25-06-2014, 18:19
MALZEMELER
Kırmızı acı biber 40 kg
Zeytinyağ 3.5 lt
Sarımsak 3 kg
Tuz 750 gr
Feslegen 35 bağ
HAZIRLANIŞI
Kırmızı biberleri bir robot yardımıyla inceltiyoruz bir tencereye alıyoruz
sırayla sarımsak feslegen robottan geçirilip aynı tencereye boşaltıyoruz en son zeytinyağ ve tuzunu da verdikten sonra tencerenin altını yakıyoruz 90 derece sıcaklıgı buluncaya kadar kaynatıyoruz dibi tutmaması için sık sık karıştırıyoruz daha sonra kavanozlara boşaltıyoruz agzını sıkı bir şekilde kapatıyoruz...
Yaptıgımız acısosu uzun süre kullanacaksak bir tencereye su doldurup kaynatıyoruz kaynattıgımız suya kavanozları bırakıp 20 dakika kaynatıp tencereden çıkarıp ters çevirerek sogumaya bırakıyoruz soguduktan sonra kullanıma hazır...
NOT:Miktarı daha az yapacaksak 2.3.4 bölerek yapabiliriz
Kırmızı acı biber 40 kg
Zeytinyağ 3.5 lt
Sarımsak 3 kg
Tuz 750 gr
Feslegen 35 bağ
HAZIRLANIŞI
Kırmızı biberleri bir robot yardımıyla inceltiyoruz bir tencereye alıyoruz
sırayla sarımsak feslegen robottan geçirilip aynı tencereye boşaltıyoruz en son zeytinyağ ve tuzunu da verdikten sonra tencerenin altını yakıyoruz 90 derece sıcaklıgı buluncaya kadar kaynatıyoruz dibi tutmaması için sık sık karıştırıyoruz daha sonra kavanozlara boşaltıyoruz agzını sıkı bir şekilde kapatıyoruz...
Yaptıgımız acısosu uzun süre kullanacaksak bir tencereye su doldurup kaynatıyoruz kaynattıgımız suya kavanozları bırakıp 20 dakika kaynatıp tencereden çıkarıp ters çevirerek sogumaya bırakıyoruz soguduktan sonra kullanıma hazır...
NOT:Miktarı daha az yapacaksak 2.3.4 bölerek yapabiliriz