Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tekne - Motor ve Römork seçimi
Herkese selam,

son bir kaç günüm forum ve internet sitelerinde gezmekle geçiyor,

5 metreden küçük teknelerde vergi ödenmeyeceğini, 9.9 hp den güçlü motorlar için belge gerektiğini sizin sayenizde öğrendim.

sanırım tekne seçimi kadar motor ve römork seçimi de önemli. Evim istanbul bostancı' da denize 5-6 bina uzaklıktayım, römork la evin otoparkına çekerim tekneyi kullanmadığım zamanlarda diyordum ancak teknelerin boş olarak 200-250 kg olduğunu hesaplamamışım, tek başıma imkansız gibi bir şey herhalde, hoş römorka yüklenişini de görmedim daha önce eğer römork tekne sudayken alta giriyorsa sıkıntı olmaz gibi ama böyle olmuyordur büyük ihtimalle Smile

tekneye 4 kişi bineceğiz büyük ihtimalle, en azından en başlarda uzun süre böyle gider daha sonra 2 ye düşeriz. 4 kişi için 2 zamanlı 9.9 hp motor iyi olur diyen de var, 15-20 den az alma diyende.

4,50 metrelik bir tekne düşünüyorum, 9.9 hp den güçlü motorlar teknenin önünü kaldırır diyorlar, bu konuda tecrübeli kişilerden öneri bekliyorum.

sahibinden.com' daki ilanların 4 tanesini seçtim,

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-de...2814/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-de...352/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-de...188/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-de...082/detay/

1 safter, 2 isatek 1 de ege...

genel olarak safter in çok iyi olduğu yönünde görüş birliği mevcut, tercihim safter den yana olacak herhalde ama sizin de görüşünüzü almak isterim son olarak. genelde spor - açık havada zaman geçirme ve balık amaçlı alacağım tekneyi.

tanışma bölümünde attığım mesaja cevaben Nİhat Bey Bauhaus' dan aldığı safter ile ilgili pazarlık yaptığını belirtmişti, pazarlık payı tam olarak nedir? adamlar ne kadar inebiliyorlar? olmayacak bir rakamda ısrarcı olup isyan ettirmeyeyim adamları?

sahibinden deki ilanlardaki fiyatlarla ilgili pazarlık tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim, tekneyi nakit motoru kredi kartıyla alacağım büyük ihtimalle, en azından ilk etapta tekneyi alsam dahi yeter, bir süre sonra da motoru alabilirim nakit durumuma göre...

minder - tente ve merdiveni kesin almak lazım diye düşünüyorum, bu konuda yorumunuz nedir?

ayrıca römork seçiminde dikkat etmek gereken bir husus var mı? sahip olduğu arabanın römork seçimine etkisi var mı? römork lar standart mıdır?

forumda bazı ilçelerde tekneye takılı motorların çalındığını okudum, istanbul' da böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

son olarak belki hemen değil ama illa ki bostancı' dan adalara tekneyle gitmeyi deneyeceğim, bu basit bir şey mi yoksa ufak tekne olduğu için hiç girişmemek mi lazım? ayrıca gidilebiliyorsa kaç tl lik bir yakıt harcaması olur?

çok soru oldu farkındayım ama vakit ayırıp cevaplandırırsanız çok makbule geçer. herkese teşekkürler.
Bul
taylan bey cevaplamaya çalışacağım,sadece kendi tecrübelerime dayanarak nacizane bilgilrimdir.
1-römorka tek başınıza tekneyi çok rahat bindirip indirebilirsiniz,römork takılabilen araç olması ve ruhsata işlenmiş olması gereklidir.tabii römorku suya indirebileceğiniz yerde önemlidir.römorklar çeşit çeşittir,1400tl ila 2500 tl arası değişmektedir.sanayi sitelerinde römork imalatçıları var onlardan fiat alabilir yada safter gibi firmalardan hazır alabilirsiniz.benim önerim 450 lik safter tekne ve safterden bu tekneye uygun olan römorku almanız en iyisi olacaktır.
2-450 lik bir tekneye 3 hp ila 25 hp arası motorlar takılabiliyor,safte gibi alt katamaranları olan ve sağlam fiberi olan bir tekneye 25 hp uçurur ve kafası kesinlikle kalkmaz ama başka bir markada alt katamaranlar yoksa 6 hp ile bile kafa kalkar kızağa binip hızlanmaz.kesinlikle 9.9 alın derim.hem kullanıcı belgesine gerek kalmaz hemde ücretsiz liman kaydı ile sadece her sene limana imzalatıp kullanırsınız.
3-motor 9.9 ama kesin 4 zamanlı yani four stroke olmalı.2 zamanlıların devri kapandı.çok yakıyorlar ve yakın zamanda 2. el değerleri iyice düşecek.şöyle söyliyeyim 2 zamanlı bi 9.9 motorla gittiğinizin 2 katını 4 zamanlıyla gidersiniz yani alırken verdiğiniz farkı kısa zamanda çıkarırsınız.ileride tekne sevdanız arttığında yani tekneyle birkaç av yaptıgınızda çok sık teknede olmayı isteyeceksiniz.Gulumse
4-evet ne yazıkki hırsızlık olayları var ama genelde sahilde bırakılan teknelerden çalınıyor,sizin römorkunuz olacağını düşünürsek teknenizin otoparkında duracağını düşünürsek bu sıkıntı olmayacaktır.yinede motoru teknede bağlı bırakacaksanız birkaç tedbir alabilirsiniz.faruk abinin açtıgı konuyu bir inceleyin isterseniz,Ben yandim siz yanmayin - Amatör Balıkçı
ayrıca asma kilit takmak ve tekneye motoru saplama vidalarıyla bağlamak gibi maximum tedbir almak mümkün.deniz araçlarını ne yazıkki kasko yapmıyorlar.liman kayıtları başladığından beri ırsızlık olayları eskiye göre düşüş gösteriyor.
5-bauhausedan alırken önce genel fiatları öğrendim,örneğin motor 2600 tekne 2600 peşin fiatları vardı ama bauhauseda bu fiatlar 3000+3000 gibiydi,gittim 2500+2500 tekne motora fiat buldum nasıl olsa alacağım siz verin sizden alayım dedim ve çok ilgilenerek bana 5050 tl ye 12 taksitle verdiler.
6-minder tente ve iç tahtalarını ben almadım,merdivenide almadım.merdiven hem oltaya mani oluyor hem çok pahalı.(yaklaşık 350-400tl arası)gittim 70 tl ye harici merdiven aldım takıp çıkartıyorum.minderleri çok pahalı almadım bu sene bir minderciye ölçü şablon verip yaptıracağım.350-400 tl lik minderleri dışarıda 100-150 tl ye ve aynısını yaptırmak mümkün.iç tahtaları alın çünkü tahtasız tekne zarar görebiliyor.ben almadım pişman oldum ,alacağım.tente bence hiç gerekli değil şapkanızı takıp yağ sürüp açılın.tekne hem rüzgardan uçuyor hemde balıkçılıga mani oluyor.
7-istanbulda fazla balıkçılık yapmadım ama ufak teknelerle adalara gidilip gelindiğini sorun olmadıgını duyuyorum.meteroloji sitelerini okumayı çok iyi öğrenin çok lazım olacak.
bu forum öncelikle bilgi amaçlıdır sonrada dostluk amaçlıdır,siz sorun bizler nacizane yardımcı olmaya çalışalım.
tekneyi aldıgınızda olurda bir gün ayarlıyabilirsek 2 saatlik av ile size yerinde ücretsiz 30 senelik bilgileri aktarmaktan zevk duyarım.kolay gelsin hayırlısı olsun.GulumseSeerf
Bul
Nihat Bey ilginiz için çok teşekkürler,

safter bauhaus da şu anda 3.975-TL

Sizin için seçtiklerimiz / NAUTIC[productId]=19150&cHash=fb293e8538ad7f5102ee470996facb1a

sahibindendeki ilanda ise 3.499-TL

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-de...2814/detay

aralarında baya bir fark var cidden, bauhaus un size yaptığı indirim de gerçekten iyiymiş, kurumsal bir firmanın böyle bir indirime gitmesi inanılır gibi değil...

sahibinden deki ilanlarda ek hizmetler tente - minder vs 200-300TL civarında acaba onlardan uyanları olur mu safter e? ben annem babam ve eşimle kullanmayı düşünüyorum, babamla balık tutarken annem ve eşim büyük ihtimalle güneşlenmeyi tercih edecekler o yüzden minder şart gibi Smile

ekstradan minder - zemine tahta ve kürek almak gerekecek.

motor konusunda kafam baya karışıktı, bu öneriyle karışıklık da ortadan kalktı, peki maddi anlamda imkan olsa ayrıca belge de alsam 9,9 hp' den güçlü motor tercih etmek mantıklı mı? yoksa hiç maceraya girmeyeyim mi?

güzel dilek ve temennileriniz için çok teşekkürler, dediğiniz gibi deneyim kolay kazanılan bir şey değil, bazı şeyleri yapmak 2-3 dakika alır ama onun önünde 15-20 yıllık bir tecrübe saklıdır...

tercih ve satın alma faslını atlattıktan sonra imkanlar dahilinde bir araya gelmeyi ben de çok isterim. çok teşekkürler...
Bul
bence 9.9 dan fazlası gereksiz olacaktır,hatta 9.9 ile 15 arası fark yok gibidir ama motor yakıt tüketimi 15 de fazladır.9.9 motorla 1 kişi çok güzel gider 2 kişide hızlıdır 3-4 kişide hız düşer ama yinede tatmin edicidir.
kürek,çapa ve çapa ipini tekne satıcıları hediye verirler,verdikleri çapa kesinlikle yetersizdir,acilen uzun bir ip (bence en az 50 metre)iyi bir çapa almanız gereklidir,hem avda hemde acil durumlarda çapa önemlidir.
bauhause dan bir tanıdıgım 15 hp motorda pazarlıkla aldıgını duyunca bende şaşırıştım,sonra gittim esnaf olmamıda değerlendirip ayak üstü gayet pişmiş şekilde ben zaten aynı ürünü alıyorum arkadaş sizden alayım dedim ve aldım.sonuçta bu ürünü üreten heryere aynı fiattan veriyor ama bauhause fazla aldıgı için daha indirimli alıyordur.kozyatagı bauhause da departmanda teknelere bakan kişi değilde müdürü çağırın,geliyor ve indirim yapıyor.tabii bu hem tanıdıgım tarafından hemde benim tarafımdan uygulandı ve tuttu.şimdi durum nedir inanın bilemem.
safter 450 denince tüm minderler ve tahtaları aynıdır birbirine uyar sıkıntı olmaz.
ben bauhause daki parke bölümüne bakan bir arkadaşımla telefonla iletişim kurup tekne bölümüne ulaşmaya çalışacağım eğer olumlu sonuç çıkartabilirsem buradan bilgi veririm size.
Bul
taylan bey şimdi bauhause la konuştum gerçi müdür yok izinliymiş ama bilgi veren arkadaşa sordum,bana aynı teknenin başka yerdeki fiatını kanıtlayan bir belge getirin bende aynı fiata vereyim diyor.yinede uzak değilse müdürleriyle gidip konuşmakta fayda olabilir.
Bul
Nihat bey ilginiz için çok teşekkürler, bauhaus yakın ellerinde varsa gidip konuşayım hafta sonu alıcı gözle,

Siz tekneyi aldığınızda römork unuz var mıydı nasıl teslim ettiler size tekneyi? Bazı firmalar nakliye bizden diyor ama denize mi bırakıyorlar tekneyi getirip yoksa sizin belirlediğiniz yere gelip altına takoz lastik vs gibi bir şey koyup gidiyorlar mı?
Bul
Nihat cım çok güzel bilgiler vermişsiniz, herkese lazım olabilir, benim de içtahım kabardı, hayırlısı diyelim ama, yer yer yer, tatil de bile bir sene varım bir sene yokum, beni asıl düşündürende bu zaten tamamen yerleşsem hemen kıyıya tekneyi atacağım.

Paylaşım için teşekkürler.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
renzokuken yazdı:Nihat bey ilginiz için çok teşekkürler, bauhaus yakın ellerinde varsa gidip konuşayım hafta sonu alıcı gözle,

Siz tekneyi aldığınızda römork unuz var mıydı nasıl teslim ettiler size tekneyi? Bazı firmalar nakliye bizden diyor ama denize mi bırakıyorlar tekneyi getirip yoksa sizin belirlediğiniz yere gelip altına takoz lastik vs gibi bir şey koyup gidiyorlar mı?

ben aldığımda marmara ereğlisine kadar getirdiler tekneyi,lastikleri ben hazırladım üstüne bıraktılar.römork yoktu hala daha yok ama çok istiyorum inşallah olursa heryerde olabileceğim inşallah.
tekneyi aldıgınızda faturası ve CE belgesini iyi muhafaza edin,liman kaydında ikiside çok önemli olacak.
Bul
Kozyatağından Marmara Ereğlisine getirmeleri çok iyiymiş ( bedava getirdiklerini düşünüyorum ), peki lastiklerin üzerinden denize nasıl taşıdınız ?
Bul
Bu arada siz de görmüşsünüzdür ana sahibinden de 1000 tl ye sıfır römorklar var, pazarlıkla daha da iner fiyatı sanırım, çok dandik bir şey değilse iş görür gibi...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  25-30 hp Motor aranıyor onat 5 421 07-03-2017, 20:59
Son Yorum: onat
  450 safter tekne + 535 balık bulucu LeVrEkCi 4 723 13-11-2016, 19:29
Son Yorum: orhanekmekci
  3-6 hp 4 zamanlı motor arıyorum maceratorr 3 541 30-04-2016, 14:22
Son Yorum: bucalıfikret
  4,65 ege tekne 25 hp mercury 2014 faturali garantili l.kayitli dentex 15 3,730 24-03-2016, 23:21
Son Yorum: adem57
  bot ve motor arıyorum LeVrEkCi 2 893 29-11-2015, 20:28
Son Yorum: LeVrEkCi
  Tekne römork arıyorum LeVrEkCi 80 10,697 03-03-2015, 11:01
Son Yorum: yaser2sultan
  Fuji 15 - 20 hp 4 zamanlı motor hakkında renzokuken 6 7,187 31-07-2014, 16:47
Son Yorum: recaikaptan
  satılık sürat teknesi ve motor LeVrEkCi 13 3,357 29-04-2014, 16:09
Son Yorum: murki
  satılık mercury 6hp motor LeVrEkCi 20 3,568 09-02-2014, 21:54
Son Yorum: LeVrEkCi
  İzmir Urladan ÇOK ACİL full ahşap masrafsız tekne... SpinAvcısı 9 3,065 01-12-2013, 22:37
Son Yorum: SpinAvcısı

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi