Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YEŞİLKÖY'ün İskorpitleri.
ibrahim abi sonunda çorbayı yapmaya karar verdiniz.yalnız ilk resimdeki balık sol gözünü kırpmış olmalı.sollama yapacak heral sinyal veriyor.hadi bakayım.bugün haberlerinizi bekliyoruz.istanbulla cumartesi günü bir akrabamla görüştüm.çocuk sıcaktan telef olmuş.kendisi sarıyerde yunus.motosiklette bittik abi diyor.pazar günkü sıcak nasıldı onuda sizlerden alalım.
Bul
abi sen bu işten anlıyorsun sen bana yaz malzemeyi ben alıyım beraber yapalım reisin tarifi aldım ama o ayar vermiyor biraz tuz biraz domates falan diyor yaww kaçtane diyorum kafana göre diyor o yüzden riske girmeyelim ben malzemeyi alıcam beraber yaparız bişeyler bu arada akşam jeton düştü yaww dedim menbanın yerindeyiz git su al içeriz dedim gittim aldım bi 70 lik şeker gibi su Bobo
Bul
Bu sıcakta su içmek ha zaten yaptığımız başka birşey kalmadı cumadan beri. çamlar altinda bakalım ne olacak halimiz. yılın icraatının ne olduğunuda buldum tekneye marin buzdolabı koymakmış. sular buzlu çıkıyor dışarı adeta. çorba basit be kardeşim. düşünmeye değmez
6-7 balıktan yaklaşık 6 kişilik çorba çıkar,
iyice ayıklanan balıklar güzelce haşlanacak,
balık suyunua 4 e bolunmuş 1 sıvan atıcaz,
1 çaybardağı kadar pirinç atıcaz tuz koyacağız içine pirinçler pişmeye başladığı anda
halayıp ayıklanan balıklar ilave edilecek 45 dakıka kadar pişirilir indirilirken,
1 limonun suyuna 1 yumurta akıyla birlikte yavaş yavaş ilave edecez (Terbıyesız olmasın)
2 adet defne yaprağı yanına 1 fesleğen koyabılırız. isteğe göre de renk açısından baharat ve kırmızı pul biber işte bu kadar.

gelecek kişi adedine gore bu 6 kişilik çorba ideal olçu hep iki katına ulaşırsak işimiz tamamdır.
tamam ali ben malzemeyi fazla fazla alıcam yalnız şoförsüzüm kardeş bu sıcakta evden çıkmam dedi ustayı aradım işim var dedi yani anlıyacan 2 çınçın soguk su yeterli ufaktan ufaktan sulanırız
Bul
SerenaY66 yazdı:ibrahim abi sonunda çorbayı yapmaya karar verdiniz.yalnız ilk resimdeki balık sol gözünü kırpmış olmalı.sollama yapacak heral sinyal veriyor.hadi bakayım.bugün haberlerinizi bekliyoruz.istanbulla cumartesi günü bir akrabamla görüştüm.çocuk sıcaktan telef olmuş.kendisi sarıyerde yunus.motosiklette bittik abi diyor.pazar günkü sıcak nasıldı onuda sizlerden alalım.

yanıyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuz.!
Bul
RaPaLaCı yazdı:
SerenaY66 yazdı:ibrahim abi sonunda çorbayı yapmaya karar verdiniz.yalnız ilk resimdeki balık sol gözünü kırpmış olmalı.sollama yapacak heral sinyal veriyor.hadi bakayım.bugün haberlerinizi bekliyoruz.istanbulla cumartesi günü bir akrabamla görüştüm.çocuk sıcaktan telef olmuş.kendisi sarıyerde yunus.motosiklette bittik abi diyor.pazar günkü sıcak nasıldı onuda sizlerden alalım.

yanıyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuz.!
ilker bende sarıyerdeyim ve bugün dahada bitik bende klima var sorun yok ama sokak bom boş kimse çıkmıyor sokaga sokaga çıkanlarda direk benim dükkanın önünde kilyos minübüsleri var oraya gelip direk denize
Bul
haydi bakalım,iskorpitçileeeeeeeeeeeeeeeeeer ! Çorba tenceresi hazır,hemde ne tencere.Kazan kazan...BoboBoboBobo
Bul
abi korkutma bizleri güzel iskorpitlerrasgele
Bul
güzel resim olmuş abi
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  15 mayıs yeşilköy rusan 25 3,787 18-05-2011, 22:22
Son Yorum: ozoca51
  YEŞİLKÖY'ün İskorpitleri ne oldu ? RaPaLaCı 27 4,384 02-07-2007, 20:49
Son Yorum: ekmekçi

Hızlı Menü: