Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
boğulan gördüğünüzde...
arkadaşlar sakın hemen müdahale etmeyin.önce su yutmasını ve baygınlık geçirmesini bekleyin sonra yaklaşın.tutun karaya çıkarın sırtından kavrayarak.kıyıda yan çevirin ciğerlerindeki suyu akıtın.duruma göre nefes almıyorsa suni teneffüs,nabzı atmıyorsa kalp masajı yapın.kalp atarken kalp masajı yapmak da kalbi durdurur unutmayın.kişi kendine gelse bile bir sağlık kuruluşuna götürün.şayet ilkyardım konusunda gerekli ve yeterli bilginiz yoksa bilen birilerinden yardım isteyin,müdahale etmeyin.şayet çırpınan birini kurtarmaya kalkarsanız unutmayın ki ne kadar da profesyonel yüzücü de olsanız hayatınız tehlikede demektir...herkese sağlıklı ve kazasız belasız günler dilerim...
Bul
bilgiler ve uyarılar için teşekkürler
Bul
rıfat teşekkürler.inşallah o duruma düşmeyiz.
Bul
Boğulmakta olan biri panik halindedir ;ne kadar iyi yüzme bilsenizde sizide boğar. Boğulan kişi en rahat boynunuza sarılarak suyun üstünde kalacağını bilir. Direk boynunuza sarılır. O anda kurtulmak için sizi düşünmez. Önce kurtaranı boğar. Sonra kendi boğulur. Şaka gibi ama gerçek. Şiddetli bir tokatla adamı sakinleştirip. İki bileğinden çekerek kıyıya yanaştırın.
Bul
arkadaşlar bu konuyu görünce bende bilgi vermek istiyorum.
özel kurslar sayesinde ilkyardım görevlisi olabilirsiniz.
size burda ilk yardım esnasında ne gibi şeyler yapmanız gerektiği , kalp ve suni masaj yöntemleri vb.vb. şeyler en ince ayrıntısına kadar uygulamalı olarak anlatılıyor.
fiyatı çok da yüksek değil.
bize şirket olarak böyle bir eğitim verildi.
önümüzdeki hafta sınavları var eğer uygulama ve yazılı sınavdan geçebilirsek ilkyardım görevlisi ünvanımız olacak.
ilk yardım olayında ilk öğrettikleri şey ise önce can sonra canan.
Bul
boğulan çocuklar için şu uygulama yapılabilir: bacaklarından tutup hafifçe silkelemek,bu suretle akciğerlere kaçan su boşaltılabilir,sonra gerekli ilkyardım işlemleri sırasıyla uygulanır.bunları sağlık bilgisi kitabında okumuştum
Bul
bilgili ve bilinçli insanlarla hayat daha güzel..teşekkürler dostlarım...
Bul
bilgiler için çok sağ olun banada aynı şekilde söylemişlerdi hatta boğulana hiç bir zaman için yüz tarafından yaklaşmamalı gerekirse dediğiniz gibi kendini kaybetmesi beklenilmeli ve mümkünse arkadan saç veya boynundan tutarak çekilmeli ve olabildiğince ön taraftan kaçınılmalıdır çünkü o anda şokta olduğundan ne yaptığını bilmez sizinle birlikte kendinide götürür.her ihtmale karşı eğer varsa nekadar iyi yüzücüde olsanız belinize bağlı iple girmeniz ters bir durumda sizide kurtaracaktır.
Bul
EVET ARKADAŞLAR BÖYLE Bİ DURUMLA RİVADA KARŞILAŞMIŞTIM DENİZ EPEY Bİ DALGALIYDI BEN ZIPKINLA BALIK AVLAMAYA ÇALIŞIYORDUM SONRA Bİ BAKTIM KIYIDAN EPEY UZAKLAŞMIŞIM
SONRA KIYIYA DOĞRU YÜZMEYE BAŞLADIM AMA TAKATİM KALMAMIŞTI  PALET OLMASINA RAĞMEN 2 METRE GİDİYORDUM 3 METRE GERİ GİDİYORDUM SONRA AZ ÖNÜMDE Bİ ADAM BATIP ÇIKMAYA BAŞLADI SESİ SOLUĞU ÇIKMIYORDU ANLADIM BOĞULDUĞUNU
KIYIDA EŞİ FERYAT FİGAN AMA KİMSE YAKLAŞMADI ADAMA BAKTIM OLACAK GİBİ DEĞİL ZIPKINI DİBE GÖNDERDİM SONRA ADAMA YAKLAŞTIM BİR YANDAN BANA SARILMA YOKSA KURTARMAM ÇÜNKÜ BENDE BİTİK DURUMDAYIM NEYSE ADAMIM BOĞAZINDAN KAPTIM AMA ADAM BENİ DİBE DOĞRU BATIRMAYA BAŞLADI GÜÇ BELA AYAĞIMIN KARAYA DEĞDİĞİNİ HİSSETTİM O AN OH DEDİM KENDİ KENDİME NİHAYETİNDE ADAMI ÇIKARTIK AMA BEN ADAMDAN DAHA FAZLA SU YUTMUŞTUM YA pardo büyük harfle yazdım özür
Bul
15 yaşında bir çocuğu boğulmaktan kurtaran biri olarak yapılan bu uyarıyı tüm arkadaşlarımın ciddiye almasını öneririm.90'lı yılların başı idi Seferihisar teos'ta ailem ile birlikteydim insanların feryadını duyunca ayağıma paletleri taktığım gibi çocuğa yetiştim arkasından dolaşıp koltukaltından almama rağmen beni inanılmaz şekilde zorluyor idi Allahtan daha sonra üsteğmen olduğunu öğrendiğim ikinci kişi yanıma gelince çocuğu birlikte çıkardık ama az daha ben de vitesi ikiliyordum. Bu anımı hiç unutamam.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi