırım... teşekkürler
ramazan işin özeti bulunduğun merada balık varsa attığın suni yem düzgün hareket ettiği sürece merak edip atlayacaktır.iş balık takıma atladığı zaman başlıyor.kalama vere vere çek kepçeye al.aslında bu kadar basit ama büyük bir balık geldimi heyecandan el ayak titremeye başlıyor Siyirdim
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi