öncelikle arkadaşlar herkese selam ve saygılar.burada bir rapor yazmakda kısmet oldu artık . dün çok güzel kefal yapıyor dedikleri yere oglum la beraber saat 12 gibi gidip aldıgımız 5 ekmegin 4 nü kefallere ziyafet çektirip yakaladıgımız 11 kücük kefalı iade edip babaları bekledik kıbrıs sarma ve arkası şeffaf toplu 5 igneli kefal takımı (bir abide görmüşdüm) hepsini denedik saat 4 gibi artık sinirden topladık tası taragı evin yolunu tuttuk. abi abartısız 4. 5 mt önümüzde bir kefaller atlıyor suyun üstünden akıllara zarar kocaman heralde yaklaşık 1kğ lık balıklar falan sanki bize nisbet yapıp dalga geçiyorlarbir türlü oltaya gelmediler neyse kefal maceramız hüsranla bitti. sonra akşam üstü 6 gibi sahile tekrar indik bu sefer tavuk gögsü ve karides ile denemelerimde gelen 2 balıgım enterasan bu balıkları tanıyamadıgım için alıkoyma limitlerini bilmedigimden inşallah kayda degerdir. daha sonra balon balıklarının istilasına ugradık 4 takım gidince bizde evin yolunu tuttuk patrondan fırça yemeyelim diye herkese selam ve saygılar.
renkli olan balıklar hanoz-veya hani balığıdır,tavası lezzetli balıktır,diğerini tirsiye benzettim.
büyük boy kefalleri genelde çarpma ile tutarlar diye biliyorum.rastgele.
Alt gagası mı uzun üst gagası mı yakın bir resim olsaydı daha net birşey dene bilirdi.Antalya kıyılarında zarganaya benzetilen ve ibilik balığı olabilir.
DeLi_KuRT yazdı:Alt gagası mı uzun üst gagası mı yakın bir resim olsaydı daha net birşey dene bilirdi.Antalya kıyılarında zarganaya benzetilen ve ibilik balığı olabilir.
Araştırdım ; Latince adı '' Hemiramfus Far '' olup bölgesel adları '' İbikli Balık'' veya ''Çomak Balığı'' olan ve Akdeniz bölgesinde rastlanan bir tür.Zarganaya benzetilir,lezzetlidir. İlk fotodakiler arkadaşların belirtiği gibi hanos veya hani balığıdır. [COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Cyan"]Foto ''resimsitesi.com'' dan alınmıştır..[/COLOR][/COLOR]