Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalamar tava
#1
Daha önce çalıştıgım restoranlarda bir çok çeşitli yapılış tarifleri olmasına ragmen en çok hoşumuza giden ve gelen misafirler tarafındanda en çok begenilen tariflerden biri...
MALZEMELER
500 gr kalamar
1/5 tatlı kaşığı şeker
1/5 tatlı kaşığı toz karbonat yada 1/5 şişe soda
1/5 su bardağı bira koymak istemeyen koymayabilirSmile
un
tuz
TARATOR SOS
Malzemeler:
100 gr mayonez
1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 yemek kaşığı dijon hardal
¾ tatlı kaşığı tuz
Beyaz biber
30 gr yeşil zeytin
15 gr turşu
30 gr kapari
Temizlenmiş kalamarları halka halinde kesiyoruz.Bir kabın içerisine şeker karbonat yada sodayla beraber kalamarlarıda alarak yoguruyoruz bu işlemi mümkün oldugunca fazla yapmak gerekiyor kalamarların yumuşaması açısından yogurma işlemi bittikten sonra bira koymak isteyen biraya yatırdıktan sonra kyomak istemeyen koymayarak bişr gün dolapta dinlendiriyoruz ertesi günü dolaptan çıkardıgımız kalamarları başka bir kapta erittigimiz tuzlu suyun içerisine yada deniz suyu olması halinde daha iyi olur beraber yine 15,20 dakika yıkıyoruz bu işlemi yapmak yine kalamarların yumuşak olmasını saglayacaktır yıkadıgımız kalamarları süzgeçte iyice süzmemiz gerekiyor süzülen kalamarlarımızı un tuz karışımını kızartma işleminde dikkat etmemiz gereken yagın 180 dereceyi geçmemesidir aşırı sıcak yaga atılan kalamarlar aksi takdirde içi pişmeden yanabilir orta ateşte 3,5 dakika orta ateşte pişirdikten sonra ocagın altını açmamız içinin pişmesini saglayacaktır daha sonra kızaran kalamarlarımızı kagıt havlu serdigimiz bir tepsiye alabilirsiniz
servise hazırdır servis esnasında mutlaka ama mutlaka kalamarların sıcak servis edilmesi gerekir...
Gelelim tarator sosun hazırlanmasına tarator sozta belirli bir sıralama yoktur bütün malzemeyi bir kaba koyup gerek el blendırı yardımıyla çok ince olmamasını istiyorsak keskin bir bıçak yardımıyla ince bir şekilde dograyarakta karıştırabiliriz AFİYET OLSUN
Bul
Cevapla
#2
teşekkürler murat eline emeğine sağlık.Seerf
Bul
Cevapla
#3
eline sağlık murat teşekkürler.AlkisSeerf
Bul
Cevapla
#4
Teşekkürler Murat abi Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
Cevapla
#5
harikasın muratcım.tam zamanında okudum.Snifsinfhaddim olmayarak bir öneri eklemek istiyorum;klasik aspirin ahtapotun yumaşamasında nasıl etki ediyorsa karbonat yerine kalamarda da harika sonuçlar veriyor.pamuk gibi yumuşatıyor.
eline emeğine sağlık kardeşim,teşekkürler.Alkis
Bul
Cevapla
#6
Murat inan bana bugün bu tarif lazımdı amma denk geldi teşekkürler.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
Cevapla
#7
bucalı yazdı:Murat inan bana bugün bu tarif lazımdı amma denk geldi teşekkürler.

barış afiyet olsun.Seerf
Bul
Cevapla
#8
ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsunGulumse
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
Cevapla
#9
rakılı olsa olmamıı muradım Bobo emeğine sağlık.
Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET
**********


[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Cevapla
#10
murat bu akşam kulaklarını çınlatacam,kalamarıda taratoruda dün akşamdan hazırladım bu akşam pişirecem,artık kulaklarını iyimi çınlatırım kötümü onu bilmiyorum Siyirdim
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi