Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
römork taktırmak
araç çeki demiri ve römork düşünenler için bilgiler.

1-aracınızın teknik uygunluk belgesi uygunmu diye kontrol edin,teknik uygunluk belgesi uygunluğunu arç içinde genelde ön kapıyı açınca yerde bulunan plakadan anlayabilirsiniz,oradaki kilo birimlerinin hepsi doluysa uygun demektir.yinede taktırmayı düşündüğünüzde çeki demiri takan yerden mutlaka uygun oldugunu teyit ettirin.
2-piyasada satılan 200-300 tl lik çeki demirlerine güvenmeyin,ce belgeli orjinal çeki demiri olmak zorunda.tse den geçmesi için belgeli çeki demiri olmalı.
3-ilk yapılacak iş uygun belgeli çeki demiri montajını yaptırıyorsunuz.araca göre çeki demirleri 700-1500 tl arası değişmektedir.
4-ikinci iş tseden proje çizdirmek onaylatmak.çeki demiri projesini tse den çizdirme işlemini genelde çeki demiri takan yerler ayarlıyorlar,kendinizde yapabilirsiniz ama hem aynı hemen hemen aynı parayı ödüyorsunuz hemde daha fazla uğraşmanız gerekiyor.
5-çeki demiri projesi,ce belgesi,faturasıyla birlikte muayeneden randevu alıp genel muayene gibi ödemesini yapıp muayeneye giriyorsunuz.muayene tarihine denk gelirse hem muayene hemde çeki demiri işi aynı ücretle hallolmuş oluyor.
6-muayeneden sonra trafik şubeden randevu alıp evrakları veriyorsunuz ve ruhsata işlenmiş oluyor.
araç ruhsatına işlendiği anda aracınızla herhengibir ehliyetle 750 kg toplam ağırlığı olan (tekne+römork+malzemeler) bir römorku kullanabiliyorsunuz.polisler ağırlığı çok kolay tespit edebiliyorlar,lastiklerin altına koydukları bir aletle ağırlık tespiti yapılabiliyor.
7-römorkun dingili çok önemli,dingil yüksek ağırlıklar için üretilmiş olmalı ki yollarda sıkıntı yaşanmasın.
8-römorkun arkasına araç plakasını yaptırtıp takıyorsunuz.
işlemler karışık ve zor gibi görünsede aslında kolay olarak yürüyor.
Bul
Senin çeki demiri işi bitti sanırım Nihat abi. Hayırlı olsun kazasız belasız... Gulumse
Bul
bitti sayılır fatih,
çeki demiri takıldı,tse den evraklar alındı,pazartesi günü silivriden randevu aldım (silivriden aldımki oradan ereğliye kaçıp 1-2 saat kıyıdan atçek deneyeceğim daha önce levrek tuttuğum yerden Smile)muayeneye girip sonrada trafikten ruhsatı alacağım inşallah.sağolasın.
Bul
LeVrEkCi yazdı:bitti sayılır fatih,
çeki demiri takıldı,tse den evraklar alındı,pazartesi günü silivriden randevu aldım (silivriden aldımki oradan ereğliye kaçıp 1-2 saat kıyıdan atçek deneyeceğim daha önce levrek tuttuğum yerden Smile)muayeneye girip sonrada trafikten ruhsatı alacağım inşallah.sağolasın.

Ford'taki sorun çözüldüyse abi gerisi gelir nasıl olsa. Walla iyiymiş abi aynı güne hem balık hemde muayene sığdırıyorsun Alkis
Bul
Hayırlı olsun amcaoğlu. Güzel günlerde kullanman dileğiyle.
Bul
mamuli yazdı:Ford'taki sorun çözüldüyse abi gerisi gelir nasıl olsa. Walla iyiymiş abi aynı güne hem balık hemde muayene sığdırıyorsun Alkis

ford yeni araba verdi mecburen fatih,sorunu bu şekilde çözdüler Gulumse
Bul
murki yazdı:Hayırlı olsun amcaoğlu. Güzel günlerde kullanman dileğiyle.

eyvallah amcaoğlu saolasın.
Bul
hayırlı olsun nihatcım.güzel günlerde kullan kardeşim..
Bul
Hayırlı olsun NİHAT abicim güzel günlerde kullan yazdıgın bütün maddeleri bende harfiyen uyguladım sadece biri hariç bölge bölge farklılık göster,yormu acaba plaka çıkarttırıp römörka takmadım daha dogrusu tekne römörkuna yük taşımak için kullananlarda bu uygulamayı gördüm şahit oldum ama tekne bot vb kullananlarda hiç şahit olmadım bundan dolayıda ceza yiyene şahit olmadımSeerf
Bul
murat teknenin arkasında plaka olmasada plaka numaraları yazılı herhangi birşey olur deniliyor ama ben ruhsata işletmeye gittiğimde tam olarak ögreneceğim bunu.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi