Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tatlısuda deniz kefali
Merhaba arkadaşlar.
Tatile 3 senedir gittiğimiz aynı yere gittik yine.Keşan Erikli.
Zıpkınla ve oltayla istediğimiz balıkları bulamadık.
Mecidiyede italyan koyu diye bir yer var.iki tepenin arasında yaklaşık 300 metrelik kumsal bir kıyı şeridi var.Ara sıra denize girmeye oraya gideriz her tatil,suyu akvaryum gibidir.
Neyse bu italyan koyunun hemen 30-40 metre kadar gerisinde sazlarla kaplı bir gölcük var,kaynağı 5 km yukarıdaki mecidiye göleti.Yani göletten gelen suyun denizle birleşim noktasında oluşmuş bir gölcük,ancak denizle direk bağlantısı yok,yani denize direk değil de,kumun altından boşalıyor.
Geçen sene birisi iri boy bir israil sazanı yakalamıştı fresh mısırla.sazan da var içeride.geçen sene solucan takıp atmıştım ve tatlısu kaplumbağası yakalamıştım.O kadar çok kaplumbağa var ki suda inanılmaz.
Neyse,bir seferinde yanıma getirmiş olduğum şamandralı oltama simit içinden yapmış olduğum hamurdan takıp oltamı attım,istediğim yere düşmediği için suya girip attım.
İlk balığıma inanamamıştım çünkü çıkan has kefaldi,mavimsi bir rengi vardı,çok diri ve mücadeleciydi.7 adet 250-300 gr arası kefalle günü sonlandırdım.Akşama balıkları temizleyip tavasını yaptık.Tatlısuda olmalarına rağmen tuzlusu kefali kadar lezzetliydiler.
İkinci bir sefer yine aynı gölette avlandım,bu sefer de 8 adet yakaldım.Bu sayı çok daha fazla olabilirdi zira tatlısu kaplumbağalarından da en az balıklar adedinde yakalandı oltaya.Her birini zarar vermeden iğneden kurtardım ama bıkkınlık verdiler en sonunda.Hatta ben sudayken bacaklarımdan ısırık almak isteyenler dahi vardı Smile
Bu balıklar eğer tatlısu kefali olsaydı çabucak ölürler ve kılçıktan da yenmezdi ancak bu has deniz kefali o kadar dirayetli kumda yaptığımız gölette defalarca suları bitmesine rağmen son ana kadar canlı kaldılar.
Bu balıkların kışın göl suyu ve deniz suyunun birleşmesi ile buraya akın ettiğini ve buraya adapte olup çoğaldıklarını varsayıyorum,başka bir açıklaması yok.
Eğer sizin de yolunuz buraya düşerse ekmekten başka yem kullanmayın ve kaplumbağalara dikkat Smile

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
tatlı suda deniz kefali Gulumse iyiymiş Gulumse
Bul
çok iyiya tatlı suda deniz kefali aynen varsaydıgın gibi bir durumdur, benzer bir durum kırklareli iğneadada başıma geldi gölün içinden deniz kefalleri yakalamıştık sonra ögrendikki kışın göl patlıyor denizle birleşiyormuş bu sırada kefaller yemlenmek için göle giriyormuş, nede zevkli olmuştur kefal yakalamak ama çok inatçı olur iyi bilirim birde şu kaplumbagalar çok tehlikeli gerçekten birde sudan çıktıklarında kancayı kurtarmak isterken çok kötü kokuyorlar seninkilerdee kokuyormuydu? benim yakaladıklarım kokuyorduda Sad
İlahi Azrail Sen Adamı Öldürürsün...
Bul
eline sağlık rıfatcım.o su tamamen tatlı değildir.kefaller bazen yapıyor böyle şeyler.muğla akyakada da bir yer var içi kefal kaynıyor.afiyetle kardeşim.teşekkürler....
Bul
Avcı Altan yazdı:çok iyiya tatlı suda deniz kefali aynen varsaydıgın gibi bir durumdur, benzer bir durum kırklareli iğneadada başıma geldi gölün içinden deniz kefalleri yakalamıştık sonra ögrendikki kışın göl patlıyor denizle birleşiyormuş bu sırada kefaller yemlenmek için göle giriyormuş, nede zevkli olmuştur kefal yakalamak ama çok inatçı olur iyi bilirim birde şu kaplumbagalar çok tehlikeli gerçekten birde sudan çıktıklarında kancayı kurtarmak isterken çok kötü kokuyorlar seninkilerdee kokuyormuydu? benim yakaladıklarım kokuyorduda Sad

aynen tatlısu kaplumbağası kendini tehlikede hissettiği zaman iğrenç bir koku bırakır Sad
ama ağzında iğne bırakmadım hiçbirinin.
fotolardan birinde oltanın ucunda kaplumbağa varken çektim.
Bul
yycolak yazdı:eline sağlık rıfatcım.o su tamamen tatlı değildir.kefaller bazen yapıyor böyle şeyler.muğla akyakada da bir yer var içi kefal kaynıyor.afiyetle kardeşim.teşekkürler....

valla suyun tadına bakmadım yalçın abi ama haklı olabilirsin,belki biraz tuzluluk olabilir..
Bul
aynen bunlar oraya adepte olmuşlar helalin var rıfat
Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Çok güzel keyif yapmışsın Rıfat abi tebrikler AlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul
Tebrikler rıfat
Bul