Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ördeklerin 15 yıllık yolculuğu
Binlerce plastik oyuncak ördeğin 15 yıl önce, fırtına nedeniyle bir gemiden Pasifik Okyanusu’na dökülmeleriyle başlayan yolculuğu devam ediyor.

Ördeklerin bir kısmı, dünyanın yarısını dolaştıktan sonra İngiltere’ye yaklaştı.

AMERİKA’da bir oyuncak şirketine gönderilmek üzere 1992 yılında Çin’de gemiye yüklenen binlerce ördek, Pasifik Okyanusu’nda fırtına nedeniyle denize döküldü ve büyük akıntılara kapılarak ilginç yolculuklarına başladı. Emekli olduktan sonra çalışmalarını bu ördekleri izlemeye ayıran Amerikalı oşinograf (okyanusbilimci) Curtis Ebbesmeyer, Pasifik’te 1992’den bu yana 27 bin kilometre yol kateden 29 bin oyuncak ördeğin bu yaz İngiltere sahillerine varacakları öngörüsünde bulundu.

1992 yılında meydana gelen bu sürpriz kaza yüzünden belki binlerce çocuk, oyuncak ördeğinden mahrum oldu, ancak ördekler bilime büyük katkıda bulundu. Curtis Ebbesmeyer gibi bilim adamları, oyuncak ördekler sayesinde okyanusun büyük akıntılarının ayrıntılı haritalarını çıkarttı. Ördekler önce Kuzey Pasifik turu yaptı, sonra Alaska kıyılarına vurdu. Buradan tüm Kanada ve ABD kıyılarını dolaştı.

Ebbesmeyer, birçok kimsenin imkansız demesine rağmen ördeklerin Kuzey Buz Denizi’ni geçeceğini tahmin etmişti. Ördekler 2001 yılında Titanik’in battığı bölgede de gözlendi.

hürriyet
Bul
plastik ördek bekleyen çocuklar şimdi anne baba olmuşlardır,belki onların çocuklarına nasip olurBobo
Bul
Şimdi o ördekleri düşünüyorum. Hepsi katran ve yosun bağlamıştır. Bir de bunlar beraberliklerini bozmamışlar galiba. Hep beraber geziyorlar. Smile O emekli bilim adamının yerinde olup onları izlemek isterdim. Güzel paylaşım.
Bul
Güzel paylaşım.Ben merak ettim şimdi nasıl olduda 15 yıl boyunca suda o oyuncak ördekler zarar görmeden su yüzeyinde durabilmiş.Hayret edici bir olay.Paylaşım için teşekkürler.Saygılar.
Bul
valla çok ilgimi çekti..zavallı oyuncaklar..nelerle karşılaşmışlardır o kadar yıl,köpek balıklarının saldırısına kesin maruz kalmışlardır..paylaşım için teşekkürler..[/i]
Bul
15 yıl be abi dile kolay... nasıl bir mantık yürüteceğimi bilmiyorum inanın.... Smile :=???
Bul
Ördek işte plastikte olsa yoluna devam ediyor. İlgi çekici ama kaza olmasa o bilim adamları bunu düşünemedimi Teşekkürler said
Bul
Çok ilginç neler oluyor onbeşyıl dünyayı dolaş
bu arada plastik gerçekten doğa koşullarında
kolay kolay yok olmuyor çevremizi korumak için
daha dikkatli olmak lazım kirletmeyelim dünyamızı.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  9 bin yıllık olta takımı bulunmuş AmatörBalıkcı19 10 2,108 06-06-2012, 21:58
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  3 Bin 300 Yıllık AFALA 8 1,758 22-05-2007, 12:43
Son Yorum: LeVrEkCi
  Şili'de140 Yıllık Denizaltı Enkazı AFALA 6 1,809 28-04-2007, 02:19
Son Yorum: eşref sürek
  Bin gün bin gece deniz yolculuğu AFALA 12 2,801 24-04-2007, 10:58
Son Yorum: harslan1978
  80 milyon yıllık köpekbalığı harslan1978 8 2,635 26-01-2007, 23:15