Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arkadaşların taze yemine karşı benim bayat yemlerim..
Herkeze selam...
Geçe hafta hava soğuk olduğu için hafta içi balık tutmaya gidememiştim hava raporuna baktığımda cumartesi havanın iyi olduğunu gördüm ve gitmeye karar verdim niyetim yemli çinekop avı idi cuma akşamı işten eve geldim çantamı bırakıp balıkçıdan istavrit almaya gittim yemlik ama malesef piyasada istavrit kıtlığı var sanki mahallede 4 tane balıkçı dolaştım ama hiç birinde istavrit yok planlarım suya düşmek üzereydiki inanın yaklaşık 1 ay öce bilen bilir tarabya ya gelmeden alman konsolosluğu var oradan 2 kiloya yakın istavrit tutmuştum aksi gibi aslında yapmamam lazım ama yaptık bir kere istavritleri ayıklayıp bir güzlede tatlı suyla yıkayıp buzluğa atmıştım birden aklıma onlar geldi hemen eve gidip balıkları buzluktan çıkardım ve çözülmelerini bekledim balıklar çözüldükten sonra onları flota olarak kesip aralarına gazete kağıdı ve hafifte tuzlayarak tekrar dolaba attım ancak balıkları görseniz dersiniz bunlara çinekop falan gelmez balıklar adeta kendinden geçmiş neyse pek umutlu olmayarak cumartesi saat 04.00 gibi kalendere vardım takımı hazırlayıp ya nasip deyip oltayı denize saldım aman ALLAHIM daha takımı yatırır yatırmaz küt diye bir şey hemen tasmalayıp çekmeye başladım baktım sarı kanat tamam dedim serdal yırttın yemler iş yapacak galiba ondan sonra yaklaşık 2 saatir hiç birşey yok ama bende dğil hiç kimsede yok vallahi saat 08.00 gibi balık bir başladı inanın at çek yapıyorum ben 5 dk da 2 tane alıyorsam yanımdaki arkadaşlar belki 1 tane alıyor bana yemlerimi sordular valla dedim yemlerim durumu bu yukarıda anlattığım gibi onlarada anlattım biz dediler yemlikleri taze aldık ama senin maşllahın var bayat yemlerle at çek yapıyorsun kısmet dedim vallahi akşama kadar 32 tane çinekop sarıkanat karışık aldım bu yemlere rağmen zannediyorum balık yem bulamadığı için ne bulursa ona atlıyor durum bundan ibaret herkeze saygı ve sevgilerimle...
Bul
Serdal bey bereketli olsun
inşallah 15 mesaja ulaşınca resimleride atarsınız balıklara doyarız
Bul
serdal yemliyle uğraşmayıp çapariyle avlansan sanırım daha iyi balık alabilirdin.sonuçta balıkları almışsın ya boşver Gulumse bereketli olsun.rastgele.Alkis
Bul
yasin bey selamlar inşallah resimleri atacağım gereksiz mesaj atıpta meşgul etmek istemiyorum ama resimler arşivimde...
Bul
nihat abi cumartesi çapari çok yapmadı yemli daha iyi yaptı balık bu arada dün (pazar günü) çocukları dolaşmaya götürdüm kalendere arkadaşlara baktım çok balık alan yok hava biraz bozuktu yağmur yağıyordu balıkta yapmamış ben saat 15.00 sahildeydim sabahtan beri alan o da yemli 5 tane 4 tane almışlar...
Bul
eline sağlık serdalcım.balık aç olunca her şeye saldırır.şansın daim olsun afiyetle.
Bul
Serdal bayağı balık tutmuşsun.
balık tutmanın altın kurallarından iki tanesi,
kural 1:avlakta balık olucak
kural 2:balık yemlenicek.
ellerine sağlık.afiyetler olsun.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
AlkisAlkisTebrikler Serdal kardeş.Bazen balık aynı yemden bıkıyor değişik tadlar arıyor galiba.Kısa bir anı anlatayım.Zonguldak a görev icabı 3 günlüğüne gitmiştim.istavrit ve yemlik balık bulamadığım için kasaptan et yağı aldım.küçük parçalar halinde oltama takıp attım.Çarpan dedikleri bir tür balık yakaladım hemde söylediklerine göre iyi boylarda.yanımdaki arkadaşlar yem olarak ne taktığımı sorduklarında gösterdim."yok artık ,imkansız" dediler ama aynı yemle 2. ve 3. balık yakalanınca "biz boşuna uğraşıyormuşuz değişik yem kullanmak iyi oluyormuş" demekten geri kalmadılar.2. gün de aynı usulle 4 balık daha yakalamıştım.diyeceğim balıkta ayrı tatlar denemekten kaçınmıyor.İzmir de de ekmek içi ile kimine göre kaba lidaki kimine göre de çipura yakalamıştım.

Rastgele.
Bul
serdar eline sağlık bereketli av olmuşAlkis76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  taze levrek.. bucalı 42 5,887 19-09-2011, 23:31
Son Yorum: merttekol
  taze bunlar.... kaya 25 3,805 21-04-2008, 21:43
Son Yorum: H.A.R.U.N

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi