Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yaprak Yem Dönme Sorunu
Merhabalar tecrübelerinize dayanarak ufak bir soru sormak istedim. İstavritten yaprak yem çıkarıyorum. 1 yada 2 numara iğneye güzelce takıyorum. Tekne ile hareket halinde ya sürüklenerek yada rölantide dolaşırken ara sıra oltayı kontrol ediyorum ve yaprak yem sürekli kendi ekseninde döndüğünden dolayı kösteği kullanılamaz hale getiriyor. Acaba nerede yanlış yapıyor olabilirim. Hi
Bul
mamuli yazdı:Merhabalar tecrübelerinize dayanarak ufak bir soru sormak istedim. İstavritten yaprak yem çıkarıyorum. 1 yada 2 numara iğneye güzelce takıyorum. Tekne ile hareket halinde ya sürüklenerek yada rölantide dolaşırken ara sıra oltayı kontrol ediyorum ve yaprak yem sürekli kendi ekseninde döndüğünden dolayı kösteği kullanılamaz hale getiriyor. Acaba nerede yanlış yapıyor olabilirim. Hi

kullandığınız takım nasıl bir takım ki dönüyor. yada tekne hızlı akıyor.

Bu takımla amaç kırlangıç sanırım. Bence mavrukalı takım +1 kösteğe dönerseniz tüm sorunlarınız çözülür. ama illa dip takımı olarak kullanacam derseniz kösteklerin bedenle birleşim yerlerini 3 lü fırdöndüler kullanarak bağlayın. yemin ve takımın bozulma oranı düşecektir.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
nihatkr yazdı:kullandığınız takım nasıl bir takım ki dönüyor. yada tekne hızlı akıyor.

Bu takımla amaç kırlangıç sanırım. Bence mavrukalı takım +1 kösteğe dönerseniz tüm sorunlarınız çözülür. ama illa dip takımı olarak kullanacam derseniz kösteklerin bedenle birleşim yerlerini 3 lü fırdöndüler kullanarak bağlayın. yemin ve takımın bozulma oranı düşecektir.

Nihat abi aslında hedeflediğim bir balık yok. En altta kurşun 35-40 cm mesafe ile bedene doğru iğneleri diziyorum 3-4 adet. Tabi akıntı olduğu için sürükleniyorum. At çek at çek sonra köstekler bedene dolanmış şekilde geliyor. Ayrıca dönen yemin avcılığı azalıyor sanırım. Çözemedim işi.
Bul
mamuli yazdı:Nihat abi aslında hedeflediğim bir balık yok. En altta kurşun 35-40 cm mesafe ile bedene doğru iğneleri diziyorum 3-4 adet. Tabi akıntı olduğu için sürükleniyorum. At çek at çek sonra köstekler bedene dolanmış şekilde geliyor. Ayrıca dönen yemin avcılığı azalıyor sanırım. Çözemedim işi.

Bende avı anlamadım işin doğrusu. Hedefsiz balık avı olur mu ki. O zaman ağır kurşun dibe indir 10-15 cm kaldır bırak akıntıyla tekne gitsin. dipten balık varsa alır.

biz dip balıklarında takım bozulmasın diye 3 lü fırdöndü kullanırız özellikle mezgit avında. balık yukarı gelirken döndüğü için takım bozulur. uçlu fırdondulu takımı bozamaz.

Bence sen hedef balrleyip ona göre takım hazırlamalısın. Şimdi mesela istavrit fleto ve senin dediğin şekle balık alman bu mevsimde çok zor (kırlangıç ve camgöz hariç) yemleride ona göre seçip veya kesip takmalısın.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
nihatkr yazdı:Bende avı anlamadım işin doğrusu. Hedefsiz balık avı olur mu ki. O zaman ağır kurşun dibe indir 10-15 cm kaldır bırak akıntıyla tekne gitsin. dipten balık varsa alır.

biz dip balıklarında takım bozulmasın diye 3 lü fırdöndü kullanırız özellikle mezgit avında. balık yukarı gelirken döndüğü için takım bozulur. uçlu fırdondulu takımı bozamaz.

Bence sen hedef balrleyip ona göre takım hazırlamalısın. Şimdi mesela istavrit fleto ve senin dediğin şekle balık alman bu mevsimde çok zor (kırlangıç ve camgöz hariç) yemleride ona göre seçip veya kesip takmalısın.

Evet dediğiniz gibi mezgit geliyor ara ara da iri istavrit atlıyor. 10-12 seferden sonra takım pertte ayrılıyor maalesef Smile Aslında hedef yok izmarit olur karagöz olur kırlangıç olur bu tarz balıklar yani istavrit hariçi her şey olabilir Smile) Dediğiniz gibi ya 3 lü fırdöndü ile denemek lazım. Benim endişem acaba yemi mi yanlış takıyorum da takım ondan dönüyor böyle diye.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi